Skara The Blade Remains - Preview

Ο πρώτος τίτλος της Unreal Engine 4 που δοκιμάζουν οι Unboxholics
09 Ιουλίου 2014 20:23
Skara The Blade Remains - Preview

Οι Unboxholics έχουν κάνει αμέτρητες συζητήσεις για την τωρινή πλέον γενιά συστημάτων (PS4, Xbox One, Wii U). Αν και προσπαθούμε να μιλήσουμε τις περισσότερες φορές για παιχνίδια, συνήθως γυρνάμε στο θέμα των γραφικών καθώς ο κόσμος συζητάει τις περισσότερες φορές για αυτό. Αδιαμφισβήτητα, οι gamers θέλουν να βλέπουν πρόοδο και ο ευκολότερος τρόπος να το δείξεις είναι μέσω του τεχνικού τομέα. Μία από τις δημοφιλέστερες μηχανές γραφικών είναι η Unreal Engine και η τέταρτη έκδοση της ήδη χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο αριθμό εταιριών για τη δημιουργία των projects τους. Εκεί είναι που ποντάρει η 8 Bit Studios με το Skara The Blade Remains, το οποίο είναι το πρώτο παιχνίδι της Unreal Engine 4 που δοκιμάζουν οι Unboxholics. Παρόλο που πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει και για Xbox One, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την PC έκδοση του τίτλου.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης που αποτελείται από περισσότερα από 15 άτομα, το Skara The Blade Remains είναι το πρώτο MOV (Multiplayer, Online Versus) παιχνίδι που αναπτύσσεται στον κόσμο. Ο τίτλος τοποθετεί τους παίκτες σε μία αρένα και όπως γίνεται αντιληπτό από το όνομα της κατηγορίας, οι ήρωες εμπλέκονται σε μία ασταμάτητη μάχη με σπαθιά και ασπίδες. Ο κόσμος του Skara The Blade Remains βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο και εφόσον οι ήρωες που ελέγχουν οι παίκτες στο παιχνίδι δεν αναβαθμίζονται λόγω του free-to-play χαρακτήρα του και όχι pay to win, ακόμα και οι αρχάριοι χρήστες θα είναι σε θέση να τα βάλουν με βετεράνους και να κερδίσουν περιοχές.

Στην preview έκδοση που έλαβα, τα διαθέσιμα modes ήταν τα Free-for-All και Team Deathmatch αλλά το τελικό προϊόν θα περιέχει τα Free-for-Αll, Team Deatchmatch, Siege, Kill the King, Dominion or Capture the flag. Ο πρώτος χάρτης που δοκίμασα ήταν ο Zem Moorlands όπου η δράση λάμβανε χώρα σε μία έρημο με πολλές πέτρινες αψίδες τριγύρω, ενώ το επίπεδο Lava Colliseum περιβαλλόταν από μία σπηλιά με την λάβα να τρέχει στις σκληρές επιφάνειες των πετρών.

Δυστυχώς, το παιχνίδι βρίσκεται σε μία πάρα πολύ πρώιμη έκδοση (ίσως pre-alpha) και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, παρουσιάζονται πολλά προβλήματα στις κινήσεις των ηρώων, ενώ δε βρήκαμε πουθενά κάποιες οδηγίες για το χειρισμό του χαρακτήρα. Τα animations εκτός του ότι χάνουν σε ότι αφορά στο timing, δείχνουν πάρα πολύ άκομψα και πρόχειρα εκτελεσμένα ακόμα και σε pre-alpha build. Όλοι γνωρίζουν πως σε ένα Versus online τίτλο, το παν είναι η ακριβής στόχευση, το timing και φυσικά η παντελής έλλειψη του latency.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει κάτι να πούμε για τις μάχες εκτός από το γεγονός ότι φαίνονται να έχουν ένα ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό με τα fatalities να αποτελούν το highlight του combat system. Βέβαια, αυτό που θα παρατηρήσετε και εσείς από το βίντεο, είναι πως ακόμα και σε αυτό το στάδιο το Skara The Blade Remains δείχνει εξαιρετικά όμορφο με την ποιότητα των υφών να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ ο φωτισμός των επιπέδων κλέβει την παράσταση.

Μπορεί το Skara The Blade Remains να μην είναι ακόμα έτοιμο για μία ουσιαστική παρουσίαση αλλά σίγουρα έχει τραβήξει τη προσοχή μας σε ότι αφορά στον τεχνικό τομέα. Θεωρούμε πως ήταν λάθος από την πλευρά των developers να δώσουν στα μέσα ένα τόσο early build ακόμα και για λόγους προώθησης του Kickstarter campaign τους.

Ακόμα όμως και με αυτά τα προβλήματα, που δικαιολογούνται ως ένα βαθμό από το πρώιμο στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο τίτλος, η 8 Bit Studios μπορεί πολύ άνετα να αποτελέσει ένα από τα πρώτα δυνατά ονόματα της Unreal Engine 4. Ειδικά, έπειτα από την επιτυχής χρηματοδότηση του project στο Kickstarter.

Tags: