Mr. Robot_S3.0: Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια!

Και θέλει να «patchάρει» το χάος που προκάλεσε
12 Οκτωβρίου 2017 14:24
Mr. Robot_S3.0: Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια!

Το Mr. Robot είναι μια από τις αρτιότερες, κατ’ εμε, σειρές των τελευταίων ετών. Όχι μόνο επειδή έκανε ένα “μπαμ” ως το «Fight Club των χάκερς» αλλά επειδή από την πρώτη στιγμή ο δημιουργός του, Sam Esmail, δεν άφησε το δημιούργημά του ούτε λεπτό από τα χέρια του. Μπορεί να μην έχει λάβει ακόμη τη mainstream αναγνώριση που του αξίζει, όμως ίσως και να είναι για καλό του. Δεν χρειάζονται όλα τα πράγματα να βρίσκονται στο φως, αρκεί αυτός που ψάχνεται να τα βρει στο σκοτάδι. Και ο κ. Esmail ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει με τον Elliot και την ιστορία του. Αν λοιπόν, η πρώτη σεζόν ήταν η ανάπτυξη του “trojan horse”, η δεύτερη η εκτέλεση του ".exe", τότε η τρίτη σεζόν είναι το…“patch” της υπόθεσης. Χάρη στο Cosmote TV, μας δόθηκε πρόσβαση στα πρώτα δύο επεισόδια της 3ης σεζόν, τα είδαμε και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.  

Μπορεί η 2η σεζόν να ήταν δύσκολη να την παρακολουθήσει με συνοχή ακόμη και ο σκληροπυρηνικός θεατής, όμως το ταξίδι άξιζε μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Μετά και το συγκλονιστικό φινάλε της, λοιπόν, η 3η σεζόν ξεκινά μερικά λεπτά μετά και ο ρυθμός δείχνει ανεβασμένος, προς τέρψιν του κοινού, που για να λέμε την αλήθεια το ήθελε σε στιγμές. Μάλιστα, εντύπωση μου έκανε πως οι αντισυμβατικές γωνίες λήψεις της σειράς, όντας ένα σήμα κατατεθέν της και μια ξεχωριστή οπτική ταυτότητα, εξελίσσονται παραπάνω, με περισσότερα “one takes” που θυμίζουν κάτι από Inarritu και το “Birdman”.

Η Αμερική είναι σε απόλυτη αποσύνθεση, ένας παραλληλισμός του πρωταγωνιστή μας, Elliot, και τη σχέση του με τον Mr. Robot, καθώς βλέπουμε να βυθίζεται στο απόλυτο χάος και την οικονομική εξαθλίωση. Ο Elliot παίρνει μεγάλες αποφάσεις για το πώς θα καταφέρει να ρίξει την E Corp εκ των έσω και μέσα στην παράνοιά του, διαπιστώνει κάτι που έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα. Βλέποντας το χάος που προκάλεσε ο αγώνας του και η οργή του για την “Evil Corp”, αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αλλάξει τη μέθοδό του και να πατήσει το… “undo” σε όλη την κατάσταση. Ο βραβευμένος με Emmy για τον συγκεκριμένο ρόλο Rami Malek «κόβει και ράβει» μπροστά στην οθόνη τους απίστευτους εσωτερικούς μονολόγους που του έγραψε o Esmail και μας βυθίζει και εμάς στη διαταραγμένη ψυχοσύνθεσή του.

Η νέα σεζόν μεγαλώνει το πλαίσιο της όλης υπόθεσης του “Stage 2” με μια μεγαλύτερη προσήλωση στην πολιτικοκοινωνική θεματολογία και το παιχνίδι δυνάμεων μεταξύ του αυτοαποκαλούμενου “Master of the Universe” και διαβολικού CEO της ECorp, Philip Price, που τον ενσαρκώνει με περίσσια μισανθρωπιά o Michael Cristofer, και του “Whiter0se” που τον υποδύεται ο B.D. Wong. Φυσικά, όντας ένα σόου που αντλεί την έμπνευση του από Τζορτζ Όργουελ και το "1984", δε θα μπορούσε να λείπει και το σχόλιο για το τωρινό πολιτικό status quo των ΗΠΑ και την εκλογή του Trump, το οποίο ταίριαξε κομψά θα έλεγα ο Esmail, χωρίς την πολιτική γκρίνια που διέπει τον τελευταίο καιρό το Hollywood.

Οι υπάρχοντες χαρακτήρες προχωρούν και αυτοί και ενώ στηρίζουν τον αγώνα του Elliot, κρυφά ο καθένας τους αποκτά τη δική του ατζέντα. Η Angela Moss (Portia Doubleday) γίνεται το μήλον της έριδος για τον Price και το κίνητρο του Dark Army απέναντι στον Mr. Robot, ενώ η αδερφή του, Darlene (Carly Chaikin) γίνεται υποχείριο στα χέρια αντίπαλων πλευρών και πιάνεται στη μέση των σχεδίων τους. Επίσης, στη νέα σεζόν γνωρίζουμε μέσα από ένα πολύ δυνατό εισαγωγικό τον χαρακτήρα του επίσης κάτοχου Emmy, Bobby Cannavale (Boardwalk Empire), ονόματι Irving ο οποίος έχει στενές διασυνδέσεις με το Dark Army.

Αυτό που μου άφησε η αρχή της 3ης σεζόν είναι πως τα πράγματα οδηγούνται σε ένα ακόμη, διαφορετικό “end game” και ενώ οι προηγούμενες σεζόν είχαν από ένα δικό τους τελείωμα, ο φετινός στόχος μοιάζει πολύ βαθύτερος και ξεκάθαρος. Το “undo” που θέλει να κάνει ο Elliot για να γυρίσει τα πράγματα όπως ακριβώς, ήταν πριν την εξέγερση του θα μας κρατήσει προσηλωμένους στις οθόνες μας. Αρκεί μόνο να πω πως γίνεται tease για ένα τεράστιο γεγονός που θα επηρεάσει τη σειρά στα θεμέλια της, βάζοντας φωτιά στις πιο τρελές θεωρίες που τρέχουν για το Mr. Robot.

Ο 3ος κύκλος του Mr. Robot θα κάνει πρεμιέρα, απόψε Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 22:00, αποκλειστικά στο Cosmote Cinema 4HD και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα.