Στο Red Notice το εκρηκτικό τρίδυμο των Johnson, Gadot και Reynolds αναλαμβάνει δράση | Review

Dwayne Johnson, Ryan Reynolds και Gal Gadot, όλοι στο κόλπο!
12 Νοεμβρίου 2021 10:13
Στο Red Notice το εκρηκτικό τρίδυμο των Johnson, Gadot και Reynolds αναλαμβάνει δράση | Review

Η action κωμωδία Red Notice του Rawson Marshall Thurber μας παρουσιάζει μία wannabe «ληστεία του αιώνα», με πρωταγωνιστές τους Dwayne Johnson, Ryan Reynolds και την Gal Gadot οι οποίοι καταλήγουν με επεισοδιακό τρόπο να καταδιώκουν ο ένας τον άλλον στις πέντε ηπείρους.

Ο βασικός άξονας της υπόθεσης περιστρέφεται γύρω από ένα ιδιότυπο κυνήγι «χαμένου θησαυρού» και συγκεκριμένα κάποιων θρυλικής αξίας χρυσών αυγών απ’ την εποχή της βασίλισσας Κλεοπάτρας. Ο ‘John Hartley’ (Johnson), ένας μυστικός πράκτορας θα αναγκαστεί εκ των συνθηκών να συμμαχήσει απρόθυμα με τον ‘Nolan Booth’ (Reynolds), έναν διαβόητο κλέφτη έργων τέχνης προκειμένου να πιάσουν μία μάστερ στην απάτη (Gal Gadot), η οποία είναι στις πρώτες θέσεις στη λίστα των ονομάτων του διεθνούς εγκλήματος και πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους αντιπάλους της! Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι: Chris Diamantopoulos, Ritu Arya, Ivan Mbakop, Vincenzo Amato και ο Rafael Petardi.

Το εν λόγω project είναι ένα διασκεδαστικό και ανάλαφρο κοκτέιλ περιπέτειας, γέλιου, μυστηρίου και εκρήξεων με κύρια συνιστώσα του μία μεγάλη ληστεία και μία κούρσα που φωνάζει από μακριά “πιάσε με αν μπορείς”. Οπωσδήποτε, το συγκεκριμένο φιλμ δεν έρχεται να κάνει τη διαφορά ή να εισάγει κάποια τρελή πρωτοτυπία σε σύγκριση με άλλα του αντίστοιχου είδους. Ομολογουμένως και έχουν παίξει στο πανί της μεγάλης οθόνης παρόμοιας θεματικής ταινίες, επομένως το παρόν project δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία σε ευρηματικότητα.

Παρ’ όλα αυτά, το χαρακτηρίζει η ενέργεια, η ζωντάνια και μία πολύ ευχάριστη δυναμική που συντηρείται σε σημαντικό βαθμό από τους συχνά αστείους διαλόγους ανάμεσα στον Ryan Reynolds και τον ‘The Rock’ η αλληλεπίδραση των οποίων έχει χιούμορ, έξυπνες ατάκες και αρκετά οικείο τόνο. Ο ανταγωνισμός των μορφών που υποδύονται οι δύο ηθοποιοί θα βρει να επεκταθεί και σε τρίτο άτομο, δηλαδή στη φιγούρα που ενσαρκώνει η Gadot.

Ως εκ τούτου, έχουμε μία κάπως συνηθισμένη απόδοση στο εν λόγω τρίγωνο των κεντρικών δρώντων: από τη μία, ο πολλά βαρύς, αλύγιστος και σκληροτράχηλος εκπρόσωπος του Νόμου, από την άλλη, ο απολαυστικός μπαγαπόντης και με σούπερ αυτοπεποίθηση, κλέφτης πολύτιμων καλλιτεχνημάτων, και τέλος η πανούργα και ακαταμάχητα γοητευτική κομπιναδόρισσα που οι άλλοι δύο προσπαθούν να τσακώσουν.

Σε αυτήν την buddy cop ιστορία, η ένταση προφανώς και δεν είναι στιβαρά δομημένη πάνω σε αυτό που εννοούμε ως σοβαρή ίντριγκα, αλλά η αγωνία προκύπτει ουσιαστικά μέσα από ξέφρενα σκηνικά που κρατούν σε εγρήγορση, εξιτάρουν, και ικανοποιούν την όρεξη του κοινού με διάφορες χορταστικές στιγμές αδρεναλίνης. 

Βεβαίως, τα κλισέ, οι σεναριακές αστοχίες και οι υπερβολές χάριν εντυπωσιασμού δεν λείπουν. Συνεπώς, δεν προσδοκάς να είναι και ρεαλιστική η προσέγγιση των πραγμάτων. Να σημειωθεί εδώ πως μερικές φάσεις χρονικά τραβάνε λιγάκι περισσότερο απ’ όσο θα αναμενόταν, ώστε εύλογα να παρατηρεί κανείς ότι μπορούσαν να είναι πιο σύντομες σε διάρκεια. Επιπλέον, τα οπτικά εφέ ενίοτε φαντάζουν ψεύτικα αλλά κάτι τέτοιο το προσπερνάς χωρίς να δυσανασχετείς ιδιαίτερα.

Βλέπεις ένα κοσμοπολίτικο θεαματικό πανηγύρι με πλεκτάνες, τεχνάσματα, γροθιές, κλωτσιές και ανταλλαγή πυρών που αυτοσαρκάζεται ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει vibes νοσταλγίας από Indiana Jones, και απομυθοποιεί τον 007 όπως και άλλες παραπλήσιες κατασκοπευτικές μυθοπλασίες με κλέφτες και αστυνόμους.

Το Red Notice εκδίδει ένα κινηματογραφικό ένταλμα σύλληψης με διαταγή της γνωστής χολιγουντιανής συνταγής, καλώντας τους θεατές βολευτούν στο κάθισμά τους και να παρακολουθήσουν μία εύπεπτη ψυχαγωγική roller coaster διαδρομή που δεν θα σε συγκλονίσει από άποψη ανατροπής ή πρωτοπορίας αλλά θα σε κάνει να περάσεις ωραία ένα διωράκι με το απενοχοποιημένα χαβαλετζίδικο concept της.