The Night Agent Review: Γιατί τόσος ντόρος για τη νέα σειρά του Netflix;

Είδαμε τη σειρά που είναι trending στο Netflix και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
31 Μαρτίου 2023 11:52
The Night Agent Review: Γιατί τόσος ντόρος για τη νέα σειρά του Netflix;

Το The Night Agent που έκανε πρεμιέρα στην streaming πλατφόρμα στις 23 Μαρτίου, θα σας θυμίσει σειρές όπως το "Bodyguard" του 2018 ή ακόμη περισσότερο το "The Recruit" του 2022, όπου και εκεί, ένας χαμηλόβαθμος πράκτορας εμπλέκεται σε μια ολοένα κλιμακούμενη συνωμοσία κατά του έθνους.

Η νέα προσθήκη του Netflix λοιπόν, θεωρείται ήδη επιτυχημένη καθώς σε αρκετές χώρες τόσο του εξωτερικού όσο και στην δική μας βρίσκεται γραπωμένο στην 1η θέση των προτιμήσεων του κοινού, με αποτέλεσμα να παίρνει το πράσινο φως από τους ανθρώπους της εταιρίας για να συνεχιστεί για μία ακόμη σεζόν αποτελούμενη από 10 επεισόδια.

Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Seth Gordon, Guy Ferland, Ramaa Mosley, Adam Arkin και Millicent Shelton ενώ σεναριακά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Matthew Quirk. Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Gabriel Basso (Super 8), ο οποίος υποδύεται τον Peter Sutherland, έναν πράκτορα του FBI, ενώ μαζί του θα δούμε και τους: Luciane Buchanan, Hong Chau, D.B. Woodside, Fola Evans-Akingbola, Eve Harlow, Phoenix Raei, Enrique Murciano και Sarah Desjardins.

Η επίσημη σύνοψη είναι μονάχα λίγων γραμμών και αναφέρει τα εξής: Ενώ παρακολουθεί μια γραμμή έκτακτης ανάγκης, ένας χαμηλόβαθμος πράκτορας του FBI απαντά σε μια κλήση που τον παρασύρει σε μια θανάσιμη συνωμοσία κατασκόπων στον Λευκό Οίκο.

Ο showrunner της σειράς είναι ο Shawn Ryan των "The Shield" και "S.W.A.T.: Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης". Το πρώτο, εισαγωγικό επεισόδιο του The Night Agent, καταφέρνει να καθορίσει το πλαίσιο που θα λάβει μέρος η δράση αλλά και να εδραιώσει τις δυνάμεις και τους χαρακτήρες που θα έρθουν σε σύγκρουση στην συνέχεια της σειράς. Αυτό λειτουργεί πάντα θετικά στον θεατή που θέλει να γνωρίζει από νωρίς τις συνθήκες του κόσμου που έχει αποφασίσει να μπει. Ο Ryan, δείχνει να κινείται άνετα σε έναν χώρο που μάλλον γνωρίζει καλά. Βέβαια, δεν παίρνει ρίσκα, ούτε παρουσιάζει κάτι ριζοσπαστικό το οποίο θα φέρει επανάσταση στο είδος.

Ακολουθεί έξυπνα συνταγές οι οποίες έχουν αποδείξει μέσα από το πέρασμα του χρόνου ότι λειτουργούν σε συναισθηματικό επίπεδο προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού. Μας το κάνει εύκολο να ταυτιστούμε με τον κεντρικό χαρακτήρα της ιστορίας, καθώς γνωρίζουμε τι είναι αυτό που τον παρακινεί, ποια είναι τα λάθη από το παρελθόν που προσπαθεί να διορθώσει, και γενικότερα, μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους που ενεργεί όπως ενεργεί. Τον τοποθετεί σε ένα αγωνιώδες και ασφυκτικό πλαίσιο γεμάτο αδιέξοδα ώστε να τον παρασύρει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, οδηγώντας παράλληλα την πλοκή προς μία ξεκάθαρη τροχιά.

Παρ΄ όλα αυτά, οι πιο απαιτητικοί, ίσως βρουν, όχι μόνο τον πρωταγωνιστή αλλά και τους υπόλοιπους χαρακτήρες κάπως πιο μονοδιάστατους χωρίς ιδιαίτερο βάθος, και τους ανταγωνιστές, τους κακούς δηλαδή της ιστορίας, καρικατούρες και αδιάφορους.

Είναι αλήθεια ότι όσο αφορά την πλοκή, υπάρχουν στιγμές μέσα στην σειρά που αισθάνεσαι ότι η αλυσίδα γεγονότων έχει σχεδιαστεί με μεγάλη ασφάλεια και ότι οι χαρακτήρες έχουν φτιαχτεί μόνο και μόνο για να ολοκληρώσουν την συγκεκριμένη αποστολή με έναν συμβατικό τρόπο. Όπως αναφέραμε όμως και πιο πάνω, αυτή είναι η προσέγγιση που ακολουθεί ο δημιουργός της σειράς και όπως δείχνουν οι αριθμοί, η πλειοψηφία του κοινού την αποδέχτηκε και την αγάπησε.

Το The Night Agent λοιπόν, όπως φαίνεται έχει κι άλλα πράγματα να μας πει, συνεχίζοντας για μία ακόμη χρονιά τις περιπέτειες του πράκτορα Peter Sutherland. Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις υπερβολές της, κατάφερε να οδηγήσει μία ενδιαφέρουσα ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο φινάλε χωρίς να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, τοποθετώντας μάλιστα και τις βάσεις για να απλώσει την ιστορία της μέσα από μία ακόμη σεζόν. Βέβαια, την στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο κείμενο, δεν έχει γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει η συνέχεια της, αλλά σίγουρα γνωρίζουμε ότι θα έρθει η 2η σεζόν.