Vis a Vis: El Oasis Review - Οι Macarena και Zulema επιστρέφουν για τελευταία φορά

Αφήνουν τις ληστείες πίσω τους ή και όχι;
24 Αυγούστου 2020 12:16
Vis a Vis: El Oasis Review - Οι Macarena και Zulema επιστρέφουν για τελευταία φορά

Το «Locked Up» πρόκειται για μια Ισπανική σειρά 4 κύκλων, που έκανε πρεμιέρα το 2015 στο Channel Antena 3 της Ισπανίας και μετά την τεράστια αγάπη που εισέπραξε από τον κόσμο, το Netflix πήρε τα δικαιώματα και το έφερε στην υπηρεσία του συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη πορεία του. Η συγκεκριμένη σειρά έχει αποδειχθεί τεράστια επιτυχία στην Ισπανία, προσελκύοντας πάνω από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο. Όσον αφορά την δημοτικότητα της σειράς στην Ελλάδα, μπορούμε να πούμε πως θεωρείται αρκετά υψηλή, μιας και έχει καταφέρει τον τελευταίο μήνα να βρίσκεται πρώτο στο top 10 των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού.

Τη καρέκλα της σκηνοθεσίας θα μοιραστούν οι Sandra Gallego και Miguel Ángel Vivas, ενώ μεταξύ άλλων το cast πλαισιώνουν οι: Maggie Civantos, Najwa Nimri, Itziar Castro, David Ostrosky, Lucas Ferraro, Claudia Riera και Alma Itzel Mén.

Η σειρά έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο το νέο Spin-off με τίτλο «Vis a Vis: El oasis» και μέσα από οκτώ νέα επεισόδια, ήρθε για να μας δείξει την συνέχεια της ιστορίας των Zulema και Macarena, και θα προσπαθήσει να μας αφηγηθεί τις περιπέτειες τους μετά την φυλακή ώστε να μας δώσει μια διαφορετική προσέγγιση στην ιστορία τους. Το λατρεμένο δίδυμο, όπως είχαμε δει στο φινάλε της σειράς, δεν επέλεξε τον πιο ήρεμο τρόπο ζωής μετά την φυλακή. Εκτός από τις Macarena και Zulema, μαζί με τους καινούργιους χαρακτήρες θα δούμε και άλλους γνώριμους χαρακτήρες που είτε αγαπήσαμε είτε μισήσαμε, κάποιους με flashbacks και κάποιους άλλους με cameos.

Όσον αφορά τη σκηνοθεσία, τα πάντα διαδραματίζονται πλέον έξω από την φυλακή οπότε τα εξωτερικά πλάνα είναι περισσότερα και μπορώ να πω ότι σκηνοθετικά τουλάχιστον, συνεχίζει να είναι εξίσου εθιστική με πολύ έντονες σκηνές δράσης και συναισθηματικής φόρτισης καθώς και με έντονη την αίσθηση της ανατροπής.

Το αρνητικό είναι πως οι ανατροπές που υπάρχουν στην πλοκή, είναι αρκετά αδύναμες αλλά και σε μερικές περιπτώσεις, προβλέψιμες. Ίσως είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία του αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που συναντάμε αυτό το χαρακτηριστικό σε ισπανικό σενάριο. Γενικά, έχει παρατηρηθεί μία δυσκολία από τους Ισπανούς σεναριογράφους να δημιουργούν καλογραμμένα σενάρια, συνήθως βλέπουμε πανέμορφες εικόνες, υπέροχα κάδρα, δυνατές ερμηνείες αλλά συνηθισμένα σενάρια με συγκεκριμένες συνταγές.

Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης με κάποιους απρόσμενους θανάτους, αλλά τα νιώθεις να γίνονται όλα κάπως βεβιασμένα και όπως ανέφερα πιο πάνω, αρκετά προβλέψιμα και με πολλά κλισέ. Τουλάχιστον έτσι το εισέπραξα εγώ. Στα συν του σεναρίου βέβαια είναι το πόσο όμορφα διαχειρίζεται τον χρόνο και τον τρόπο που μας δίνει πληροφορίες από το παρελθόν των χαρακτήρων. Αυτό ήταν σίγουρα μέσα στα θετικά αλλά όχι αρκετό για να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Το στοιχείο που σε κρατάει κολλημένο στην ιστορία, θα έλεγα πως ήταν περισσότερο οι δυνατές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς αλλά κυρίως από το κεντρικό δίδυμο.

Τελικά χρειαζόμασταν αυτό το Spin-off όμως; Νομίζω πως ναι. Παρά τους ενδοιασμούς μου για το τελικό αποτέλεσμα του σεναρίου, δεν ήταν κάτι ξένο από την υπόλοιπη σειρά, απλά ήταν μια ευκαιρία να δούμε μια διαφορετική ιστορία μακριά από τους τοίχους των φυλακών, η οποία επικεντρώνεται σε δύο από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες.

Βρείτε τη σειρά στο IMDB