Tulsa King: Ο Σιλβέστερ Σταλόνε κουβαλάει την πρώτη του σειρά - Review

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της μαφιόζικης σειράς και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
06 Δεκεμβρίου 2022 12:06
Tulsa King: Ο Σιλβέστερ Σταλόνε κουβαλάει την πρώτη του σειρά - Review

Ο Sylvester Stallone, πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά σε τηλεοπτική σειρά. Στο άκουσμα και μόνο της συγκεκριμένης είδησης, πολλοί από τους φαν του είναι σίγουρο ότι θα αισθάνθηκαν ευφορία με την απόφασή του να εμφανιστεί επιτέλους στην μικρή οθόνη. Ο Taylor Sheridan, ο δημιουργός δηλαδή της σειράς, δεν είναι τυχαίο ότι κατάφερε να πείσει τον γερόλυκο ηθοποιό γράφοντας έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Ο Sheridan άλλωστε έχει αποδείξει ότι είναι μία από τις καλές πένες του χώρου, έχοντας γράψει σενάρια για πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του Sicario (2015), για το οποίο ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Writers Guild of America για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο, ενώ ήταν υποψήφιος και για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου σεναρίου για το Hell or High Water (2016). Είναι συν-δημιουργός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Yellowstone του δικτύου Paramount και δημιουργός του πρίκουελ της, το 1883.

Η καινούργια του σειρά Tulsa King, έκανε πρεμιέρα στις 13 Νοεμβρίου 2022, ενώ λίγες μέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι ανανεώθηκε και για δεύτερη σεζόν στο Paramount+. Showrunner είναι ο Terence Winter, υπεύθυνος για το σενάριο του The Wolf of Wall Street αλλά και για την δουλειά του στα Boardwalk Empire και Vinyl του HBO.

Η επίσημη σύνοψη της σειράς αναφέρει: 

Το πλοκή ακολουθεί τον αρχιμαφιόζο της Νέας Υόρκης Dwight "The General" Manfredi (Sylvester Stallone), αμέσως μετά την αποφυλάκισή του από τη φυλακή μετά από 25 χρόνια και την εξορία του από το αφεντικό του προκειμένου να εγκατασταθεί στην Tulsa της Οκλαχόμα. Συνειδητοποιώντας ότι η μαφιόζικη οικογένειά του μπορεί να μην έχει κατά νου τα συμφέροντά του, ο Dwight δημιουργεί σιγά σιγά μια "συμμορία" ασυνήθιστων χαρακτήρων, για να τον βοηθήσει να δημιουργήσει μια νέα εγκληματική αυτοκρατορία, σε ένα μέρος που για εκείνον θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας άλλος πλανήτης.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Andrea Savage (I'm Sorry), Martin Starr (Silicon Valley), Max Casella (The Tender Bar), Domenick Lombardozzi (The Irishman), Vincent Piazza (Boardwalk Empire), Jay Will (The Marvelous Mrs. Maisel), A.C. Peterson (Superman & Lois) με τον Garrett Hedlund (The United States vs. Billie Holiday).

Είναι δεδομένο ότι έχει συγκεντρωθεί μία πραγματικά ταλαντούχα ομάδα πίσω από τις κάμερες, και αυτό, αν μη τι άλλο, προσφέρει κάποια εγγύηση στους θεατές ότι δεν θα επενδύσουν τον χρόνο τους πάνω σε κάτι που θα τους αφήσει ανικανοποίητους. Κάθε άλλο, τόσο η ιδέα όσο και η εκτέλεση της, μας δείχνει ότι από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, η σειρά θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Σταρ, στυλοβάτης και η απόλυτη μορφή της φυσικά δεν είναι άλλος από τον Stallone. Εκεί έχει πέσει η μεγαλύτερη βαρύτητα, και δεν θα ήταν υπερβολικό αν λέγαμε ότι υπάρχουν στιγμές μέσα στην σειρά που βλέπουμε ξεκάθαρα ότι μπορεί, αν χρειαστεί, να την κουβαλήσει όλη πάνω του, με χαρακτηριστική άνεση μάλιστα.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκύπτει για τον πασίγνωστο ηθοποιό. Η ερμηνεία του πατάει πάνω σε ένα καλογραμμένο σενάριο, το οποίο ακροβατώντας ανάμεσα σε κωμωδία, δράμα και περιπέτεια, τοποθετεί τα πιόνια στην σκακιέρα αρκετά νωρίς, κάνοντας ξεκάθαρα τα εμπόδια, τις προκλήσεις αλλά και τις συγκρούσεις που θα συναντήσει ο πρωταγωνιστής μας στην διάρκεια της σεζόν.

Δίπλα του έχει ηθοποιούς που προσπαθούν και εκείνοι με την σειρά τους να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα με τις ερμηνείες τους. Και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν. Έχει ήδη δημιουργηθεί μία ενδιαφέρουσα σχέση με τον Stallone και το sidekick του.

Παρά την ανάλαφρη υπόθεση η οποία ακολουθεί έναν σημαντικό capo της νεοϋορκέζικη μαφίας που προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή σε μία φιλήσυχη φαινομενικά πόλη, το Tulsa King, του ταλαντούχου Taylor Sheridan, δείχνει πως έχει βάθος σεναριακά, και πως δεν πρόκειται να μας παρουσιάσει μονάχα ένα σόου παρωδία με θεματική τον ξεπεσμένο ηλικιωμένο μαφιόζο. Η συνέχεια της σειράς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.