10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δείτε με τους αγαπημένους σας

Ιδανικές για χουχούλιασμα!
22 Δεκεμβρίου 2022 20:04
10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δείτε με τους αγαπημένους σας

Οι γιορτινές μέρες μας φέρνουν πιο κοντά και ενδείκνυνται για να τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μια από τις καλύτερες και πιο χουχουλιάρικες επιλογές είναι να δείτε μαζί μια ταινία, που ιδανικά θα έχει είτε χριστουγεννιάτικο κλίμα είτε μια σύνδεση με τα Χριστούγεννα.

Θέλουμε τη ζεστασιά του δέντρου και των φώτων άλλωστε και στη ψυχαγωγία μας. Σας έφτιαξα μια λίστα με είτε κάπως προβλέψιμες και άκρως εορταστικές επιλογές, σα να λέμε δε γίνεται να μη δείτε κάποια all-time classics, αλλά και άλλες ταινίες που…έγιναν χριστουγεννιάτικες στην πορεία, λόγω που του πώς τις αγκάλιασε ο κόσμος ή επειδή είχαν σκηνές που παρέπεμπαν στο γιορτινό κλίμα.

Πιάστε κάνα μελομακάρονο -ή κουραμπιέ αν είστε από τους «άλλους», τη ζεστή σοκολάτα σας ή το ρόφημά σας, χωθείτε κάτω από μια κουβέρτα κιόλας και τσεκάρετε τη λίστα!


Harry Potter (Όλες οι ταινίες)

Όλες οι Harry Potter ταινίες φρόντιζαν να είναι μέσα τους ένα χριστουγεννιάτικο ύφος. Ακόμη και όταν σοβάρεψαν και σκοτείνιασαν μετά το «Prisoner of Azkaban”. Δεν ήταν μόνο επειδή έβγαιναν στις αίθουσες τον Δεκέμβριο και γιατί ο John Williams τις έντυνε επίτηδες τόσο όμορφα με τη μουσική του, αλλά γιατί και εντός της ιστορίας ο Χάρι Πότερ και οι φίλοι του γιόρταζαν τα Χριστούγεννα είτε εντός του Χόγκουαρτς (κι ας ήταν μάγοι), είτε εκτός των τειχών του, με διάφορους τρόπους.

Από τις πιο χριστουγεννιάτικες του franchise είναι τα «Χάρι Πότερ και Η Φιλοσοφική Λίθος», «Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά», «Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν», «Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς», «Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» και το «Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας»

Die Hard

Yippee ki-yay να ξεστομίζει ο Μπρους Γουίλις και να ξεπαστρεύει τρομοκράτες στο Nagatomi Plaza. Μπορεί να μην είναι φαινομενικά μια χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά με την πάροδο του χρόνου η ποπ κουλτούρα την αποδέχτηκε ως μια τέτοια επιλογή.

Home Alone

Φήμες λένε ότι αν δε δείτε το «Μόνος στο Σπίτι» -έστω το πρώτο αν όχι και το «Μόνος στο Σπίτι 2- λένε ότι σας επισκέπτεται το φάντασμα του Joe Pesci για να σας χαλάσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Elf

Από τις καλύτερες κωμικές χριστουγεννιάτικες ταινίες με έναν απολαυστικό Will Ferrell στο ρόλο ενός ορφανού παιδιού που υιοθετείται από τα ξωτικά του Άι Βασίλη. Όταν ενηλικιώνεται μαθαίνει ότι είναι άνθρωπος και όχι ξωτικό και έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι μέχρι τη Ν. Υόρκη για να βρει τον βιολογικό πατέρα του.  Η ταινία είναι μάλιστα σε σκηνοθεσία Jon Favreau, πολλά χρόνια πριν την επιτυχία του Iron Man και του The Lion King remake.

Iron Man 3

Μια ακόμη περίπτωση που δεν έχει απαραίτητα χριστουγεννιάτικο σκηνικό αλλά η ιστορία της εκτυλίσσεται γύρω από αυτή την περίοδο. Είναι αναπόφευκτο λοιπόν να είναι η τέλεια επιλογή χριστουγεννιάτικης ταινίας από το superhero gerne, ειδικά για τους λάτρεις της Marvel.

