Elden Ring Video Review | Η Souls "ονείρωξη" του Miyazaki...

Elden Ring Video Review | Η Souls "ονείρωξη" του Miyazaki...

04 Μαρτίου 2022 11:10
Ο σπουδαιότερος και πιο καθηλωτικός κόσμος που έχει γνωρίσει το μέσο τα τελευταία χρόνια...

Το ταξίδι μου με τα Souls της FromSoftware ξεκίνησε πίσω στο 2009, όταν το «απαγορευμένο» στην Ευρώπη Demon’s Souls έκανε την εμφάνισή του στο PS3. Από τότε ξεκίνησε ένα ταξίδι που για να το περιγράψω θα χρειαστώ πολύ ψηφιακό μελάνι. Η μανία μου και η αγάπη μου για τα παιχνίδια του Hidetaka Miyazaki είναι γνωστή και αδιαφιλονίκητη. Δε θα μπορούσα να νιώθω πιο ενθουσιασμένος σαν gamer όταν έμαθα για το Elden Ring, το οποίο μάλιστα σμιλεύεται σε συνεργασία με τον George R.R. Martin, του Game of Thrones.

Τα χρόνια πέρασαν και παρόλο που η ανάπτυξη γνώρισε μεγάλα εμπόδια και περιπέτειες (ελέω πανδημίας και όχι μόνο), πριν από περίπου 15 μέρες έφτασε στα χέρια μου η τελική έκδοση του Elden Ring. Έκτοτε έχω γράψει περίπου 60 με 70 ώρες και θαρρώ πως είμαι έτοιμος να σας μιλήσω για την εμπειρία μου με το νέο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς.

Ξέρετε για εμένα το να μπαίνω στη διαδικασία να σας παρουσιάσω κάτι τόσο αναμενόμενο και λατρεμένο και να ασκήσω κριτική σε αυτό, είναι πάντα μία δύσκολη διαδικασία. Όσοι είστε εδώ από παλιά, θα γνωρίζετε ήδη ότι είμαι λιγάκι παράξενος και απρόβλεπτος ακόμη και για εμένα τον ίδιο, όταν πρόκειται για παιχνίδια που έχουν θέσει πολύ υψηλά τον πήχη και με έχουν κερδίσει ολοκληρωτικά.

Η σχέση μου με το Elden Ring δεν ξεκίνησε ιδανικά και σίγουρα όχι όπως θα το περίμενα. Ο τίτλος, ειδικά τις πρώτες 15 περίπου ώρες, με προβλημάτιζε και, κυρίως, με μπέρδευε. Μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του είναι ότι δυσκολεύεται, τουλάχιστον αρχικά, να περιγράψει τον εαυτό του και νιώθεις ότι σε ένα μεγάλο βαθμό έχει χαθεί η βασική ιδιοσυγκρασία που διέπει ένα Souls παιχνίδι.

Στην πορεία, όμως, όταν άρχισα να συμφιλιώνομαι με τη νέα δομή και έμαθα να διαβάζω το αλφάβητό του, ξεκίνησε να με απορροφάει και να με τραβάει όλο και πιο βαθιά σε αυτόν τον τεράστιου βάθους κόσμο του. Δεν άργησα να εθιστώ και να μη χορταίνω αυτά που έχει να μου προσφέρει το τεράστιο «Souls Λούνα Παρκ» του Miyazaki. Ο κόσμος του Elden Ring είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό και καθηλωτικό έχω δει τα τελευταία χρόνια σε αυτό το μέσο.

Όπως συνηθίζω να κάνω σε κάθε μεγάλη κυκλοφορία της σειράς, ετοίμασα ένα αναλυτικό βίντεο στο οποίο περιγράφω τα όσα έζησα στο μαγικό κόσμο του Elden Ring. Το video review μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον player που ακολουθεί.