Hocus Pocus 2 Review: Το τρίδυμο της μαγικής συμφοράς επιστρέφει!

Και μπαίνει ξανά σε μπελάδες
05 Οκτωβρίου 2022 09:24
Hocus Pocus 2 Review: Το τρίδυμο της μαγικής συμφοράς επιστρέφει!

Η κωμωδία φαντασίας Hocus Pocus 2 της Walt Disney Pictures δίνει συνέχεια στις σπαρταριστές και απίθανες περιπέτειες της πιο γνωστής και αγαπημένης σύναξης μαγισσών που μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 1993 μέσα από την ταινία του Kenny Ortega. Τη δράση του νέου φιλμ ενορχηστρώνει πια η Anne Fletcher, σε σενάριο της Jen D'Angelo. Στο 2ο κεφάλαιο του μύθου που ξετυλίγεται γύρω από τις τρεις αδερφές και πανούργες μάγισσες ‘Sandersons’, επιστρέφουν στους ομώνυμους ρόλους τους φυσικά η Bette Midler ως η ‘Winifred’, η Sarah Jessica Parker ως η ‘Sarah’ και η Kathy Najimy ως η ‘Mary’! Το cast συμπληρώνουν επίσης, οι: Doug Jones, Sam Richardson, Whitney Peak, Belissa Escobedo, Tony Hale, και η Hannah Waddingham.

Η υπόθεση τοποθετείται 29 χρόνια μετά την τελευταία επάνοδο των μαγισσών ‘Sandersons’ στον κόσμο των ζωντανών, και συγκεκριμένα στη Μασαχουσέτη όπου μαντέψτε… Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Αυτή τη φορά μια παρέα νεαρών κοριτσιών κατά λάθος τη νύχτα του Halloween φέρνει πίσω το διαβόητο τρίδυμο μαγείας στο σύγχρονο Σάλεμ ανάβοντας τη μαύρη φλόγα ενός πολύ περίεργου κεριού! Τώρα αυτά τα παιδιά πρέπει να βρουν τρόπο να εμποδίσουν τις δύστροπες και διψασμένες για νιότη μάγισσες από το να ανοίξουν έναν ακόμη κύκλο χάους στην μικρή τους κοινότητα!

Το εν λόγω sequel της Disney είναι ένα γράμμα αγάπης και νοσταλγίας προς τους fans του συγκεκριμένου κινηματογραφικού σύμπαντος και μια ευχάριστη πρόσκληση προς τους καινούργιους που θέλουν να μυηθούν σε αυτό. Χιούμορ, ευτράπελα και ερμηνείες στήνουν τον δικό τους μυστικιστικό χορό διασκέδασης, γέλιου, μυστηρίου και εκπλήξεων με αρκετά references στην πρωτότυπη ταινία που αποκλείεται να μη μιλήσουν μέσα σου σαν μια γλυκιά αναπόληση! Φαντάσου τις ‘Sandersons’ να σουλατσάρουν ξανά τη Νύχτα των Αγίων Πάντων στα παλιά αλλά πλέον εξαιρετικά μοντέρνα λημέρια τους, να προσπαθούν να συμβαδίσουν με τις πολύ προχωρημένες ανέσεις του σήμερα ενώ παράλληλα έχουν ξαμοληθεί πάλι για κυνήγι των αιώνιων νιάτων!

Και τί δεν συναντούν! Ομορφιά κλεισμένη μέσα σε βαζάκια, έξυπνες σκούπες που αναβαθμίζονται και πετάνε, σπίτια που δεν τα έχουν ζώσει ιστοί αράχνης (τί κρίμα!), διαγωνισμοί role playing παιχνιδιών με κεντρικό θέμα τις ίδιες και πολλά άλλα! Όμως, από το όλο σκηνικό δεν λείπουν βεβαίως και τα γνώριμα θαυματουργά φίλτρα, βοτάνια, ξόρκια, το μαγικό μονόφθαλμο δερματόδετο βιβλίο που έχει δική του θέληση, και το λατρεμένο ζόμπι (ο υποτιθέμενος πρώην εραστής της ‘Winifred’) που συχνά χάνει το κεφάλι του! Το φρέσκο αυτό project είναι ένα πολύ συμπαθητικό θέαμα που προορίζεται για μικρούς και μεγάλους έχοντας όλα εκείνα τα συστατικά που το κάνουν να βλέπεται ευχάριστα!

Δεν θα λέγαμε ότι ο παράγοντας της ανατροπής είναι τρελά ενισχυμένος εδώ, αλλά σίγουρα υπάρχουν στιγμές που θα σε ξαφνιάσουν με τον γουστόζικο χαρακτήρα που παίρνουν. Ίσως μάλιστα ακριβώς αυτή να είναι και η πρόθεση των συντελεστών: να επενδύσουν στην σύνδεση με το οικείο και το γνώριμο του παρελθόντος παρά να εισάγουν κάτι το εντελώς νέο!

Προφανώς και οι ερμηνείες των τριών βασικών πρωταγωνιστριών Bette Midler, Sarah Jessica Parker και Kathy Najimy οπωσδήποτε συμβάλλουν προς αυτήν κατεύθυνση αφού ανασταίνουν για δεύτερη φορά τις κινηματογραφικές μάγισσες-ορόσημα που η γενιά των 90s έχει σίγουρα να θυμάται από τα παιδικά της χρόνια! Το εγχείρημα αυτό ως προς την ουσία του εστιάζει στην ακαταμάχητη γοητεία που μπορεί να ασκεί η εξουσία, αλλά στον αντίποδα αυτού βρίσκεται το αδελφικό δέσιμο, η αξία της αληθινής φιλίας και οι θυσίες που μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, το φιλμ διανθίζεται και με στοιχεία από το παρόν όπως αυτό της γυναικείας ενδυνάμωσης ή το ότι το δικαίωμά σου να είσαι διαφορετικός πλέον δεν σημαίνει ότι μπορεί να σου το αποστερήσει κάποιος ή να σου το στραγγαλίσει έτσι απλά όπως συνήθως συνέβαινε παλαιότερα!

Η απίστευτη κομπανία του Hocus Pocus 2 πετάει με χάρη στο φεγγαρόφωτο καβάλα στα σκουπόξυλά της, αφού σε έχει πλανέψει με την κεφάτη επανεκτέλεση του κομματιού “One Way Or Another” και πριν καν το καταλάβεις έχει φουντώσει μέσα σου την σπίθα της νοσταλγίας ενός μαγευτικού τότε που η καρδιά του συνεχίζει ακόμη να χτυπάει δυνατά μέσα σε ένα πολλά υποσχόμενο τώρα!