Στο "Aftermath" του Netflix η μετακόμιση για ένα ζευγάρι θα είναι μοιραίο λάθος | Review

Ένα συμπαθητικό θρίλερ για βραδάκι στο Netflix ή όχι;
23 Αυγούστου 2021 16:52
Στο "Aftermath" του Netflix η μετακόμιση για ένα ζευγάρι θα είναι μοιραίο λάθος | Review

Ο Peter Winther αντλώντας έμπνευση από ένα αληθινό συμβάν, κάθεται στην καρέκλα της σκηνοθεσίας παραδίδοντάς μας το θρίλερ αγωνίας και μυστηρίου Aftermath του Netflix, επιμελούμενος παράλληλα και το σενάριο μαζί με την Dakota Gorman, με τους Ashley Greene και Shawn Ashmore να ηγούνται του cast.  Παίζουν επίσης οι: Jason Liles, Sharif Atkins, Britt Baron, Diana Hopper, Ross McCall, Jamie Kaler, Travis Coles και η Susan Walters.

Η πλοκή εστιάζει σε ένα νέο ζευγάρι που πασχίζει να ξεπεράσει την πρόσφατη κρίση μέσα στον γάμο τους και αποφασίζουν να κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα. Αγοράζουν λοιπόν, σε τιμή ευκαιρίας μία πολυτελή κατοικία την οποία όμως συνοδεύει μία τραγική ιστορία. Αυτό που πίστευαν ως το σπίτι των ονείρων τους γίνεται σύντομα ένας εφιάλτης με φαινομενικά τυχαία αλλά περίεργα γεγονότα να κλονίζουν τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στη ‘Natalie’ και τον ‘Kevin’. Αυτό μάλιστα που δεν μπορούν να αγνοήσουν πλέον είναι ότι αισθάνονται παγιδευμένοι μέσα στον ίδιο τους τον χώρο και ο λόγος είναι πως κάτι μακάβριο ζει κάτω απ’ τη μύτη τους παραμονεύοντας μέσα στις σκιές.

Το εν λόγω φιλμ από άποψη ευρηματικότητας στη θεματολογία του δεν μπορούμε να πούμε ότι καταφέρνει να διαφοροποιηθεί και να πρωτοτυπήσει εκπληκτικά σε σχέση και με άλλες ανάλογες παραγωγές αυτού του είδους. Προφανώς υπάρχουν παρόμοιες ταινίες οι οποίες έχουν ασχοληθεί με τον κίνδυνο της ακούσιας συγκατοίκησης με έναν κρυφό απειλητικό ένοικο και έχουν κάνει πιο μεγάλο πάταγο.

Βεβαίως, όσον αφορά στο στοιχείο του τρόμου, της ανατροπής και του σασπένς χρειάζεται να τονιστεί ότι και εδώ υφίστανται jump scares αλλά παρ' όλα αυτά δεν γίνεται υπέρμετρη κατάχρηση αυτών. Διακρίνουμε δηλαδή την πρόθεση του δημιουργού να χτιστεί κάπως πιο χειροπιαστά και ένα ατμοσφαιρικό κλίμα αβεβαιότητας κάτι που εν μέρει επιτυγχάνεται μέσα από τίμια σκηνικά ανατριχίλας που όντως φέρουν κάτι το ζοφερό.

Σε γενικές γραμμές, η υπόθεση καθίσταται πειστική και η συγκεκριμένη κινηματογραφική δουλειά από ψυχαγωγικής άποψης θα κάνει τον δέκτη να περάσει καλά για όσο κρατάει το παρόν θέαμα. Η επιλογή της μουσικής, η χρήση κατά βάση σκοτεινών πλάνων, η κίνηση της κάμερας, οι παράξενοι ήχοι μέσα στην απόκοσμη σιγαλιά των δωματίων του σπιτιού σίγουρα προσθέτουν στην υποβλητικότητα και στον κλειστοφοβικό χαρακτήρα του project. 

Ως προς την ανάπτυξη των χαρακτήρων δεν δίνεται ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στο να σου μείνουν ως κάτι ξεχωριστό, με τους δευτεραγωνιστές ειδικά, να περνάνε σχεδόν απαρατήρητοι, αφού σκιαγραφούνται χωρίς έντονη τη διάθεση να εμβαθύνει κάνεις σε αυτούς.

Από την άλλη, οι δύο κύριοι δρώντες σαν ζευγάρι ως έναν βαθμό κερδίζουν τη εύνοια του κοινού, αν και δεν νιώθεις ότι μπορείς να δεθείς και παρά πολύ μαζί τους. Ως προς τις ερμηνείες τους και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση εδραιώνουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο χημείας χωρίς απαραίτητα να σε συνεπαίρνουν κιόλας.

Το Aftermath είναι ένα συμπαθητικό παράδειγμα θρίλερ που δεν θα σε προσγειώσει απότομα γιατί σου παρέχει από νωρίς μικρές σαφείς ενδείξεις για το τί να περιμένεις, οπότε και δεν θα σε απογοητεύσει!