10+1 facts για το John Wick που ίσως δε γνωρίζατε

Ελέω της πρεμιέρας του John Wick: Chapter 4
23 Μαρτίου 2023 21:08
10+1 facts για το John Wick που ίσως δε γνωρίζατε

Το John Wick είναι από τις πιο επιτυχημένες ταινίες δράσης των τελευταίων χρόνων, αφού μετά την πρώτη ταινία, το franchise έχει αποκτήσει το δικό του κοινό και ο Keanu Reeves έχει «δεθεί» με αυτόν τον ρόλο. Το John Wick: Chapter 4 έφτασε σήμερα στους κινηματογράφους της χώρας σήμερα και ελέω της πρεμιέρας του είπαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά facts από το σύμπαν, που ίσως δεν τα γνωρίζετε.

Τα stunts του Keanu Reeves

Το γνωρίζατε ότι ο Keanu Reeves έκανε σχεδόν όλα τα stunts μόνος του σε όλες τις ταινίες; Σύμφωνα με τον ίδιο (και το IMDB), στην πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2014, ο Reeves έκανε το 90 τοις εκατό των stunts μόνος του. Ναι, συμμετείχε ο ίδιος σε αυτές τις απίστευτες σκηνές δράσης που είδατε και δεν ήταν κάποιος κασκαντέρ. Επίσης, στην 2η ταινία έκανε το 95 τοις εκατό.

Ο Keanu Reeves είδε τη Σαχάρα για πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας

Αν έχετε παρακολουθήσει το John Wick: Chapter 3, σίγουρα θα θυμάστε ότι η ταινία σας ταξίδεψε μέχρι τη Σαχάρα. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Keanu Reeves επισκέφθηκε αυτό το μέρος και είχε δηλώσει τα εξής: Τι μαγικό και εκπληκτικό μέρος που είναι; Το να περπατάω σε αυτούς τους αμμόλοφους με το σκοτεινό κουστούμι του John Wick είχε σίγουρα τις προκλήσεις του, αλλά ήταν μια καταπληκτική σκηνή.

Το αρχικό cut του John Wick: Chapter 4 ξεπερνούσε τις 3 ώρες

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο σκηνοθέτης της ταινίας, Chad Stahelski, το πρώτο cut του John Wick: Chapter 4 ανερχόταν στα 225 λεπτά ή αλλιώς 3 ώρες και 45 λεπτά. Ναι, καλά διαβάσατε. Φυσικά, έκοψαν αρκετό υλικό και κατέληξαν ότι η συνολική διάρκειά του θα είναι 2 ώρες και 49 λεπτά. Φαίνεται ότι η τόση μεγάλη διάρκεια οφειλόταν επειδή η ταινία εστίαζε πάρα πολύ στους νέους χαρακτήρες. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης μαζί με τον editor, Nathan Orloff, άλλαξαν τα πλάνα τους, έτσι ώστε να βεβαιωθούν ότι θα εστιάζει στον χαρακτήρα του Keanu Reeves.

Το αρχικό πλάνο για τρεις ταινίες

Όπως μαθαίνουμε μέσα από το IMDB, το αρχικό πλάνο των δημιουργών ήταν να φτιάξουν τρία Chapters. Ωστόσο, φαίνεται ότι η τεράστια επιτυχία που είχε το κάθε φιλμ, τους έκανε να αλλάξουν γνώμη.

Γνωρίστε τον Jardani Jovonovich

Το πραγματικό όνομα του John Wick είναι Jardani Jovonovich.

Οι δημιουργοί δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον σκύλο του John Wick

Παρά το γεγονός ότι ο John Wick ξεκίνησε αυτό το ταξίδι για να πάρει εκδίκηση και για τον σκύλο του, τα στελέχη της Lionsgate δεν ήθελαν να συμβεί αυτό.

Ο John Wick είχε χόμπι αλλά δεν μπήκε ποτέ στην ταινία

Εκτός από το να σκοτώσει όποιον του κάνει τη ζωή δύσκολη, φαίνεται ότι ο John Wick είχε και ένα χόμπι, αλλά δεν το είδαμε ποτέ στις ταινίες. Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Reeves, ο Wick είχε ως χόμπι να φτιάχνει παλιά βιβλία.

Τα John Wick και το box office

Η κάθε ταινία του franchise τα έχει πάει καλύτερα από την προηγούμενησε έσοδα. Το Chapter 1 έβγαλε 86 εκατομμύρια δολάρια, το Chapter 2 174 εκατομμύρια και το Chapter 3 328 εκ. Εξίσου καλά προβλέπεται να πάει και το Chapter 4, το οποίο θα παίζει και σε άλλες χώρες από αύριο 24 Μαρτίου.

Ο Keanu Reeves και ο…Scorn

Οι δημιουργοί ήθελαν να ονομάσουν την ταινία Scorn, παρόλο που το κεντρικό πρόσωπο ονομαζόταν John Wick. Τελικά, ο Keanu Reeves αγάπησε τόσο πολύ το όνομα του χαρακτήρα που είπε στους δημιουργούς να αλλάξουν την ονομασία της ταινίας σε αυτό και εκείνοι φυσικά συμφώνησαν.

Οι ταινίες εμπνεύστηκαν από κλασσικά φιλμ των ‘60s

Ο Chad Stahelski και ο David Leitch επηρεάστηκαν και εμπνεύστηκαν από διάφορα θρυλικά φιλμ όπως το The Good, the Bad, and the Ugly και το Point Blank.

Ο John Wick έχει σκοτώσει εκατοντάδες άτομα…

Σύμφωνα με το Rotten Tomatoes, ο John Wick σκότωσε 94 άτομα στο Chapter 3, περισσότερους από την πρώτη ταινία που ανέρχονται στους 77, αλλά λιγότερους από το 2ο κεφάλαιο που είναι 116. Μένει να δούμε με πόσους θα τα βάλει στο Chapter 4.

Πηγές: IMDB, mentalfloss, yardbarker

Γνωρίζατε όλα τα facts για τις ταινίες του John Wick; Πείτε μας στα σχόλια!