Batman Returns

O Tim Burton έχει παράδοση με τα Χριστούγεννα, δεν το ξέρατε; Μόλις δείτε το «Ο Μπάτμαν επιστρέφει» θα καταλάβετε ότι είναι μία από τις πιο all-time classic επιλογές και ίσως η απόλυτη επιλογή από το ράφι των superhero ταινιών

Chronicles of Narnia

Το χιονισμένο σκηνικό της Νάρνια δε σας φτάνει; Η πρώτη ταινία «Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe” ήταν η καλύτερη εναλλακτική πρόταση έναντι του Χάρι Πότερ και ακόμη παραμένει.

Σύνοψη: Η Νάρνια είναι μια χώρα παγωμένη, μια στοιχειωμένη γη που περιμένει κάποιον να της λύσει τα μάγια για να ξανάρθει η άνοιξη. Κάτοικοί της, θηρία με ανθρώπινη λαλιά, νάνοι, γίγαντες, κένταυροι, κάστορες και πλάσματα που δεν χωράει ο νους του ανθρώπου. Η λευκή μάγισσα κυβερνάει ανενόχλητη για πολλά χρόνια, παγώνοντας κάθε μορφή ζωής. Μοναδικός της αντίπαλος, μια προφητεία που λέει ότι δύο αγόρια και δύο κορίτσια θα διώξουν για πάντα το Κακό από την παγωμένη γη. Όταν, λοιπόν, τέσσερα παιδιά ανοίξουν την πόρτα της ντουλάπας που οδηγεί στη Νάρνια, η πιο μαγική, φανταστική αναμέτρηση θα ξεκινήσει.

Scrooged

Ένας ακαταμάχητα άνετος και αστείος Bill Murray κεντάει στην πιο μοντέρνα εκδοχή της κλασικής «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Τσαρλς Ντίκενς. Ο μοντέρνος Σκρουτζ (κι ας είναι του 1988 ταινία) που ακόμη παραμένει αξεπέραστος.

Edward Scissorshands (Ο Ψαλιδοχέρης)

Κλασικό παράδειγμα μη-χριστουγεννιάτικης ταινίας που το mood της την μετέτρεψε σε μια χειμερινή  και εν τέλει αρκετά χριστουγεννιάτικη ταινία. Μήπως να είναι η ατμόσφαιρα; Μήπως η τρομερή ερμηνεία του Johnny Depp; Μήπως ότι ο Tim Burton έχει μια κλίση προς τα Χριστούγεννα; Μπορεί όλα μαζί.

National Lampoon’s Christmas Vacation

Εδώ στην Ελλάδα την ξέρουμε ως «Τα Χριστούγεννα του Τρελού Θηριοτροφείου» και είναι από εκείνες τις οικογενειακές κωμωδίες των 80s-90s που μας έχουν λείψει πάρα πολύ. Ο Chevy Chase και το «θηριοτροφείο»-οικογένειά του δίνουν ρέστα και δεν απογοητεύουν σε καμιά γιορτή.

How the Grinch Stole Christmas

Ο Τζιμ Κάρεϊ κάνει τα δικά του σε έναν ρόλο όπου κέντησε ως τον Κατεργάρη των Χριστουγέννων. Η χαρισματική του φιγούρα και το «ξινό» ταπεραμέντο του, κάνουν αυτή την ταινία μια από τις πιο must της λίστας


Πρέπει να κάνουμε και μερικές ειδικές αναφορές σε μερικές ταινίες που έχουν και αυτές αγαπηθεί την χριστουγεννιάτικη περίοδο και είναι τα: Klaus (2019), Love Actually (2003), The Holiday (2003), The Santa Clause (1994, Ο Αγιοβασίλης μου), Frozen (Ψυχρά κι Ανάποδα, 2009), You’ve Got Mail (Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας, 1989).