Ανατριχιαστικά facts για τον Εξορκιστή που ίσως δε γνωρίζατε

Ελέω της νέας ταινίας που θα παίξει στους κινηματογράφους μέσα στη χρονιά
02 Απριλίου 2023 18:31
Ανατριχιαστικά facts για τον Εξορκιστή που ίσως δε γνωρίζατε

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό, ότι η νέα τριλογία του Εξορκιστή (The Exorcist) που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης των Halloween, David Gordon Green, θα είναι ουσιαστικά μια συνέχεια της πρώτης θρυλικής ταινίας. Ναι, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα νέα κεφάλαια, παρόλο που θα είναι soft-reboot, θα συνεχίζουν από την ιστορία που μας είχε διηγηθεί ο Εξορκιστής του 1973 του William Friedkin.

Άλλωστε πρόσφατα είχε γίνει γνωστό ότι θα δείτε και την Linda Blair να υποδύεται ξανά την Regan MacNeil. Υπάρχουν πάρα πολλά facts που ίσως δε γνωρίζατε για το φιλμ του 1973 και έτσι αποφασίσαμε να συλλέξουμε μερικά και θα τα βρείτε παρακάτω.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από ένα μυθιστόρημα και το μυθιστόρημα από μία αληθινή ιστορία

Το μυθιστόρημα του William Peter Blatty βασίζεται σε έναν πραγματικό εξορκισμό ενός αγοριού με το ψευδώνυμο Roland Doe και είχε λάβει χώρα το 1949. Η ιστορία αυτού του παιδιού είχε γίνει είδηση και είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του συγγραφέα, ο οποίος φοιτούσε τότε στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Το πρώτο trailer απαγορεύτηκε επειδή ήταν πολύ τρομακτικό

Το αρχικό teaser trailer της ταινίας ήταν ασπρόμαυρο και δεν περιείχε τίποτα άλλο πέρα από κάποιες εικόνες ενός δαίμονα, με την εικόνα να αναβοσβήνει πάρα πολύ γρήγορα. Αυτό το βίντεο απαγορεύτηκε σε πολλούς κινηματογράφους, καθώς κρίθηκε πολύ τρομακτικό.

Η ονομασία του δαίμονα είναι “Pazuzu”

Το όνομα του δαίμονα που κυριεύει την Regan MacNeil δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στην ταινία. Ο δαίμονας ονομάζεται Pazuzu και είναι γνωστός στην Ασσυριακή και Βαβυλωνιακή μυθολογία. Ήταν ο βασιλιάς των δαιμόνων του ανέμου.

Η παραγωγή πίστευε ότι το πλατό είναι καταραμένο

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε δύο τοποθεσίες στην Ουάσιγκτον και στην Νέα Υόρκη. Όλη η παραγωγή πίστευε ότι το στούντιο της Νέα Υόρκης ήταν καταραμένο και σε αυτό τους έπεισε και μία πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν όλα τα σκηνικά. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης της ταινίας έφερε στο πλατό έναν Ιερέα για να τους ευλογήσει.

Ο Εξορκιστής προκάλεσε ναυτία σε πολλούς θεατές

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν άντεχαν την ταινία και είχαν μέχρι και ναυτίες. Τα περιστατικά ήταν πολλά και αρκετοί κινηματογράφοι έδιναν ειδικές σακούλες στους θεατές με την αγορά κάθε εισιτηρίου.

Λιποθυμούσαν μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες

Εκτός από τη ναυτία που σας είπαμε παραπάνω, υπήρχαν και κάποιες αναφορές εκείνη την εποχή, που έλεγαν ότι πολλοί θεατές λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια της προβολής, συμπεριλαμβανομένου ενός κινηματογραφιστή που έκανε μήνυση στην Warner Bros.

Ο William Friedkin και το sequel

Η ταινία βρισκόταν μόλις μία εβδομάδα στους κινηματογράφους γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Η Warner Bros. κάλεσε τον William Friedkin και του πρότεινε να αναλάβει το sequel. Ωστόσο εκείνος δεν ήθελε με τίποτα μετά από όλα αυτά που πέρασε η παραγωγή και απάντησε “ούτε καν” κλείνοντας το τηλέφωνο.

Η Linda Blair και οι σωματοφύλακες

Σύμφωνα με το IMDB, η Warner Bros. προσέλαβε σωματοφύλακες για να προστατεύσουν την Linda Blair, μιας και πολλοί την απειλούσαν επειδή πίστευαν ότι η ερμηνεία της δόξαζε τον Σατανά.

Μερικές πληροφορίες για το νέο The Exorcist:

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για την πλοκή αυτή θα συνεχίζει από το "The Exorcist" του 1973 και μάλλον θα αγνοεί τα γεγονότα των υπόλοιπων ταινιών. Ο Leslie Odom Jr. θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο ενός πατέρα που ανακαλύπτει ότι η κόρη του είναι δαιμονισμένη. Απελπισμένος για βοήθεια θα ψάξει την Chris MacNeil, την μητέρα του κοριτσιού που δαιμονίστηκε στην ταινία του 1973. Και ναι, η εμβληματική Ellen Burstyn αποτελεί τη μεγάλη επιστροφή του franchise, καθώς θα υποδυθεί ξανά το ρόλο της.

Το cast του νέου Εξορκιστή περιλαμβάνει τους Leslie Odom Jr., Ellen Burstyn, Linda Blair, Ann Dowd (Hereditary), Lidya Jewett (Nightbooks), Raphael Sbarge (Gaslit), Jennifer Nettles (The Righteous Gemstones) και Olivia Marcum. Ο Green έγραψε το σενάριο, μαζί με τον Peter Sattler (Broken Diamonds).

The Exorcist: Ένα πρόσωπο από τα παλιά θα δείτε στη νέα ταινία

Η νέα τριλογία θα είναι πανάκριβη και blockbuster επιπέδου:

Όπως σας είχαμε μεταφέρει παλιότερα, η νέα τριλογία του Εξορκιστή θα είναι πανάκριβη και blockbuster επιπέδου. Τα δικαιώματα της νέας τριλογίας τα αγόρασε η Universal Pictures για πάνω από $400 εκατομμύρια, φυσικά για να ενισχύσει την streaming υπηρεσία της, το Peacock.

Η πρώτη ταινία από την τριλογία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου 2023.

Πηγές: IMDB, mentalfloss

Tags: