Έτερος Εγώ: Νέμεσις – Η πρεμιέρα αφήνει συντρίμμια, θάνατο και μυστήριο

Ο 3ος κύκλος ανοίγει βραδύκαυστα αλλά και γνώριμα
15 Φεβρουαρίου 2023 13:35
Έτερος Εγώ: Νέμεσις – Η πρεμιέρα αφήνει συντρίμμια, θάνατο και μυστήριο

Η πρεμιέρα του Έτερος Εγώ: Νέμεσις ή αλλιώς του 3ου κύκλου της δημοφιλέστατης αστυνομικής σειράς -και κατά πολλούς η καλύτερη ελληνική μέχρι σήμερα- έγινε και άφησε πίσω της συντρίμμια (ψυχικά και υλικά), θάνατο αλλά και μυστήριο. Πώς να μην υπήρχε το μυστήριο άλλωστε όταν το «Ερπετό» βρίσκεται ακόμη ελεύθερο, μετά το συγκλονιστικό φινάλε της 2ης σεζόν.

Η πρεμιέρα ανοίγει με μια φαινομενικά μη σχετιζόμενη υπόθεση με αυτή του Ερπετού, καθώς μια έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών αφήνει πίσω της ένα πτώμα. Η αντικαταστάτρια του Βανόρτα (Βασίλη Νούσια) είναι η Αθηνά Λυγερού (Μαριάννα Τουμασάτου), την οποία δεν είχαμε ξαναδεί σε τέτοιο ρόλο και δείχνει να κατέχει την σκληρόπετση φύση του.

Το πρώτο επεισόδιο έμοιαζε ιδιαίτερα εισαγωγικό και σίγουρα όχι τόσο γρήγορο όσο θα περίμενε κανείς ως προς τα γεγονότα. Και αυτό διότι οι πρωταγωνιστές που επιστρέφουν νιώθουν στο πετσί τους τα όσα προκάλεσε το Ερπετό.

Ειδικά ο Λαΐνης του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη είναι ένα ράκος. Έχοντας χάσει την αγαπημένη του και το στήριγμά του την Τόνια (Μελισσάνθη Μάχουτ) δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τι έχει γίνει. Και ο νέος κύκλος δείχνει με γλαφυρό τρόπο πως ένα ιδιαίτερης φύσεως άτομο αντιμετωπίζει τον χαμό της. Κλείνεται όλο και περισσότερο, φτιάχνει ξανά το δικό του κοινωνικό οχυρό απέναντι σε ότι άλλο θέλει να τον βγάλει εκτός. Υπάρχει μια σκηνή που το αποτυπώνει με έντονο κινηματογραφικό τρόπο όταν δηλώνει ότι του λείπει η Τόνια και φυσικά οι υποκριτικές ικανότητες του Πυγμαλίωνα, που είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εκεί έξω, εξυψώνουν το αποτύπωμά της.

Δε θα αργήσει όμως να αναγκαστεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση καθώς τα κομμάτια του παζλ λένε πως αυτή η παράξενη έκρηξη και το πτώμα θα τον επαναφέρουν και ίσως του δώσουν την «ένεση» πραγματικότητας για να αντιμετωπίσει και τα δικά του θέματα.

Είδαμε επίσης και αρκετά από τα all-star guests του cast όπως τον Σωτήρη Χατζάκη, τον Stan, τον Κώστα Αρζόγλου, τον Σπύρο Μπιμπίλα αλλά και τον Γιάννη Μπέζο. Ειδικά ο Μπέζος υποδυόμενος τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης είχε μια συνάντηση με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που ήταν και η πρώτη φορά που τους ξαναείδαμε στο ίδιο πλάνο μετά τους «Απαράδεκτους». Δε θα κρύψω ότι το γνωστό meme του DiCaprio με το σφύριγμα ήταν ακριβώς η αντίδρασή μου.

Σεναριακά όμως προς το παρόν αφήνει πολλά μεγάλα ερωτήματα για το που θα κατευθυνθεί η πλοκή. Και αυτό είναι καλό για τη συνέχεια. Έχουμε άλλωστε τόσους guests ακόμη να δούμε και σίγουρα αρκετά επεισόδια για να βαθύνει περαιτέρω το μυστήριο του νέου κύκλου. Επειδή όμως είναι και ο τελευταίος κάτι μου λέει ότι τα πράγματα θα αγριέψουν πολύ γρήγορα με έναν επίλογο που η «νέμεσις» θα βρει τους πάντες. Το έχει υποσχεθεί άλλωστε και ο δημιουργός Σωτήρης Τσαφούλιας.

Κατά τα άλλα το Έτερος Εγώ επέστρεψε όπως ακριβώς το ξέρατε, με την υψηλής αισθητικής παραγωγή του, το all star cast Ελλήνων ηθοποιών και ένα νέο βραδύκαυστο μυστήριο για να λυθεί (φυσικά από τον πρωταγωνιστή Λαΐνη) και γενικότερα μια σειρά που μπορεί να σταθεί στα όσα έχουμε συνηθίσει οι πιο έμπειροι θεατές αυτά τα χρόνια από αντίστοιχες του εξωτερικού.