Watch Dogs (Wii U) - Review

Watch Dogs (Wii U) - Review

05 Ιανουαρίου 2015 09:30
Η ταλαιπωρημένη έκδοση του Wii U καταφθάνει με έξι μήνες καθυστέρηση

Η έκδοση του Watch Dogs για το Wii U, θα έλεγα πως είναι από τις πλέον «ταλαιπωρημένες» περιπτώσεις των τελευταίων μηνών, μιας και πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να κάνει την εμφάνισή της στο οικιακό σύστημα της Nintendo. Δεδομένου ότι η προηγούμενη γενιά -PS3, Xbox 360- συνεχίζει να προσθέτει στη βιβλιοθήκη της αρκετούς ΑΑΑ τίτλους των ημερών μας (βλ. Assassin's Creed, FIFA, Call of Duty, Destiny κ.α) το Wii U φαίνεται να έχει χάσει αυτό το τρένο. Έχοντας καθυστερήσει έξι μήνες, λοιπόν, το Watch Dogs, ένα από τα πιο επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια του 2014, κάνει το ντεμπούτο του στην «μικρή» αλλά ιδιαίτερη κονσόλα της εταιρίας από το Kyoto. Είναι, όμως, αυτό που περιμέναμε;

Φιλοδοξώντας να σταθεί ανάμεσα στην παλιά και νέα γενιά, ο τίτλος, δυστυχώς, δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει. Προσθέτοντας μόνο κάποιες βασικές λειτουργίες στο Wii U Gamepad, όπως για παράδειγμα το χάρτη, το δημοφιλές παιχνίδι της Ubisoft αποτελεί ένα κάκιστο port, χειρότερο ακόμη και από την υποδεέστερη όλων έκδοση του PlayStation 3. Δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε στην κονσόλα της Nintendo άψογους τεχνικά τίτλους, όπως είναι τα Bayonetta 2, Super Smash Bros Wii U, Mario Kart 8 κ.α, εύκολα συμπεραίνουμε πως το παράρτημα της Ubisoft στο Βουκουρέστι που έχει επιμεληθεί τη μεταφορά του Watch Dogs στο Wii U, περισσότερο το έβλεπε σαν “αγκαρία” παρά σαν μια σοβαρή προσπάθεια.

Έχοντας ασχοληθεί πρόσφατα με την έκδοση του τίτλου για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να αποδεχτώ ευχάριστα τον τεχνικό τομέα του Wii U. Το παιχνίδι έχει την περιοριστική ανάλυση των 1152x648 pixels, την στιγμή που το PS4 τρέχει στα 1600x900. Οι δημιουργοί προσπάθησαν να κάνουν ένα upscale,  χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα και αυτό φανερώνει πως το παιχνίδι είχε σαν βάση την προηγούμενη γενιά. Δεν είναι, όμως, μόνο η ανάλυση το πρόβλημα, μιας και έχουν γίνει περιορισμοί και σε άλλους τομείς του οπτικού τομέα. Συγκεκριμένα έχει αφαιρεθεί το γρασίδι από τους κήπους των προαστιακών περιοχών, ολόκληρα κτήρια, έχει μειωθεί το draw distance, ενώ έχει μειωθεί αισθητά μέχρι και ο αριθμός των NPCs εντός της πόλης. Τα προβλήματα συνεχίζονται και στο frame rate, με τον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25, αποτέλεσμα που δεν φαντάζει ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Βέβαια, ελέω της φύσης της κονσόλας, δε λείπουν και κάποια θετικά χαρακτηριστικά, όπως το γεγονός ότι τώρα ο παίκτης μπορεί με ένα απλό touch στην οθόνη του Wii U Gamepad, να καθορίσει το επόμενο waypoint, ενώ το να συμβουλευτεί το χάρτη είναι μία αισθητά πιο εύσκολη και ευχάριστη διαδικασία. Επιπροσθέτως, δίνεται η δυνατότητα της «TV-off»  λειτουργίας, που μας επιτρέπει να παίξουμε τον τίτλο αποκλειστικά στο Wii U Gamepad. Δυστυχώς, τα νέα χαρακτηριστικά και προσθήκες τελειώνουν εδώ καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο που να κάνει την έκδοση του Wii U να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Συνοψίζοντας : Έχοντας σαν πρότυπο την προηγούμενη γενιά, το Wii U δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση σαν την πρώτη σας επιλογή για να παίξετε το Watch Dogs. Παρουσιάζει αρκετά προβλήματα στον τεχνικό τομέα  και οι νέες δυνατότητες που χαρίζονται από το Gamepad είναι ελάχιστες. Θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά φαίνεται πως οι δημιουργοί του δεν εκτίμησαν τις δυνατότητες καθώς και τις ιδιαιτερότητες που προσφέρει η κονσόλα.
Box Art
Tested on : Wii U
Developer : Ubisoft Romania
Publisher : Ubisoft
Available for : PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360
Release date : 2014-11-21
Tags: