Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Fargo

Έρχεται στην COSMOTE TV στις 21 Απριλίου
13 Απριλίου 2017 15:38
Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Fargo

Θα είμαι ειλικρινής, το Fargo το αγάπησα σιγά-σιγά. Και με τον ίδιο τρόπο ανέβηκε στην εκτίμησή μου και ο δημιουργός-σεναριογράφος-σκηνοθέτης Noah Hawley. Η ταινία ομολογώ πως με άφησε αδιάφορο. Την πρώτη σεζόν της σειράς την ξεκίνησα διστακτικά και έπειτα δεν μπορούσα να σταματήσω. Τη δεύτερη σεζόν πραγματικά την απόλαυσα και πλέον το hype μου για την τρίτη σεζόν είναι πολύ υψηλά. Ένας ακόμη λόγος που περιμένω τη νέα σεζόν είναι γιατί πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor…εις διπλούν. Οπότε καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου όταν η COSMOTE TV μας διέθεσε το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν, μια βδομάδα πριν την επίσημη προβολή της. Ας μη μακρηγορώ όμως κι ας περάσω στην περιγραφή της σεζόν και έπειτα στις εντυπώσεις μου από το πρώτο επεισόδιο.

Ο νέος κύκλος διαδραματίζεται το 2010 και επικεντρώνεται στον Emmit Stussy και τον μικρότερο αδερφό του Ray (σε διπλό ρόλο ο Ewan McGregor). Ο Emmit, ο «βασιλιάς των παρκινγκ της Μινεσότα», βλέπει στον εαυτό του την πραγματοποίηση του Αμερικανικού ονείρου, ενώ ο Ray αποτελεί περισσότερο παράδειγμα προς αποφυγή. Ζώντας στη σκιά του επιτυχημένου αδελφού του, ο φαλακρός, ‘κοιλαράς’ Ray εργάζεται ως επιτηρητής αποφυλακισμένων, ενώ διαρκώς κατηγορεί τον αδελφό του για ό,τι άσχημο συμβαίνει στην ζωή του. Η κακή αδελφική τους σχέση, οδηγεί σε ένα περίεργο μονοπάτι, που ξεκινά με μία μικροκλοπή και σύντομα καταλήγει σε φόνο, ανάμειξη με συμμορίες γκάνγκστερ και αιματηρές συγκρούσεις.

Η Carrie Coon (The Leftovers) υποδύεται την Gloria Burgle, την αρχηγό της τοπικής αστυνομίας. Η Gloria προσπαθεί να κατανοήσει τον νέο κόσμο γύρω της, όπου οι άνθρωποι συνδέονται περισσότερο με τα κινητά τους παρά με τους συνανθρώπους τους. Η Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, BrainDead) υποδύεται την πρόσφατα αποφυλακισμένη κοπέλα του Ray, Nikki Swango. Ο David Thewlis (Harry Potter) είναι ο V.M. Vargas, ένας μυστηριώδης μοναχικός καπιταλιστής που ενημερώνει τον Emmit ότι στην επιχείρηση των «Παρκινγκ της Μινεσότα» μόλις μπήκαν συνέταιροι τα αφεντικά του, οι δραστηριότητες των οποίων δεν είναι ιδιαίτερα νόμιμες.

Αυτά όσον αφορά την περιγραφή και πριν περάσω στις εντυπώσεις μου να ξεκαθαρίσω πως είμαι fan της επιστημονικής φαντασίας και της δράσης και αν μου έλεγε κάποιος ότι θα μου αρέσει μια σειρά σαν το Fargo θα του έλεγα πως μάλλον δεν με ξέρει καλά. Κι όμως, το Fargo έχει ένα στυλ μοναδικό, που το έχω δει σε σειρές που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η ανεπανάληπτη φωτογραφία του, η σκηνοθεσία που μαγνητίζει, το μαύρο χιούμορ του, το πάντα χειμωνιάτικο σκηνικό του με τα μουντά χρώματα των Μεσοδυτικών Πολιτειών, η χαρακτηριστική μουσική του, η εμμονή με τη συμμετρία, οι πάντα παρούσες παράξενες προφορές και συμπεριφορές, οι απρόβλεπτες ανατροπές και η ικανότητά του να ξεδιπλώνει την πλοκή χωρίς διαλόγους με μακρόσυρτα πλάνα, χωρίς όμως ταυτόχρονα να κουράζει, είναι μοναδική.

