To "Vivo" του Netflix τραγουδά στους παντοτινούς ρυθμούς της αγάπης | Review

Όσα δεν πρόλαβες να πεις σε κάποιον που έφυγε, τα ξέρει ήδη
18 Αυγούστου 2021 10:01
To "Vivo" του Netflix τραγουδά στους παντοτινούς ρυθμούς της αγάπης | Review

Το Netflix φιλοξενεί το Vivo, την πρώτη μιούζικαλ ταινία κινουμένων σχεδίων της Sony Pictures Animation που φέρει την υπογραφή των δημιουργών Kirk DeMicco και Brandon Jeffords, ενώ κεντρικούς ρόλους αναλαμβάνουν εν προκειμένω οι Lin-Manuel Miranda, Ynairaly Simo, και η Zoe Saldana. Ακούγονται επιπλέον οι ηθοποιοί: Juan de Marcos, Brian Tyree Henry, Gloria Estefan, Michael Rooker, και η Nicole Byer. 

Στην ξεχωριστή αυτήν animated κωμωδία-δράμα σε σενάριο των DeMicco και Quiara Alegría Hudes, ξετυλίγεται το κουβάρι μίας πολύ ιδιαίτερης, συναρπαστικής και συγκινητικής περιπέτειας γεμάτη ζεστασιά, μελωδίες, λαμπερά χρώματα, ισχυρά vibes αγάπης, αισιοδοξίας και κυρίαρχη πάντα την δύναμη της αληθινής φιλίας ενώ το concept είναι διανθισμένο με πολύ ωραία μηνύματα για την ίδια την ζωή. 

Ο Lin-Manuel Miranda που δανείζει την φωνή του στον κύριο ήρωα, επιμελήθηκε τη μουσική και τους στίχους των κομματιών τα οποία και ερμηνεύει μαζί με άλλους συναδέλφους του. Ένα επικό, εξωτικό ταξίδι ξεκινάει από την Κούβα μέχρι το Miami, με ξεναγό μας ένα μικροσκοπικό χαριτωμένο, σπιρτόζικο ζωάκι, ένα kinkajou το οποίο λατρεύει το τραγούδι και θα ζήσει μία από τις ομορφότερες εμπειρίες που μπορείς να διανοηθείς. Ο ήρωας βάζει σκοπό του να μεταφέρει σε κάποιο πρόσωπο ένα ερωτικό τραγούδι για χάρη ενός παλιού, καλού του φίλου! Στην αποστολή του αυτή θα αποκτήσει έναν ανέλπιστο σύμμαχο, μία επίσης φιλόμουση και σκανταλιάρα πιτσιρίκα μαζί με την οποία θα πραγματοποιήσουν μία αξέχαστη και μοναδική διαδρομή μέσα από υπέροχα τοπία με καταπράσινα τροπικά δάση στα οποία όμως καραδοκούν και θανάσιμοι κίνδυνοι! 

Η επιλογή και μόνο του ονόματος ‘Vivo’ για τον πρωταγωνιστή του μύθου, δηλαδή το ιδιότυπο αυτό είδος ρακούν, δεν είναι τυχαία αν σκεφτεί κανείς πόσο ακαταπόνητα ενεργητικό αποδεικνύεται το συγκεκριμένο αξιαγάπητο και πανέξυπνο μικρούλι θηλαστικό. Από την αρχή μαθαίνουμε ότι έχει καλλιτεχνική φλέβα την οποία εν τέλει ανακαλύπτει αφότου γνωρίσει τον κολλητό του, έναν ηλικιωμένο συνθέτη, τον Andrés (Juan de Marcos González) που τραγουδάει, χορεύει, διασκεδάζει κόσμο με κέφι και μπρίο σε δικές του αυτοσχέδιες παραστάσεις στις πλατείες της Αβάνας.

Οι δυο τους είναι ένα αχτύπητο δίδυμο μέχρι που ένα γράμμα θα έρθει να ταράξει τα νερά της καθημερινότητάς τους και θα ανοίξει την πόρτα στο παρελθόν για τον γηραιό κύριο. Μέσα από αυτό νοσταλγία, ρομαντισμός και η άσβεστη ανάμνηση ενός νεανικού έρωτα θα ξεχυθούν για τον Andrés που επιθυμεί να κερδίσει την ευκαιρία που χρόνια τώρα επιζητούσε διεκδικώντας πίσω τον χαμένο χρόνο. 

Το φιλμ αυτό κατορθώνει να αγγίξει ευαίσθητες χορδές του ψυχισμού μικρών και μεγάλων προσεγγίζοντας τόσο την αξία της ζωής όσο και τον παράγοντα της απώλειας με λεπτούς και κατάλληλους χειρισμούς οι οποίοι αποπνέουν μία αλλιώτικη αθωότητα, καλοσύνη και αισθαντικότητα, μα πάνω απ’ όλα μιλούν με σεβασμό και εκφραστικότητα προς την παιδική ψυχή.

Οι μεστές σε ένταση, ρυθμό και χάρη σκηνές εμπλουτίζονται μέσα από ζωηρές ψυχαγωγικές νότες που είναι διάχυτες στο έργο και του δίνουν παλμό, φρεσκάδα, ανθρωπιά και έναν αναζωογονητικό αέρα. Οι χαρακτήρες του project σκιαγραφούνται με προσεγμένο τρόπο και ύφος ενώ οπωσδήποτε σου μένουν στο μυαλό ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Ευτράπελα, αναπάντεχες εκπλήξεις και φορτισμένες στιγμές ενώνονται αρμονικά σε ένα θέαμα που με φαντασία, σκέρτσο, χιούμορ και ευρηματικότητα καταφέρνει να σου βγάλει πηγαία το χαμόγελο πυροδοτώντας μέσα σου παράλληλα και μία γλυκιά αναπόληση σε θύμησες που είχες με αγαπημένους ανθρώπους οι οποίοι ‘έφυγαν’ και ίσως δεν πρόλαβες να αποχαιρετήσεις. Μα και πάλι,  αυτό που έχει σημασία είναι ότι ζουν στην μνήμη και στην καρδιά σου και πως οι ίδιοι το γνώριζαν καλά αυτό!

Το Vivo είναι μία τρυφερή ιστορία υπόσχεσης, ελπίδας και φιλίας που σε προσκαλεί να αγκαλιάσεις τόσο την χαρά όσο και την λύπη αλλά πάνω απ΄ όλα σε προτρέπει να είσαι ειλικρινής στο συναίσθημα και στον εαυτό σου!