Lockwood & Co. Review - Μία νέα γενιά κυνηγών φαντασμάτων μάς συστήνεται στο Netflix

Θα καταφέρει να γίνει η επόμενη viral σειρά της πλατφόρμας;
01 Φεβρουαρίου 2023 11:31
Lockwood & Co. Review - Μία νέα γενιά κυνηγών φαντασμάτων μάς συστήνεται στο Netflix

Κάτι ανάμεσα σε Ανατριχίλες και Scooby-Doo, σε Supernatural και Parallels, η καινούργια σειρά μυστηρίου Lockwood & Co. που παίζει στο Netflix από τις 27 Ιανουαρίου, μέσα από 8 επεισόδια διάρκειας από 37 έως και 49 λεπτά, θέλει να γίνει το επόμενο teen σόου που θα μας κολλήσει στους καναπέδες μας με σκοπό να ακολουθήσει την επιτυχία των Wednesday και Stranger Things.

Η αλήθεια είναι ότι η σειρά ήδη έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα, κόσμος μιλάει, συζητάει και γράφει γι’ αυτήν, με αποτέλεσμα να βρεθεί γρήγορα στις πρώτες θέσεις του top 10 στην Ελλάδα – και όχι μόνο. Τα σχόλια από κοινό και κριτικούς είναι μέχρι στιγμής θετικά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν ότι η διάσημη πλατφόρμα βρήκε την επόμενη viral επιτυχία της.

Η επίσημη σύνοψη σύμφωνα με το Netflix έχει ως εξής: Στο Λονδίνο, όπου οι πιο χαρισματικοί έφηβοι κυνηγοί φαντασμάτων δίνουν κάθε βράδυ επικίνδυνες μάχες με φονικά πνεύματα, ανάμεσα στα πολλά εταιρικά γραφεία που διοικούν ενήλικες, ένα ξεχωρίζει: ανεξάρτητο από εμπορικές επιταγές ή την εποπτεία των ενηλίκων με επικεφαλής τον Anthony Lockwood – μια μικρή startup που διοικείται από δύο αγόρια στην εφηβεία και ένα κορίτσι με σκοτεινό παρελθόν και απίστευτες σωματικές ικανότητες που μόλις ξεκινάει την καριέρα της. Οι τρεις αυτοί αποστάτες θα αποκαλύψουν ένα μυστήριο που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

Σκηνοθετημένο από το τρίο William McGregor, Catherine Morshead και Joe Cornish, η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Jonathan Stroud, ενώ η πλοκή ακολουθεί τις ιστορίες των δύο πρώτων βιβλίων, The Screaming Staircase και The Whispering Skull. Πρωταγωνιστούν οι Ruby Stokes ως Lucy Carlyle, Cameron Chapman ως Anthony Lockwood, Ali Hadji-Heshmati ως George Karim, Ivanno Jeremiah ως Inspector Barnes, Jack Bandeira ως Quill Kipps, Luke Treadaway ως The Golden Blade, Morven Christie ως Penelope Fittes, Ben Crompton ως Julius Winkman, Hayley Konadu ως Flo Bones, Rhianna Dorris ως Kat Godwin και Paddy Holland ως Bobby Vernon.

Η ιστορία της σειράς, λοιπόν, επικεντρώνεται στους 2 νεαρούς επιχειρηματίες και στην καινούργια τους ταλαντούχα προσθήκη στην εταιρία που προσπαθούν όπως και η ίδια να σταθούν στα πόδια τους σε ένα ανταγωνιστικό, αλλά και επικίνδυνο περιβάλλον, έχοντας φυσικά, πέρα από τα επαγγελματικά, να αντιμετωπίσουν και τα προσωπικά τραύματα του παρελθόντος.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει κυρίως ο λόγος πίσω από το γιατί υπάρχουν υπερφυσικές υπηρεσίες όπως η Lockwood & Co. στο Λονδίνο, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Πράγματι, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, προσδίδουν μία πιο στέρεα και παραγωγική βάση ώστε πάνω της να στηριχτεί ένα καλογραμμένο σενάριο.

Τα εμπόδια, οι προκλήσεις αλλά και οι δυσκολίες που θα συναντήσουν στην προσπάθειά τους να καταφέρουν να γίνουν μία νόμιμη και αξιοσέβαστη εταιρία κυνηγών φαντασμάτων, θα βρίσκονται συνεχώς εκεί, οδηγώντας την νεανική ομάδα σε διαξιφισμούς και διαφωνίες ως προς τον σωστότερο τρόπο διαχείρισης της μικρής τους επιχείρησης.

Τα μυστικά και οι αποκαλύψεις όμως, όπως και το τραυματικό παρελθόν τους, ειδικότερα της νεαρής Lucy Carlyle, θα τους δίνει πάντα ένα έξτρα κίνητρο να συνεχίσουν ξεπερνώντας τελικά τα λάθη, τα μαλώματα και τις ασυμφωνίες τους. Μέσα από τα προβλήματα αυτά, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα αλλά και να έρθουμε πιο κοντά στους κεντρικούς χαρακτήρες της ιστορίας.

Είναι αλήθεια ότι, οι συγγραφείς του σόου, με τον τρόπο τους, κάνουν ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα έχουν οι ήρωες καταφέρνοντας όμως να κρατήσουν την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε δράση, κωμωδία, μυστήριο και δράμα. Οι ερμηνείες των ηθοποιών βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ η χημεία που σιγά αλλά σταθερά αναπτύσσεται μεταξύ τους πίσω από την οθόνη, είναι εκεί, χαρίζοντάς μας μία απολαυστική και ψυχαγωγική εμπειρία.

Αν και ο κίνδυνος της συγγραφικής ομάδας να πέσει σε παγίδες είναι πάντα υπαρκτός, μέχρι στιγμής δείχνει να κατανοεί ότι είναι πιο ενδιαφέρον να εμβαθύνουμε περισσότερο στο πως λειτουργούν ως ομάδα αποφεύγοντας ως ένα βαθμό τα ρομαντικά μπερδέματα.

Εν κατακλείδι, το Lockwood & Co., είναι σίγουρα από τις σειρές που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητή από τους φανς του είδους. Παρότι, κινείται αρκετά κοντά στα όρια των κλισέ εφηβικών σόου, όπως αναφέραμε παραπάνω, πετυχαίνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο να τα αποφεύγει.

Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε την εξαιρετική επιλογή του soundtrack, με τραγούδια από τους Bauhaus, The Smiths, The Cure, Joy Division, Siouxsie and the Banshees, να προσδίδουν στην σειρά μία σκοτεινή, απόκοσμη goth ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα με τους υγρούς και ομιχλώδεις δρόμους του Λονδίνου.