Διασκεδαστικό και ανανεωμένο το He-Man and the Masters of the Universe του Netflix | Review

Απευθύνεται ξεκάθαρα στην νέα γενιά θεατών
24 Σεπτεμβρίου 2021 11:00
Διασκεδαστικό και ανανεωμένο το He-Man and the Masters of the Universe του Netflix | Review

Η κληρονομιά που έχει αφήσει ο ήρωας He-Man στον χώρο του παιδικού animation είναι σημαντικότατη και περιλαμβάνει παιχνίδια, αρκετές τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων, κόμικς και ταινίες μεγάλου μήκους. Η εκδοχή του Kevin Smith το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχε μία ανατρεπτική προσέγγιση στο lore του Masters of the Universe, η οποία προκάλεσε αναστάτωση τόσο στους φαν της περίφημης σειράς κινουμένων σχεδίων, όσο και στους πιο ουδέτερους θεατές.

Πιστεύω ότι κανείς από τους παραγωγούς δεν είχε υπολογίσει σωστά το πάθος και την αγάπη που του τρέφουν οι θαυμαστές του, και τα εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες αρνητικά σχόλια που δέχτηκαν μετά την απόπειρα του Smith να οδηγήσει την ιστορία του σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που τον είχαν συνηθίσει, τους έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση.

Αλλαγές και τροποποιήσεις στην διαχείριση των χαρακτήρων, βέβαια, υπάρχουν και στη νέα κινουμένων σχεδίων σειρά He-Man and the Masters of the Universe του Netflix. Για παράδειγμα, οι παλιοί σύμμαχοι του πρίγκηπα όπως ο Man-at-Arms και ο Ram-Man, απουσιάζουν, και στις θέσεις τους μπαίνουν καινούργιοι ήρωες. Ο νεαρός Adam, στις νέες του περιπέτειες θα έχει στο πλευρό του τους Master of Technology, Master of Magic, Master of the Wild, και Master of Demolition. Ο villain στην ιστορία συνεχίζει να είναι ο γνωστός σε όλους μας Skeletor. Η υπόθεση κινείται γύρω από τον νεαρό γιο του βασιλιά Randor και της βασίλισσας Marlena, και τους βοηθούς του, οι οποίοι προσπαθούν να υπερασπιστούν την Eternia, από μοχθηρές και κακές δυνάμεις.

Το voice cast των ηθοποιών έχει ως εξής: Yuri Lowenthal (He-Man/Adam/Tuvar), David Kaye (Cringer/Battle Cat), Grey Griffin (Evelyn/Evil-Lyn), Antony Del Rio (Duncan/Man-at-Arms), Kimberly Brooks (Teela/Eldress/Sorceress), Trevor Devall (R’Qazz/Beast Man), Judy Alice Lee (Krass/Ram Ma’am), Roger Craig Smith (Kronis/Trap-Jaw/General Dolos), Fred Tatasciore (King Randor/Baddrah), Ben Diskin (Skeletor/Prince Keldor), Tom Kenny (Ork-0/RK Units), Max Mitchell (Kitty), Max Stubington (Young Adam).

Με δημιουργό τον Robert David, και σε παραγωγή της Mattel Television και του Bryan Q. Miller, ο οποίος εκτελεί και χρέη showrunner, γνωστό για τη δουλειά του στη DC Comics και με πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως το Sleepy Hollow και Smallville, η νέα σειρά του Netflix, με πρωταγωνιστή τον γνωστό ξανθό ήρωα, μας παρουσιάζει κάτι καινούργιο και φρέσκο το οποίο όμως απευθύνεται ξεκάθαρα στο παιδικό κοινό.

Αποτελεί κάτι σαν remake του αυθεντικού το οποίο και εκείνο είχε στόχο τις νεότερες ηλικίες δημιουργώντας έτσι εκατομμύρια θαυμαστές στον κόσμο, οι οποίοι μέχρι και σήμερα στηρίζουν και ακολουθούν τις περιπέτειες του alter ego του πρίγκηπα Adam.  

Αφήνοντας στην άκρη τον παράγοντα νοσταλγία, η καινούργια σειρά του Netflix, μας παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική ερμηνεία των Κυρίαρχων του Σύμπαντος, ξεκινώντας όμως τα πάντα από το μηδέν, και κρατώντας μόνο μερικά στοιχεία από το πρωτότυπο υλικό.

Η επανεκκίνηση που αποφασίστηκε να γίνει, εστιάζει κυρίως στα διαφορετικά origin stories των χαρακτήρων, τα οποία μας γίνονται γνωστά από το πρώτο επεισόδιο. Η απόφαση αυτή λειτουργεί, και μέσα από μία πλοκή που ανατρέπει συνεχώς τα δεδομένα, θα παρακολουθήσετε μία ομάδα ηρώων που όσο προχωράνε τα επεισόδια θα την συμπαθείτε λίγο περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που η προσέγγιση των δημιουργών στο ύφος και στην ιστορία είναι σαφώς πιο παιδική, και σε κάποια σημεία (αν όχι σε όλη τη διάρκεια της σειράς) αισθάνεσαι ότι παρακολουθείς Nickelodeon ή Disney Junior, το νέο He-Man, βλέπεται, είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολύ πιο ευχάριστα από την αμφιλεγόμενη πρόταση που μας είχε παρουσιάσει ο Kevin Smith, λίγους μήνες πριν.

Προφανώς όμως, αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους όσους επιλέξουν να το δουν, είναι ότι, δεν απευθύνεται σε καμία περίπτωση στους παλιούς φαν ή σε ένα πιο adult κοινό, ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν καινούργιους θεατές νεότερης ηλικίας, πηγαίνοντας έτσι το franchise στο επόμενο επίπεδο.