Murder Mystery 2 Review - Adam Sandler και Jennifer Aniston σε νέες περιπέτειες!

Άλλη μια υπόθεση εξιχνίασης προστίθεται επεισοδιακά στη γκάμα τους!
03 Απριλίου 2023 11:46
Murder Mystery 2 Review - Adam Sandler και Jennifer Aniston σε νέες περιπέτειες!

Η νέα διασκεδαστική whodunit κωμωδία Murder Mystery 2 του Jeremy Garelick “προσγειώθηκε” στην πλατφόρμα του Netflix, και γράφει τη σπαρταριστή συνέχεια στην ιστορία του γκαφατζίδικου διδύμου ντεντέκτιβς που γνωρίσαμε αρχικά το 2019 μέσα από το ομώνυμο φιλμ του Kyle Newacheck.

Το σενάριο υπογράφει εδώ ο James Vanderbilt, και φυσικά ως πρωταγωνιστές επιστρέφουν οι Adam Sandler και Jennifer Aniston. Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Mark Strong, Mélanie Laurent, Jodie Turner-Smith, John Kani, Kuhoo Verma, Dany Boon, Adeel Akhtar και ο Enrique Arce.

Η πλοκή στο εν λόγω sequel εστιάζει στο ζευγάρι των ανορθόδοξων επιθεωρητών ‘Nick’ (Sandler) και ‘Audrey Spitz’ (Aniston) οι οποίοι ενώ πλέον έχουν ανοίξει το δικό τους γραφείο ιδιωτικών ερευνών και παλεύουν να χτίσουν το πελατολόγιό τους, δέχονται μία πρόσκληση γάμου από τον πολύ καλό τους φίλο και δισεκατομμυριούχο, ‘Maharaja’. Καθώς λοιπόν, φτάνουν στο νησί του ζάμπλουτου αυτού άνδρα θα κληθούν να λύσουν ακόμη μία υπόθεση-πρόκληση. Το βράδυ της εντυπωσιακής τελετής, ο ‘Maharaja’ πέφτει θύμα απαγωγής και το απίθανο ντουέτο ‘Nick’ και ‘Audrey’ δεν αργεί να πάρει μπρος ειδικά όταν το καθήκον τους καλεί. Το ζήτημα βέβαια είναι ότι και πάλι τους περιμένει ο κακός χαμός αφού έχουν μοναδική έφεση να τα κάνουν όλα μαντάρα όπου πάνε!

Εν προκειμένω, άλλο ένα κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στα κατορθώματα των ‘Spitz’ οι οποίοι θέλοντας και μη, συντηρούν τον τίτλο των πιο αδέξιων ντεντέκτιβ που έλκουν τους μπελάδες σαν μαγνήτης! Δεν είναι τελειομανείς αλλά ούτε και αναποτελεσματικοί, είναι απλά έξω από καλούπια όταν είναι στην πρώτη γραμμή! Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, τείνουν διαρκώς να περιπλέκονται δοκιμάζοντας τις αντοχές τους, και το ταξίδι τους στα λημέρια των κρυφών παρακολουθήσεων, του απρόβλεπτου και των κινδύνων καλά κρατούν!

Έτσι, οι δυο τους θα πρέπει να σώσουν ένα πολύ αγαπημένο τους πρόσωπο την στιγμή που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και μπόλικες κακοτοπιές είναι στο κατόπι τους. Μέσα από ανατρεπτικά τεκταινόμενα που αν μη τι άλλο τους προσφέρουν την ευκαιρία να παραμένουν κοσμογυρισμένοι και σε φόρμα, πρέπει πια να βάλουν τα δυνατά τους για να αφήσουν όσο γίνεται λιγότερες ζημιές, αποκαΐδια και παράπλευρες απώλειες στο διάβα τους, αλλά δεν υπόσχονται ότι θα πάνε κι έτσι τα πράγματα!

Καταδιώξεις, κατασκοπία, μυστήριο, δράση, και ευτράπελα επιστρατεύονται στις υπηρεσίες ενός συμπαθέστατου κινηματογραφικού dream team του σύγχρονου εγκλήματος, φροντίζοντας να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου με ένα χορταστικό θέαμα σε σπιντάτους ρυθμούς που αρκετές φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι από πού σου ‘ρθε!

Τί κι αν οι άτυχοι ‘Nick’ και ‘Audrey’ θέλουν να χαρίσουν στον εαυτό τους ένα ήρεμο και ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο χωρίς να πάνε γυρεύοντας; Τα μπλεξίματα παρ’ όλα αυτά, δείχνουν να τους προτιμούν και δεν τους αφήνουν να αγιάσουν! Η κλίση τους στις αλλόκοτες μεθόδους διαλεύκανσης βασίζεται κυρίως στον αυτοσχεδιασμό όσο κι αν προσπαθούν μάταια να ακολουθήσουν κανόνες και πρωτόκολλα για να μην τους πιάσουν αδιάβαστους τα γεγονότα. Άρα, στην τύχη τα ‘χουν ρίξει κι αυτοί όσον αφορά στην επιβίωσή τους!

Η συνάντηση με τον παλιό τους γνώριμο αστυνόμο ‘Delacroix’ (Dany Boon) με φόντο το κοσμοπολίτικο Παρίσι, εννοείται πως χαρίζει στιγμές γέλιου και ξαφνιάσματος. Προφανώς δεν λείπουν οι υπερβολές και τα κλισέ ή εν πάση περιπτώσει οι λίγο πιο κοινότοπα δοσμένες σκηνές έντασης και αγωνίας με βροχή από αδέσποτες σφαίρες, εξωφρενικές διαπραγματεύσεις για λύτρα, τρελές κούρσες σε λεωφόρους και κομματάκι “προβλέψιμες” αποκαλύψεις, κάτι που εν τέλει όμως δεν χαλάει το συνολικό αποτέλεσμα της μυθοπλασίας αυτής.

Οι Adam Sandler και Jennifer Aniston παραμένουν απολαυστικοί στις ερμηνείες τους, ενώ και το υπόλοιπο επιτελείο των ηθοποιών ανταπεξέρχεται πολύ ικανοποιητικά στους ρόλους τους.

Οπότε, αν αποφασίσεις να κάτσεις χαλαρά σπίτι μόνος ή με την παρέα σου κάποιο Σάββατο βράδυ, βάλε στη λίστα των ταινιών που θες να δεις και το Murder Mystery 2, γιατί κερνάει ένα γουστόζικο action κοκτέιλ ίντριγκας, περιπέτειας, χιούμορ και ανθρωποκυνηγητού ακόμη κι αν μετά διαπιστώσεις πως ήταν περισσότερο κάτι σε σφηνάκι-μπόμπα το οποία σίγουρα βαράει κατακούτελα… και στο ψαχνό!