Τα 5 πιο “διαβολικά” παιδιά στην ιστορία του κινηματογράφου

Μία λίστα από παιδικούς χαρακτήρες που έχουν στοιχειώσει τα σινεμά
23 Μαΐου 2023 12:33
Τα 5 πιο “διαβολικά” παιδιά στην ιστορία του κινηματογράφου

Στον χώρο του κινηματογράφου και πιο συγκεκριμένα στον κόσμο των ταινιών τρόμου, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τα παιδιά να χρησιμοποιούνται από τους δημιουργούς ως κακόβουλες, διαβολικές οντότητες ή ακόμη και να μετατρέπονται τα ίδια ως την πηγή του κακού. Στην παρακάτω λίστα υπάρχουν 5 παιδικοί χαρακτήρες από το σινεμά του τρόμου που με τις ερμηνείες αλλά και την παρουσία τους μέσα στις ιστορίες, είναι ικανοί να σας ανατριχιάσουν.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε σε όσους δεν έχουν δει τις ταινίες που υπάρχουν στην λίστα, ότι θα αποκαλυφθούν σημαντικές στιγμές της πλοκής τους. Οπότε, spoiler alert!


The Exorcist (1973): Regan MacNeil

Η Regan MacNeil, την οποία υποδύεται η Linda Blair, είναι ίσως το πιο διάσημο κακό παιδί στην ιστορία των ταινιών τρόμου. Στην ταινία The Exorcist, η Regan κυριεύεται από έναν δαίμονα ενώ οι αφύσικες θέσεις που παίρνει το σώμα της αλλά και η γενικότερη παραμόρφωση της όσο η κατάσταση της χειροτερεύει, έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον κινηματογράφο. Η μεταμόρφωσή της είναι τόσο πειστική και ολοκληρωμένη που είναι σχεδόν αγνώριστη από το γλυκό, αθώο κορίτσι που είχαμε γνωρίσει στην αρχή της ταινίας. Το The Exorcist ήταν μια πρωτοποριακή και επαναστατική πρόταση για την εποχή της, η οποία ξεπερνούσε τα όρια αυτού που θεωρούνταν αποδεκτό στις ταινίες τρόμου και η ερμηνεία της Blair σίγουρα αποτέλεσε ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας της.

 

The Omen (1976): Damien Thorn

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Robert Thorn και η σύζυγός του, χάνουν το παιδί τους στην γέννα. Ο ιερέας του νοσοκομείου όμως πείθει τον Robert να υιοθετήσει κρυφά ένα μωρό του οποίου η μητέρα μόλις είχε πεθάνει κι εκείνη στην γέννα. Το μωρό, ο Damien, όταν πλέον έχουν περάσει μερικά χρόνια, αποδεικνύεται ότι είναι κάτι “διαβολικό” και προκαλεί κάθε είδους περίεργα και ανησυχητικά πράγματα στους ανθρώπους γύρω του. Ο Damien είναι ένα παιδί με σκοτεινή προϊστορία. Είναι ταυτόχρονα γοητευτικός αλλά και ανατριχιαστικός. Το συνεχώς ανέκφραστο πρόσωπο του και η μονότονη φωνή του τον κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο απόκοσμο ενώ η ικανότητά του να χειραγωγεί τους γύρω του είναι πραγματικά τρομακτική.

 

The Ring (2002): Samara Morgan

Η Samara Morgan είναι το ανατριχιαστικό κοριτσάκι από το The Ring, μια ταινία τρόμου που η φήμη της στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η Samara είναι ένα φάντασμα που στοιχειώνει μια καταραμένη βιντεοκασέτα και όποιος δει αυτή την κασέτα θα πεθάνει επτά μέρες αργότερα. Η Samara είναι μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στο σινεμά του τρόμου, με τα μακριά μαύρα μαλλιά που κρύβουν το πρόσωπό της αλλά και την ανατριχιαστική φωνή της, έχει αφήσει κι αυτή με την σειρά το δικό ανεξίτηλο στίγμα στο είδος. Η ιστορία του χαρακτήρα της βέβαια, είναι σίγουρα από τα πιο στενάχωρα και αποκαρδιωτικά σενάρια που έχουμε βιώσει σε ταινίες.

 

Orphan (2009): Esther

 

Η Esther, την οποία υποδύεται η Isabelle Fuhrman, είναι ένα εννιάχρονο κορίτσι που υιοθετείται από ένα ζευγάρι αφότου αυτοί έχουν χάσει το δικό τους παιδί. Η Esther είναι γλυκιά και με καλούς τρόπους στην αρχή, σύντομα όμως γίνεται σαφές ότι έχει μια πλευρά πιο σκοτεινή. Αρχίζει να χειραγωγεί τους γύρω της και αποκαλύπτεται ότι στην πραγματικότητα είναι μια γυναίκα τριάντα τριών ετών με μια σπάνια πάθηση που εμποδίζει την ανάπτυξή της. Η Esther είναι ένας από τους πιο ύπουλους και επικίνδυνους κακούς που έχουμε συναντήσει στις ταινίες τρόμου.

 

Children of the Corn (1984): Isaac Chroner

 

Στο Children of the Corn, μια ταινία τρόμου που βασίζεται σε βιβλίο του Stephen King, ο Isaac Chroner είναι ένα νεαρό παιδί ιεροκήρυκας. Στην ταινία βλέπουμε τον Isaac να καθοδηγεί όλα τα παιδιά της μικρής κοινότητας στο να σκοτώσουν τους ενήλικες ώστε να ευχαριστήσουν έναν δαίμονα που ζει μέσα στα χωράφια καλαμποκιών. Το χλωμό του δέρμα, η ανατριχιαστική φωνή του, το απειλητικό του βλέμμα, αλλά και ο θρησκευτικός φανατισμός που τον διακατέχει, συνθέτουν έναν από τους καλύτερους παιδικούς villain.