Από αυτά που είδα στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, μπορώ να πω πως βγάζω το καπέλο στον Ewan McGregor, ο οποίος με πείθει πως έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς χαρακτήρες. Καταφέρνει μέσα στο ίδιο πλάνο να είναι ο καλοντυμένος, με το πούρο στο χέρι, “καλομαθημένος” πετυχημένος αδερφός Emmit και ταυτόχρονα ο άλλος άξεστος, ταλαιπωρημένος, χωρίς ηθικούς φραγμούς αδερφός Ray. Η Mary Elizabeth Winstead αναλαμβάνει με μεγάλη επιτυχία το ρόλο της “σειρήνας” στο αυτί του Ray καθοδηγώντας τον και βάζοντάς του "φιτίλια". Φαινομενικά ελαφρόμυαλη, αποδεικνύεται έξυπνη και εύστροφη όταν χρειαστεί, ικανοποιώντας τη διττή φύση του χαρακτήρα που υποδύεται. Όπως κάθε σεζόν έτσι και τώρα πρέπει να υπάρχει και ένας σερίφης. Το ρόλο αναλαμβάνει η "ήρεμη δύναμη" Carrie Coon, μια διαζευγμένη μητέρα η οποία προσπαθεί να εξηγήσει στο γιο της τη νέα σχέση του gay πρώην άντρα της. Ο David Thewlis συστήνεται ως ο ανατριχιαστικός κακοποιός με τα σάπια δόντια που έρχεται να απειλήσει τον Emmit.

Γενικά, οι χαρακτήρες πληρούν τα στερεότυπα των ιδιοτήτων τους, ξεκαθαρίζοντας όμως πως μπορούν να είναι πολύ περισσότερο από αυτά, με το πρώτο επεισόδιο να τους βγάζει ήδη από τη ζώνη άνεσής τους, τη στιγμή που οι ηθοποιοί ανταπεξέρχονται άκρως ικανοποιητικά στην πρόκληση. Ένα επεισόδιο δεν είναι αρκετό φυσικά για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για μια σεζόν, εγώ βλέπω όμως πως το ύφος παραμένει πιστό στη σειρά, τόσο στην ποιότητα των χαρακτήρων, όσο και στον τεχνικό τομέα. Η πλοκή, όπως και στις προηγούμενες σεζόν, προβλέπεται να είναι μια μίξη αλληλένδετων γεγονότων φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους, λανθασμένων αποφάσεων και αρκετής ατυχίας. Η γραφή, επίσης, είτε πρόκειται για μια φλύαρη χωρίς βάθος κουβέντα είτε για μια οριστική δήλωση μιας πρότασης, είναι για άλλη μια φορά αριστοτεχνική.

Ανυπομονώ λοιπόν για τη συνέχεια της τρίτης σεζόν. Να σημειώσω πως το Fargo έχει βραβευτεί με Χρυσές Σφαίρες και Emmy ως παραγωγή της MGM και του FX. Στην Ελλάδα θα έρθει αποκλειστικά στην COSMOTE TV, κάνοντας πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 4HD την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 23:00, ενώ θα είναι διαθέσιμο και on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Αν δεν έχετε ήδη ξεκινήσει τη σειρά σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το κάνετε, ενώ αν περιμένετε και εσείς την τρίτη σεζόν θα ήθελα να διαβάσω τις δικές σας εντυπώσεις ως τώρα στα σχόλια.

Ok then...