5+1 σειρές για να δείτε μέσα στα Χριστούγεννα

Για όλα τα γούστα!
22 Δεκεμβρίου 2022 20:55
5+1 σειρές για να δείτε μέσα στα Χριστούγεννα

Διανύουμε ίσως την καλύτερη εποχή του χρόνου. Και ποιος δεν αγαπάει τα Χριστούγεννα; Όπου κι αν πας βλέπουν στολισμένα τα πάντα, από τους δρόμους, τις βιτρίνες των μαγαζιών, τα σπίτια και σίγουρα φτιάχνει έστω και λίγο η διάθεσή σας. Υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να δει κάτι διαφορετικό και ανάλαφρο αυτή την περίοδο και αν είστε από εκείνους, τότε είστε στο σωστό άρθρο.

Και αυτό γιατί θα βρείτε 5+1 σειρές που αξίζει να παρακολουθήσετε μέσα στα Χριστούγεννα. Πρόκειται για κάποια σόου που ίσως δε γνωρίζετε ή είχατε ακούσει και δεν καθίσατε να τα παρακολουθήσετε ποτέ. Είναι σειρές που θα σας κρατήσουν συντροφιά για αρκετές ώρες, χωρίς όμως να κουράζουν με πολλές σεζόν ή να απαιτούν πολλή σκέψη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε την ζεστή κουβέρτα σας, να αφήσετε τα λαμπάκια του δέντρου να φωτίζουν το χώρο σας, να φτιάξετε μια ζεστή σοκολάτα -αν θέλετε- και να χαλαρώσετε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα σόου που θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν κανονικά στις streaming υπηρεσίες της χώρας μας.

Sex Education | Netflix | 3 Σεζόν

Το Sex Education κυκλοφόρησε το 2019 και είναι από τις πιο ευχάριστες τηλεοπτικές σειρές που είδαμε τελευταία. Νεανική, με ωραία πλοκή και σίγουρα ό,τι πρέπει για τις γιορτές, αν και εφόσον θέλετε να δείτε κάτι χαλαρό.

Η βρετανική σειρά επικεντρώνεται στον Otis, έναν ιδιόρρυθμο έφηβο που βρίσκει τον έρωτα στα μάτια της Maeve, αλλά όλα στη ζωή του πηγαίνουν λάθος. Ωστόσο, θα δείτε και άλλους πολλούς χαρακτήρες και γενικά όλα τα προβλήματα που ζουν οι νέοι στις μέρες μας.

Παίζουν μεταξύ άλλων οι Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Alistair Petrie, Tanya Reynolds και Patricia Allison.

Only Murders in the Building | Disney Plus | 2 Σεζόν

Αν σας αρέσουν οι σειρές μυστηρίου, τότε το Only Murders in the Building του Disney Plus είναι για εσάς. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο project που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως και έχει ένα τρομερό cast που αποτελείται από τους Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Amy Ryan και Jayne Houdyshell.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η πλοκή της σειράς μπορεί άνετα να σας κρατήσει κατά τη διάρκεια των εορτών και επικεντρώνεται σε τρεις αγνώστους που ζουν στο ίδιο κτήριο και που έχουν τρομερό πάθος για τα αληθινά εγκλήματα. Ένα βράδυ καταλήγουν να εμπλέκονται σε ένα έγκλημα όλοι μαζί, αφού κάποιος θα σκοτώσει έναν γείτονά τους. Έτσι, οι τρεις ήρωες βάζουν σκοπό να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το έγκλημα.

The Santa Clauses | Disney Plus | 1 Σεζόν

Ο θρυλικός Tim Allen είναι ο Scott Calvin ή αλλιώς Άγιος Βασίλης πολλά χρόνια και η Disney ετοίμασε μία σειρά για να σας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων. Στην 1η σεζόν βλέπουμε τον Calvin να έχει κουραστεί από τις γιορτές και από την ιδιότητά του και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Έτσι, αναγκάζεται να αναθεωρήσει τον ρόλο του ως Άγιος Βασίλης και βάζει στόχο να βρει τον κατάλληλο διάδοχο, ώστε να αναλάβει αυτό το εγχείρημα. Είναι σίγουρα μια σειρά που προτείνεται για όλη την οικογένεια, ειδικά αφού κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια σχεδόν μισή ώρα. Είναι μια κωμωδία φαντασίας που αξίζει την προσοχή σας.

Επίσης, πρωταγωνιστούν οι Elizabeth Mitchell, Elizabeth Allen-Dick, Devin Bright, Austin Kane, Matilda Lawler, Rupali Redd, Laura San Giacomo και Kal Penn. Showrunner είναι εδώ ο Jack Burditt, ο οποίος είχε δουλέψει και στην τριλογία The Santa Clause πάλι με τον Tim Allen.

Man vs Bee | Netflix | 1 Σεζόν

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βλέπεις τον θρυλικό Rowan Atkinson να κυνηγάει μια μέλισσα σε 9 ολιγόλεπτα επεισόδια; Η απάντηση είναι όχι. Το Man vs Bee είναι από τις καλύτερες κωμικές μίνι σειρές του Netflix, που αξίζει την προσοχή σας αν θέλετε κάτι διασκεδαστικό, μικρό και με το χαρισματικό χιούμορ του “Mr. Bean”.

Η υπόθεση επικεντρώνεται γύρω από τον στοργικό πατέρα ονόματι, Trevor, ο οποίος φτάνει σε ένα πολυτελές σπίτι και πρέπει να το προσέχει, καθώς οι ιδιοκτήτες θα λείπουν. Ωστόσο μία μέλισσα θα κάνει τη ζωή του κόλαση...

Παίζουν επίσης και οι Pino Maiello, Claudie Blakley, Jing Lusi, India Fowler, Julian Rhind-Tutt και Tom Basden.

Dash & Lily | Netflix | 1 Σεζόν

Το Dash & Lily είναι ίσως η πιο Χριστουγεννιάτικη μίνι σειρά που έβγαλε το Netflix τα τελευταία χρόνια και αξίζει να δείτε αν σας αρέσουν τα τελείως ανάλαφρα-ρομαντικά σόου. "Τα αντίθετα έλκονται τα Χριστούγεννα" λέει η περιγραφή της streaming υπηρεσίας και επικεντρώνεται στον κυνικό Dash και στην χαρωπή Lily που ανταλλάσσουν μηνύματα και διάφορες προκλήσεις από ένα κόκκινο σημειωματάριο που κάνει το γύρω της Νέας Υόρκης.

Στη σειρά παίζουν οι Austin Abrams, Midori Francis, Dante Brown, Troy Iwata και James Saito.

The Bear | Disney Plus | 1 Σεζόν

Όσοι μιλάνε για το The Bear λένε τα καλύτερα. Η κωμική σειρά του FX που παίζει μέσα από το Disney Plus, πρέπει να έχει την προσοχή σας. Πρόκειται για ένα δράμα με πολλά κωμικά στοιχεία με δημιουργό εδώ τον Christopher Storer. Ο Jeremy Allen White υποδύεται εξαιρετικά τον Carmen Berzatoo έναν σεφ υψηλής γαστρονομίας που πηγαίνει στο Σικάγο για να διευθύνει ένα σαντουιτσάδικο.

Συμβαίνουν τόσα πολλά σε αυτή τη σειρά που θα μπορούσαμε να γράφουμε πολλές σειρές ακόμα, ωστόσο καλύτερα να απολαύσετε αυτό που έχει να σας προσφέρει από μόνοι σας. Να σας πούμε κάπου εδώ ότι και αυτή η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια μικρής διάρκειας.

Εσείς έχετε παρακολουθήσει όλα τα παραπάνω σόου; Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια!