Friends: Reunion Review – "Αυτό που μας έκανε να γελάσουμε για τελευταία φορά"

Μερικές από τις καλύτερες στιγμές του επεισοδίου που ξεχωρίσαμε
30 Μαΐου 2021 11:12
Friends: Reunion Review – "Αυτό που μας έκανε να γελάσουμε για τελευταία φορά"

Στον ζεστό κι άνετο καναπέ του περίφημου Central Perk, μπροστά από το θρυλικό συντριβάνι των τίτλων αρχής, βλέπουμε τους λατρεμένους Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer, να κάθονται και να θυμούνται μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στα γυρίσματα της σειράς αλλά και να απαντήσουν μερικά ερωτήματα από το κοινό. 17 χρόνια μετά το τέλος των Friends, λοιπόν, έφτασε η στιγμή να τους απολαύσουμε για μια τελευταία φορά σε μια γλυκιά και νοσταλγική ανασκόπηση σε μια εποχή που όλα έμοιαζαν πιο αγνά κι αθώα.

Παρακάτω, θα βρείτε 5 από τις καλύτερες στιγμές που εμείς ξεχωρίσαμε από την όμορφη αυτή βραδιά αφιερωμένη στους Ross, Rachel, Monika, Phoebe, Chandler και Joy. Για την Ελλάδα, ο τηλεοπτικός σταθμός STAR απέκτησε τα δικαιώματα και έτσι θα προβάλλει την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 23:15, το Friends: The Reunion.


O David Schwimmer μισούσε την μαϊμού, Marcel

Η μαϊμού, Marcel, ήταν ο καλύτερος φίλος του Ross Geller, στην πρώτη σεζόν της σειράς. Παρόλα αυτά, ο ηθοποιός David Schwimmer, στο Reunion, αποκάλυψε ότι δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος με την συνεργασία τους καθώς περνούσαν ατελείωτες ώρες στα γυρίσματα μέχρι να καταφέρουν να πείσουν τον Marcel να “κάνει την δουλειά του σωστά”.  Ένας άλλος λόγος που ο Schwimmer δεν ήταν από τους μεγαλύτερους φαν της αξιαγάπητης μαϊμού, ήταν ο τρόπος που αυτή τρεφόταν -κυρίως με ζωντανά ζουζούνια- και πως κατέληγε να πασαλείβει με τα χέρια της το φαγητό της στα μαλλιά του ηθοποιού.


Φιλαράκια: Το παγκόσμιο φαινόμενο

Τα νούμερα τηλεθέασης του κάθε επεισοδίου από τα Φιλαράκια, πραγματικά ζαλίζουν. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε ότι, το φινάλε της σειράς που προβλήθηκε στις 6 Μαΐου του 2004, το παρακολούθησαν περίπου 52,5 εκατομμύρια θεατές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το τελευταίο επεισόδιο της το παρακολούθησαν κάτι παραπάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικάνοι τηλεθεατές καθιστώντας το πέμπτο "most-watched" φινάλε σειράς της δεκαετίας του 2000 αλλά και γενικότερα στην ιστορία της τηλεόρασης. Η αγάπη και λατρεία του κόσμου όμως δεν ήταν δυνατόν να περιοριστεί στα σύνορα της Βόρειας Αμερικής. Τα Φιλαράκια, ακούμπησαν τις καρδίες τηλεθεατών ολόκληρου του κόσμου, ξεχωριστή είναι λοιπόν η σκηνή που βλέπουμε ανθρώπους από διάφορα μέρη του πλανήτη, να διηγούνται την δική τους ιδιαίτερη με τη σειρά.


Το πραγματικό ρομάντζο της Jennifer Aniston με τον David Schwimmer

Μια από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο συγκινητικές στιγμές του Reunion, είναι αδιαμφησβήτητα η στιγμή που μαθαίνουμε ότι, ο David Schwimmer κι η Jennifer Aniston ήταν ερωτευμένοι μεταξύ τους, παρόλο που εκείνο τον καιρό είχαν άλλες σχέσεις. Η αποκάλυψη αυτή δίνει ασφαλώς ένα ιδιαίτερο βάθος στην σχέση μεταξύ των δυο τηλεοπτικών χαρακτήρων, καθώς το “love story” τους θεωρείται ένα από τα καλύτερα της τηλεόρασης. Όπως ομολογούν οι ίδιοι πάντως, ποτέ δεν συνέβη κάτι μεταξύ τους εκτός πλατό, καταφέρνοντας να εκφράσουν όλη αυτή την ένταση μόνο γυαλί.


Επιλέγοντας το κατάλληλο cast

Η ικανότητα του να επιλεχθεί το κατάλληλο cast, είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της παραγωγής. Προσωπικά θεωρώ ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει επιτέλους να συμπεριληφθεί σε διαγωνισμούς και τηλεοπτικά/κινηματογραφικά βραβεία. Η ευφυία των δημιουργών της σειράς David Crane, Marta Kauffman και Kevin Bright, δεν αποδεικνύεται μόνο μέσα από τις υπέροχες και ξεκαρδιστικές ατάκες που έγραφαν στο σενάριο του σόου. Η αφοσίωση που έδειξαν στην εύρεση των κατάλληλων ηθοποιών για να ερμηνεύσουν τους χαρακτήρες που μέχρι εκείνη την στιγμή υπήρχαν μόνο μέσα στα μυαλό τους, είχαμε ως αποτέλεσμα μια απίστευτη χημεία μεταξύ των ηθοποιών η οποία έβγαινε εντελώς φυσικά και στο γυαλί.

Το τελευταίο συγκινητικό Τable Read

Στην περίεργη δομή αυτού του νοσταλγικού reunion, θα δούμε τους Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer, να κάθονται για μια τελευταία φορά για να διαβάσουν τις ατάκες από τις πιο εμβληματικές σκηνές του σόου. Το κομμάτι αυτό λοιπόν, που οι 6 αναβιώνουν μέσω του σεναρίου μερικές από τις πιο αστείες αλλά και συγκινητικές στιγμές της σειράς, ήταν για εμένα ένα από τα αγαπημένα της βραδιάς. Συγκινητικό, έντονα συναισθηματικά φορτισμένο, νοσταλγικό, γλυκό, αξέχαστο.