Hunters Season 2 Review | Άραγε τελειώνει ποτέ το κυνήγι των Ναζί;

Η θρυλική ομάδα εξολοθρευτών επιστρέφει και δίνει απαντήσεις-φωτιά
24 Ιανουαρίου 2023 11:39
Hunters Season 2 Review | Άραγε τελειώνει ποτέ το κυνήγι των Ναζί;

Η 2η σεζόν του κατασκοπευτικού δράματος περιόδου Hunters των Nikki Toscano και David Weil (Moonfall) έκανε πρόσφατα ένα πολύ στιβαρό ποδαρικό στο Amazon Prime Video και έδωσε ακόμη πιο δυναμική συνέχεια στα γεγονότα του πρώτου κύκλου!

Βεβαίως, ως επικεφαλής του cast επιστρέφει ο βετεράνος ηθοποιός Al Pacino (The Irishman, Scarface, Godfather), ενώ συμμετέχουν επίσης οι: Logan Lerman (Perks of Being a Wallflower), Jerrika Hinton (Grey’s Anatomy), Dylan Baker (The Good Wife), Greg Austin (Class), Josh Radnor (How I Met Your Mother), Tiffany Boone (Beautiful Creatures), Lena Olin (Enemies), Carol Kane (Hester Street), Louis Ozawa (Predators) και η Kate Mulvany (The Great Gatsby). Φρέσκιες προσθήκες αποτελούν οι: Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Emily Rudd (Fear Street: 1978) και ο Tommy Martinez (Riverdale).

Πιάνουμε λοιπόν, το κουβάρι της υπόθεσης μετά τα καθηλωτικά τεκταινόμενα του 1ου κεφαλαίου, με την προδοσία του ‘Meyer Offerman’ να έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της σε όλα τα μέλη της ομάδας των Κυνηγών των Ναζί. Και παρ’ όλο που ο πυρήνας του γκρουπ τους δείχνει να έχει διασπαστεί, μία νέα ανακάλυψη πρόκειται να τους ενώσει και πάλι, όταν διαπιστώνουν πως ο Αδόλφος Χίτλερ ζει ακόμη και καταστρώνει εξίσου καταστροφικά σχέδια με αυτά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δίχως να χάσουν χρόνο, ρίχνονται σε μία ακόμη αδυσώπητη καταδίωξη εναντίον του ίδιου και των οπαδών του. Ο ‘Jonah’ και η νέα του οικογένεια έχουν βάλει σκοπό να ξετρυπώσουν και να εξολοθρεύσουν κάθε απόγονο του αυγού του φιδιού και δε θα ησυχάσουν μέχρι να εξαφανιστεί και ο τελευταίος τους.

Το Hunters συνεχίζει να εφαρμόζει την παλιά καλή συνταγή του σασπένς, του μυστηρίου, της περιπέτειας, και του αγώνα για εκδίκηση χτίζοντας μια ατμόσφαιρα απειλής και αβεβαιότητας καθώς παντρεύει επιδέξια ιστορικά στοιχεία και θεωρίες συνωμοσίας, φέρνοντας το πραγματικό και το δυνητικό σε μία συνεχή και ευφάνταστη αντίστιξη μεταξύ τους.

Η όλη πλοκή δείχνει πλέον να προσανατολίζεται ακόμη πιο αποφασιστικά στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύεται ενάντια στους εκπροσώπους του Άξονα. Κάθε ένας από την κομπανία των εκτελεστών των εν λόγω εγκληματιών πολέμου έχει ένα επιπλέον κίνητρο να τον οπλίζει με επιμονή να σκοτώσει τα όργανα των SS.

Οι αναδρομικές αφηγήσεις, οι οποίες μεσολαβούν εμβόλιμα κάθε τόσο και σε αυτήν την σεζόν, τοποθετούν πολλά κομμάτια στο περίτεχνο μωσαϊκό ίντριγκας που αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια του θεατή. Τόσο οι διάλογοι όσο και τα σκηνικά που εναλλάσσονται είναι απολαυστικά και αυτό που το κοινό οπωσδήποτε θα παρατηρήσει είναι ότι η δράση εκτυλίσσεται με ακόμη πιο καταιγιστικό και γοργό ρυθμό με τουλάχιστον τρεις τρανταχτές ανατροπές να εκτοξεύουν το ενδιαφέρον στα ύψη.

Το μαύρο χιούμορ έρχεται να εκτονώσει όπου χρειάζεται τις πιο τεταμένες στιγμές που λαμβάνουν χώρα. Βεβαίως, και το κοινωνικοπολιτικό σχόλιο δεν λείπει από εδώ ψέγοντας τον καθωσπρεπισμό και το υποκριτικό προοδευτικό προφίλ των Η.Π.Α. ειδικά την περίοδο του ’70 και του ’80.

Μεταξύ άλλων, αξίζει να αναφέρουμε πως όλοι οι ηθοποιοί ανταποκρίνονται άψογα στις απαιτήσεις των ρόλων τους, με άλλους να αγαπάς να τους μισείς και άλλους να θες να τους απλώσεις φιλικά το χέρι στον ώμο.

Ο επίλογος της 2ης σεζόν του Hunters προσλαμβάνει μία καθαρτήρια μορφή, αλλά επισφραγίζεται μέσα από ένα τέλος που σε κάνει να αναρωτιέσαι: άραγε τελειώνει ποτέ το κυνήγι των Ναζί; Ή μήπως δεν πρέπει κανείς να εφησυχάσει ποτέ;