Pandora's Tower (Wii U) - Review

Pandora's Tower (Wii U) - Review

20 Μαΐου 2015 09:11
Διαμάντι με πλοκάμια

Το Pandora's Tower είναι ένα από τα πιο αξιόλογα action/ adventure JRPG παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο το Wii. Και όπως γίνεται συνήθως, αυτό έγινε κοντά στο τέλος της ζωής του. Πρόκειται για έναν παιχνίδι με μια πολύ συγκινητική και ενδιαφέρουσα ιστορία. Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που προσπαθεί να θεραπεύσει την αγαπημένη του η οποία αρχίζει να μεταμορφώνεται σε τέρας λόγω μιας κατάρας. Αυτό που καλείται να κάνει ο πρωταγωνιστής μας, είναι να βρει τους δεκατρείς άρχοντες ισάριθμων κάστρων και να τους πάρει τις καρδιές. Ταΐζοντας τις καρδιές τους στην αγαπημένη του, σώζει τη δική της καρδιά. Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται σε κάποιους, είναι μια ιστορία για έναν ανιδιοτελή έρωτα. Ο νεαρός μας ρίχνεται στη μάχη με αναρίθμητους εχθρούς, απλά και μόνο για να σώσει μια κοπέλα. Και τι κοπέλα. Παίζοντας κανείς το παιχνίδι έρχεται σιγά-σιγά κατά μέτωπο με την ιδιοσυγκρασία της Elena. Μια ευγενική μορφή, φοβισμένη, που όμως κάνει σαν μικρό παιδί κάθε φορά που συναντά τον πρωταγωνιστή. Ξεχνάει για λίγο τους φριχτούς πόνους της και νοιάζεται για το αν είναι καλά εκείνος.

Το παιχνίδι ακολουθεί την κλασική γραμμή των παιχνιδιών τέτοιου είδους, προσφέροντας αρκετές μάχες με εχθρούς άλλα και πολλά puzzle κομμάτια διάσπαρτα μέσα στα κάστρα. Το βασικό εδώ είναι να μπορέσεις να φτάσεις στο boss μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο και να επιστρέψεις δίνοντας τη σάρκα του στην Elena. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να ανακαλύψεις τον πιο σύντομο δρόμο, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να σκεφτείς λίγο πιο παράδοξα από το “γυρνάω πίσω από εκεί που ήρθα”, πρέπει να βιαστείς γιατί η κατάσταση της κοπέλας χειροτερεύει ώρα με την ώρα, κάτι που γίνεται αντιληπτό από...τα πλοκάμια που βγαίνουν από το σώμα της και αφήνουν μια περίεργη γλίτσα.

Ενδιαφέρον είναι ο μηχανισμός που έχουμε στην κατοχή μας, που θυμίζει έντονα God of War, μιας και πρόκειται για αλυσίδα. Ο ήρωάς μας μπορεί να ακινητοποιεί με την αλυσίδα παραπάνω από έναν εχθρούς, να τους δένει μαζί και να τους χτυπά ευκολότερα. Η αλυσίδα χρησιμοποιείται επίσης για να σκαρφαλώνει και να χειρίζεται τους μοχλούς του εκάστοτε επιπέδου.

Σχεδιαστικά δεν αφήνει πολλούς παραπονεμένους. Οι χώροι είναι όμορφοι, ενώ τα κάστρα αν και μεγάλα ποτέ δεν γίνονται τόσο περίπλοκα ώστε να χαθείς ή να απογοητευτείς. Και το καλύτερο είναι πως επιστρέφοντας στην Elena το παιχνίδι δεν σας τιμωρεί κάνοντας reset τους εχθρούς και τα αντικείμενα στα κάστρα. Θα έλεγα ότι είναι ένα αρκετά βατό παιχνίδι με το μοναδικό αγχωτικό πράγμα να είναι ο χρόνος.

Οι μάχες είναι χαρά Θεού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αλυσίδα με τόσους πολλούς τρόπους που σχεδόν ποτέ δεν καταντά βαρετό. Ακόμη μια έξυπνη χρήση της είναι στα Bosses, όπου σε μερικά θα χρειαστεί ειδικός συνδυασμός αλυσίδας και όπλου ώστε να τους αποτρέψετε από το να κάνουν heal.

Ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η σχέση των δύο πρωταγωνιστών είναι πραγματικά το δυνατό στοιχείο αυτού του παιχνιδιού. Νιώθεις τον πόνο και την συμπόνια, τη στοργή, την αγάπη, την αυτοθυσία. Ειλικρινά προσπαθήστε να επισκέπτεστε όσο πιο συχνά μπορείτε την Elena. Τα περισσότερα cut scenes προκύπτουν μέσα από τις συνομιλίες των πρωταγωνιστών.

Το παιχνίδι δεν είναι δύσκολο να το τερματίσει κανείς. Έχει πέντε διαφορετικά φινάλε, και μπόλικο περιεχόμενο από πλευράς συλλογής αντικειμένων, ώστε να κάνει κάποιος craft καλύτερα αντικείμενα που θα του κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Σε ότι αφορά το χρόνο που θα χρειαστείτε να το τελειώσετε, αυτός δεν ξεπερνά τις 15 με 18 ώρες. Τεχνικά, ως τίτλος που απλά επανακυκλοφορεί μέσω του Nintendo eShop στο Wii U, δεν έχει υποστεί καμία απολύτως βελτίωση ή αλλαγή, οπότε θα πρέπει να αρκεστεί κανείς με τα πολύ βασικά που προσέφερε το Wii.

Συνοψίζοντας : Πρόκειται για ένα όμορφο και συγκινητικό ταξίδι, μια περίεργη ιστορία αγάπης και αυτοθυσίας. Το Pandora's Tower είναι ένα έξυπνο παιχνίδι με ενδιαφέροντες μηχανισμούς, όμορφο οπτικά, χορταστικό και με πολύ λίγες αρνητικές στιγμές που αφορούν κυρίως την τοποθέτηση της κάμερας. Είναι ένας από τους πλέον αξιόλογους τίτλους που κυκλοφορούν στο Nintendo eShop και αξίζει να του δώσετε μερικές από τις ώρες σας.
Box Art
Tested on : Wii U
Developer : Ganbarion
Publisher : Nintendo
Available for : Nintendo eShop
Release date : 2015-04-17
Tags: