The Book of Boba Fett - Κάθε αρχή και δύσκολη για τον «Νονό» του Star Wars | Episode 1 Review

Η πρεμιέρα γίνεται με το δεξί, αλλά αρκετά γειωμένα
31 Δεκεμβρίου 2021 08:33
The Book of Boba Fett - Κάθε αρχή και δύσκολη για τον «Νονό» του Star Wars | Episode 1 Review

Το φινάλε της 2ης σεζόν του The Mandalorian θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των απανταχού Star Wars fans για πολλούς λόγους, οι οποίοι έχουν αναλυθεί πολλές φορές και δε χρειάζεται να πλατειάζω επ 'αυτού. Έστρωσε, όμως, το δρόμο για να αποκτήσει ο Boba Fett τη δική του solo, spinoff, sequel, prequel σειρά στη μικρή γωνιά του Star Wars σύμπαντος, η οποία αποκαλείται και σαν "Mandoverse". Ένα παρατσούκλι διόλου τυχαίο που κάθισε τέλεια σαν ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν το The Book of Boba Fett, αφότου παρακολούθησα το πρώτο του επεισόδιο.

Μπορεί να έχει μια ευρύτερη σύνδεση και να είμαστε στο σύμπαν του George Lucas, όμως έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς διαφορετικού ύφους story, της γουέστερν πλευράς του Star Wars, που πρώτα έβγαλε στην επιφάνεια με περίσσια άνεση και μεθοδικότητα ο “Mando” του Pedro Pascal.

Σε αυτή την γουέστερν πλευρά χτίζει ο Boba τα γκανγκστερικά του θεμέλια, καθώς από την αρχή το στιλ της σειράς έμοιαζε με διαστημικό «Νονό». Ο Temuera Morrison προφανώς δεν είναι ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά του Al Pacino ή του De Niro, ωστόσο η σκηνοθεσία του Rodriguez και η γραφή του Jon Favreau τον θέλουν προσγειωμένο στις νέες του ασχολίες: τις μπίζνες του υποκόσμου και όχι το κυνήγι επικηρυγμένων. Και με την Fennec Shand της Ming-Na Wen στο πλευρό του σαν «Κονσιλιέρι» φαίνεται πως θα φάνε ψωμί και αλάτι μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους.

Το δηλώνει από τα αρχικά του βήματα πως «θέλει να διοικήσει με σεβασμό και όχι με φόβο» αν και αυτό του προκαλεί πονοκεφάλους από την πρώτη στιγμή, καθώς ο υπόκοσμος του Tatooine κρύβει μεγάλους κινδύνους. Ήδη φάνηκε μια μέχρι πρότινος αφανής πλευρά του Boba, που είναι σαν το ψάρι έξω από τα νερά του μόλις κάθεται στον θρόνο αυτόν όπου άλλοτε…άραζε την σιχαμερή του πέτσα ο Jabba the Hutt.

Είχα όμως μερικές ανησυχίες που ευτυχώς δεν τις επιβεβαίωσε η σειρά και μου είχαν δημιουργηθεί από το επεισόδιο του Mandalorian που μας συστήθηκε ο Boba και ήταν σκηνοθεσίας Rodriguez. Μου είχε αφήσει την αίσθηση πως ήταν ερασιτεχνικά γυρισμένο, λίγο ο παράξενος φυσικός φωτισμός, λίγο τα gimbal στις κάμερες μου έδιναν την αίσθηση ότι σχεδόν την τράβηξαν πρόχειρα με GoPro. Αναρωτιόμουν εάν αυτή την «υφή» και εμφάνιση θα είχε και το Book of Boba Fett και τελικά διαψεύστηκα.

Ακόμη μια ανησυχία που έσβησε ήταν το πως θα διαχειριστεί και θα δικαιολογήσει την…ανάστασή του από το περίφημο Sarlacc pitt που έπεσε στο “Return of the Jedi”, κάτι το οποίο φαίνεται πως θα μας απασχολήσει στο ευρύτερο πλάνο του story arc του Boba.

Η παραγωγή, τα κοστούμια, τα σκηνικά και τα εφέ είναι στα ίδια υψηλά επίπεδα με αυτά του The Mandalorian που σημαίνει ότι low budget καταστάσεις, όπως στην πρόσφατη σειρά του Hawkeye (ναι μεν είναι Marvel αλλά μιλάμε δε για Disney πλέον), αποφεύχθηκαν.

Όσο περνούσαν τα πρώτα λεπτά του επεισοδίου, άκουγα ένα μεθοδικό ορχηστρικό theme να το ντύνει, με λίγες πινελιές από το soundtrack του Mando και όταν έφτασαν τα credits, χαμογέλασα όταν πέρασε το όνομα του Ludwig Goransson. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος συνθέτης έκανε και πάλι το θαύμα του στο πεντάγραμμο της δεύτερης Star Wars δουλειάς που αναλαμβάνει με το καλημέρα.

Κάθε αρχή και δύσκολη όπως φάνηκε στα πρώτα δειλά βήματα που κάνει το The Book of Boba Fett στην ιστορία του, η οποία μοιάζει προς το παρόν αρκετά σφιχτή και προσανατολισμένη σε μια άλλη, ωστόσο ιδιαίτερα συγκεκριμένη γωνιά του "Mandoverse" και όχι του ευρύτερου Star Wars, με ό,τι συνεπάγεται με αυτό. Βέβαια τα ίδια νομίζαμε και για το The Mandalorian και διαψευστήκαμε πανηγυρικά.