Marvel: Αυτές είναι όλες οι ταινίες του MCU για την επόμενη τετραετία

Δείτε τι επιφυλάσσουν τα Phase 5 και Phase 6 μέσα στα επόμενα χρόνια
27 Νοεμβρίου 2022 21:28
Marvel: Αυτές είναι όλες οι ταινίες του MCU για την επόμενη τετραετία

Το Phase 4 του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel έκλεισε με το Black Panther: Wakanda Forever και το Guardians of the Galaxy Holiday Special, που προβάλλεται στο Disney Plus. 

Από την San Diego Comic-Con του περασμένου καλοκαιριού μάθαμε τι επιφυλάσσει το MCU για το Phase 5 εξ’ολοκλήρου και πήραμε μια γεύση από το τι έρχεται στο Phase 6.

Χονδρικά δηλαδή μάθαμε τι έρχεται στους κινηματογράφους από τη μηχανή παραγωγής της Marvel Studios για την επόμενη τετραετία.

Επειδή γίνεται κυριολεκτικά χαμός από ταινίες, ας βουτήξουμε στο ψητό και ας δούμε τις επόμενες 15 ταινίες που περιμένουν τους Marvel fans στις αίθουσες μέχρι το 2026 και έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.  

MCU Phase 5 Ταινίες


Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17 Φεβρουαρίου 2023

Στην ταινία, η οποία εγκαινιάζει επίσημα την 5η φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, οι σούπερ-ήρωες Scott Lang και Hope Van Dyne επιστρέφουν για να συνεχίσουν τις περιπέτειές τους ως Ant-Man και Wasp. Μαζί με τους γονείς της Hope, τον Hank Pym και την Janet Van Dyne, η οικογένεια βρίσκεται να εξερευνά το Quantum Realm, να αλληλεπιδρά με παράξενα νέα πλάσματα και να ξεκινά μια περιπέτεια που θα τους ωθήσει πέρα από τα όρια που νόμιζαν ότι ήταν πιθανά."

Στο cast συμμετέχουν οι: Paul Rudd ως Scott Lang, Michael Douglas ως Hank Pym, Michelle Pfeiffer ως Janet Van Dyne και την Evangeline Lilly ως Wasp/Hope Van Dyne, Kathryn Newton ως Cassie Lang, Bill Murray και ο Jonathan Majors ως Kang.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 5 Μαΐου 2023

Τα γυρίσματα του Guardians of the Galaxy Vol. 3 έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και η γνωστή παρέα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις οθόνες σας υπό τη σκηνοθεσία του James Gunn. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες για την πλοκή ή για το που θα επικεντρωθεί το φιλμ, ωστόσο, σίγουρα θα πρέπει να περιμένετε μία εμβληματική και επική περιπέτεια από την Mavel.

Το cast περιλαμβάνει τους: Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Bradley Cooper, Vin Diesel και Sean Gunn, προστέθηκαν οι Will Poulter (Adam Warlock) ο Chukwudi Iwuji από το cast του "Peacemaker", αλλά και η Jennifer Holland σε άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο.

The Marvels – 28 Ιουλίου 2023

Το The Marvels αναμένεται τον Ιούλιο του 2023 και θα είναι η επική συνέχεια του Captain Marvel. Ωστόσο, η Carol Danvers που την υποδύεται η Brie Larson, δε θα είναι μόνη της αυτή τη φορά, καθώς πλάι της θα βρίσκεται και η Ms. Marvel της Iman Vellani και η Monica Rambeau της Teyonah Parris.

Στο cast θα δείτε και τον Nick Fury του Samuel L. Jackson, την οικογένεια της Kamala Khan και την Zawe Ashton. Ούτε εδώ γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την πλοκή, αλλά αναμένεται να έχει -κλασσικά- πολλές συνδέσεις με σειρές και ταινίες του MCU.

Captain America: New World Order – 3 Μαΐου 2024

Το Captain America 4 θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη με νέα ονόματα στο cast όπως είναι ο Anhtony Mackie ως Captain America/Sam Wilson, Carl Lumbly ως Isaiah Bradley και Danny Ramirez ως ο νέος Flacon.

Επίσης, ο Tim Blake Nelson (Watchmen HBO, Ballad of Buster Scruggs) ανακοινώθηκε πως επιστρέφει στο MCU για το "New World Order" στο ρόλο του "The Leader", ο οποίος είχε γίνει tease στο The Incredible Hulk του 2008.

Στις νέες προσθήκες περιλαμβάνεται και η Shira Haas, που έγινε γνωστή από τη σειρά "Unorthodox" του Netflix και θα υποδυθεί την πρώτη ισραηλινής καταγωγής superhero, ονόματι Sabra. Τα νέα δε σταματούν εδώ, διότι πρόσφατα μάθαμε ότι ο θρυλικός “Indy”, Harrison Ford, θα βρίσκεται στην ταινία.

