The Legend of Vox Machina 2η σεζόν: Δυναμικό comeback στο Amazon Prime - Review

Η συνέχεια του adult animated σόου είναι το λιγότερο περιπετειώδης
06 Μαρτίου 2023 20:10
The Legend of Vox Machina 2η σεζόν: Δυναμικό comeback στο Amazon Prime - Review

Η 2η σεζόν του animated σόου ενηλίκων The Legend of Vox Machina της Amazon Studios και της Critical Role, φέρνει ξανά πίσω στις οθόνες μας την θρυλική κομπανία πολεμιστών με εξίσου απολαυστικές δόσεις παραμυθιού, περιπέτειας, διασκέδασης και καφρίλας! Το δυναμικό comeback του συγκεκριμένου project που αφορμάται από την αντίστοιχη καμπάνια παιχνιδιού ρόλων φαντασίας Dungeons & Dragons, επιτυγχάνεται με άλλα δώδεκα καταιγιστικά επεισόδια.

Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών: Laura Bailey, Taliesin Jaffe, Ashley Johnson, Matthew Mercer, Liam O'Brien, Marisha Ray, Sam Riegel, και ο Travis Willingham.

Η πλοκή του νέου κεφαλαίου εστιάζει στο παντοδύναμο συμβούλιο δράκων που αυτοαποκαλούνται ως “Chroma Conclave”.  Τα φτερωτά αυτά τρομακτικά πλάσματα έχουν καταφέρει να εισβάλλουν στην φανταστική ήπειρο ‘Tal'Dorei’ και να καταλάβουν την μητρόπολή της. Σπέρνουν τον όλεθρο στο διάβα τους και έχουν σκοπό να παγιώσουν την επικυριαρχία τους στον κόσμο της  ‘Exandria’. Οπότε, αλίμονο σε όποιον θελήσει να μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους! Και κάπως έτσι οι ‘Vox Machina’ αναλαμβάνουν ακόμη μία δύσκολη αποστολή προκειμένου να βρουν τα ιερά όπλα που θα τους βοηθήσουν στη μάχη με τα αδυσώπητα αυτά όντα, αλλιώς ό,τι γνωρίζουν και αγαπούν σε εκείνον τον τόπο θα αφανιστεί.

Μεταφορές μέσα από κοσμικές πύλες, θανάσιμα ρίσκα, αμείλικτες δοκιμασίες, παράτολμες συγκρούσεις με δράκους, και σκληρά παζάρια με θεούς είναι μόνο μερικά από αυτά που είδαμε ως προς την εξέλιξη του ευφάνταστου αυτού project. Φυσικά, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο και όντως δεν πέσαμε έξω. Φιλία, μαγεία, ευτράπελα, αναποδιές, ανέλπιστες συμμαχίες και απρόβλεπτα συμβάντα συνθέτουν ένα μοναδικό epic πανδαιμόνιο γεμάτο συγκίνηση, δράση, χιούμορ και αυταπάρνηση, ικανό να γεμίσει τις μπαταρίες σου και να σε διασκεδάσει όποτε επιλέξεις να πατήσεις το κουμπί του ‘play’!

Αν και ορισμένοι ορκισμένοι λάτρεις των παιχνιδιών “Dungeons & Dragons” ενδέχεται να δυσαρεστηθούν που εδώ δεν ακολουθείται πιστά η γραμμή της πρωτότυπης πηγής έμπνευσης, εντούτοις δεν γίνεται να μην παραδεχτούν πως έχουν μπροστά τους μία πολύ γουστόζικη και ανατρεπτική μυθοπλασία η οποία με συνοχή και ευρηματικότητα εξακολουθεί να καθηλώνει το κοινό.

Γενικότερα, το φρέσκο κεφάλαιο που εμπλουτίζει το τηλεοπτικό αυτό σύμπαν θα έλεγε κανείς ότι επενδύει έντονα στο να ψυχογραφήσει ακόμη καλύτερα τους κύριους δρώντες. Σταδιακά, ως προς την προϊστορία του καθενός διαπιστώνουμε πως υπάρχουν πολλές ακόμη ψηφίδες που συμπληρώνουν το μωσαϊκό του μυστηριώδους παρελθόντος τους. Συνεπώς, προστίθεται κι άλλο βάθος στη σκιαγράφηση αυτών των εκκεντρικών και αντισυμβατικών φιγούρων τις οποίες ο θεατής έτσι κι αλλιώς αγκάλιασε με συμπάθεια από την πρώτη στιγμή, ενώ οπωσδήποτε μετράει πολύ θετικά και η εισαγωγή δευτεραγωνιστών που κλέβουν την παράσταση!

Επιπλέον, σε αυτόν τον κύκλο μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι προσωπικές νίκες και η αυτοθυσία της ‘Keyleth’ και του ‘Grog’. Επίσης, ο ‘Scanlan’ έχει σίγουρα την τιμητική του, και απλά θα πούμε πως ενώ το σκέφτεται να σοβαρευτεί, απλά οι καταστάσεις δεν τον αφήνουν να ‘αγιάσει’! Από την άλλη, ο ‘Vax’ έρχεται αντιμέτωπος με μία αποφασιστική στιγμή η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει το μέλλον του και θα αξιώσει να θυσιάσει αρκετή από την ανεμελιά και την αισιόδοξη διάθεση με την οποία έβλεπε παλιότερα τα πράγματα.

Η ένταση, η αγωνία, η έκπληξη, το ρομαντικό στοιχείο διατρέχουν και αυτή την σεζόν καθιστώντας φορτισμένες αρκετές φάσεις της σειράς, αφού αποδεικνύεται πια ότι δεν μιλάμε για οπορτουνιστές μισθοφόρους αλλά για καθεαυτού ηρωικές μορφές που καλούνται να συναντήσουν το πεπρωμένο τους.

Οι αντιξοότητες και τα αναπάντεχα γεγονότα που πρέπει να διαχειριστούν χαλυβδώνουν τις αντοχές τους και τους δίνουν πολύτιμα μαθήματα μέσα από κομβικής σημασίας αναμετρήσεις τις οποίες καταφέρνουν να κερδίσουν αν όχι όλες τουλάχιστον τις περισσότερες.

Το The Legend of Vox Machina επιστρέφει δυνατά, με φρεσκάδα και με την επίμονη πρόθεση να ‘τσαλακώσει’ και να κάνει ακόμη πιο οικείους και μοναδικούς τους πρωταγωνιστές του, διατηρώντας το ενδιαφέρον του δέκτη ζωντανό και την καρδιά του ζεστή με μπόλικη περιπέτεια, σαρκασμό και νόστιμες action πινελιές στο εν λόγω είδος!