Τη σκηνοθεσία του "Captain America: New World Order" έχει αναλάβει ο Julius Onah (The Cloverfield Paradox), σε σενάριο των Malcolm Spellman (Falcon and the Winter Soldier) και Dalan Musson.

Thunderbolts – 26 Ιουλίου 2024

Το Thunderbolts, κοινώς το "Suicide Squad φιλμ του MCU" έρχεται και αυτό στους κινηματογράφους, τον Ιούλιο του 2024.

Η ομάδα των ζόρικων Thunderbolts θα αποτελείται από την Yelena Belova της Florence Pugh, τον Bucky Barnes aka Winter Soldier του Sebastian Stan, τον US Agent aka John Walker του Wyatt Russell, την Taskmaster της Olga Kurylenko, τον Red Guardian του David Harbour, την La Contessa "Valentina" Allegra της Julia Louis-Dreyfous και την Ghost της Hannah John-Kamen.

Blade – 6 Σεπτεμβρίου 2024

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για το reboot του Blade με τον Mahershala Ali στον ομώνυμο ρόλο. Το project πρόσφατα πέρασε από χίλια κύματα με την παραγωγή του να σταματάει κιόλας προσωρινά, τόσο γιατί υπήρχε πρόβλημα με το σενάριο όσο και με τη σκηνοθεσία.

Deadpool 3 - 8 Νοεμβρίου 2024

Με Ryan Reynolds ως Deadpool και την μεγαλειώδης επιστροφή του Hugh Jackman ως Wolverine, η ταινία του σκηνοθέτη Shawn Levy είναι προορισμένη να διαλύσει τα ταμεία και ελπίζουμε και τις προσδοκίες. Θα είναι επίσης η πρώτη R-rated ταινία του MCU


MCU Phase 6 Ταινίες

Fantastic Four – 14 Φεβρουαρίου 2025

Μια πρώτη γεύση από τους Fantastic Four πήραμε στο Doctor Strange in the Mutlivese of Madness εκεί όπου ο John Krasinski υποδύθηκε τον Reed Richards του σύμπαντος Earth 838, αλλά ως γνωστόν αυτό κράτησε για πολύ λίγο και ήταν περισσότερα ένα easter egg για τους fans. Πρόσφατα βρέθηκε ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας των Fantastic Four εντός του MCU και είναι ο Matt Shakman του WandaVision. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι θα υποδυθούν την Πρώτη Οικογένεια της Marvel αλλά έχουν ακουστεί ονόματα όπως του Penn Badgley του “YOU” ως Reed Richards.

Τρεις άτιτλες Marvel ταινίες

Αυτές υπάρχουν στα slots του Ιουλίου 2025, Νοεμβρίου 2025 και Φεβρουαρίου του 2026. Οι εικασίες λένε πως μια από αυτές θα είναι το Eternals 2 και το “Armor Wars” με τον Don Cheadle, που από σειρά στο Disney Plus μετατράπηκε σε κανονική ταινία.

Avengers: The Kang Dynasty – 2 Μαίου 2025

Η αρχή του τέλους του Multiverse Saga γράφεται με το Avengers 5 ή αλλιώς Avengers The Kang Dynasty. Ο σκηνοθέτης (Destin Daniel Cretton) και ο σεναριογράφος (Jeff Loveness) υπάρχουν και ήδη ετοιμάζουν το πρώτο “assemble” των Avengers στην νέα τους μορφή -όποια κι αν είναι αυτή- μετά το επικό Avengers: Endgame του 2019.

Avengers: Secret Wars – 1 Μαίου 2026

Το επικών διαστάσεων φινάλε του Multiverse Saga που θα κλείσει παράλληλα το Phase 6 του MCU θα έρθει τον Μάιο και προς το παρόν επίσημα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Οι φήμες όμως οργιάζουν και αναφέρουν ότι ο Kevin Feige έχει ξεκινήσει από τώρα τις διαδικασίες για να συγκεντρώσει τους πάντες από το σύμπαν της Marvel, τόσο από το παρελθόν όσο και από τώρα.

Το μεγαλεπήβολο πλάνο του Feige λέει πως θα αναπαραστήσει το επικό “assemble” των χαρακτήρων της Marvel σε μια σκηνή τύπου «Portals 2.0” που θα είναι ακόμη μεγαλύτερη σε κλίμακα από αυτή του Endgame με χαρακτήρες από το Multiverse όπως X-Men και Fantastic Four.

Δυο άτιτλες Marvel ταινίες

Αυτές οι δύο άγνωστες ταινίες της Marvel ναι μεν βρίσκονται στο καλεντάρι της αλλά δε γνωρίζουμε τίποτα για αυτές και ίσως να εμπίμπτουν στο επόμενο Saga του MCU και το Phase 7. Ίσως μια από αυτές να είναι οι νέοι X-Men και το Doctor Strange 3 αλλά αυτά αποτελούν εικασίες.