Δυνατές anime συγκινήσεις με το Demon Slayer: Τhe Hinokami Chronicles – Review

Δυνατές anime συγκινήσεις με το Demon Slayer: Τhe Hinokami Chronicles – Review

05 Νοεμβρίου 2021 13:34
Ζήστε ξανά τις περιπέτειες του Tanjiro Kamado

Ξεκινώντας πρέπει να ομολογήσω πως δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι αντικειμενικός κριτής του Demon Slayer, μιας και συγκαταλέγεται, ίσως μέσα στα πέντε αγαπημένα μου anime. Παρόλη αυτή τη προαναφερθείσα δυσκολία που αντιμετώπισα, προσπάθησα να το δω καθαρά σαν βιντεοπαιχνίδι και να αφήσω στην άκρη την anime πλευρά του.

Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το anime, ας πούμε μερικές βασικές πληροφορίες. Το παιχνίδι εξιστορεί τα γεγονότα της πρώτης σειράς του anime, αλλά και της spin-off ταινίας. Εμείς αναλαμβάνουμε το ρόλο του νεαρού Tanjiro Kamado, καθώς εντάσσεται στη Demon Slayer Corps και έρχεται αντιμέτωπος με διάφορους δαίμονες, προκειμένου να μετατρέψει την αδελφή του Nezuko, η οποία έχει γίνει δαίμονας, ξανά σε άνθρωπο. Η ιστορία περιλαμβάνει ορισμένα στοιχεία εξερεύνησης και αφηγείται μέσα από διάφορα cutscenes και boss fights με δαίμονες που εμφανίζονται στην anime σειρά.

Η CyberConnect2 που το δημιούργησε, έχει μακρά εμπειρία στις μεταφορές από anime σε videogames, μιας και έχει φτιάξει πολλά παιχνίδια της σειράς Naruto: Ultimate Ninja. Αν κάποιος έχει παίξει κάποιο από αυτά, ξέρει περίπου και τι να περιμένει από το Demon Slayer. Φρενήρης δράση, με εντυπωσιακά cutscenes και μάχες!

Το Demon Slayer στη ουσία είναι ένα 3D fighting game, με λίγα στοιχεία εξερεύνησης μέχρι να ξεκινήσει μια βασική μάχη. Anime cutscenes, βασική εξερεύνηση από το σημείο Α στο Β με μια μικρή περισυλλογή collectables και μάχη ξανά. Αυτός είναι ο βασικός κορμός του παιχνιδιού. Ειλικρινά οι μάχες του Demon Slayer είναι πέρα για πέρα διασκεδαστικές γιατί ακριβώς ποντάρουν σε αυτό, στην απλότητα τους. Δεν θα βρείτε ατέλειωτες moves lists, ούτε θα πρέπει να είστε ειδήμονες στα Fighting games για να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι, αρκεί και ένα απλό button smash! Επίσης, στο παιχνίδι υπάρχουν και τα κλασικά PvP ή PvE, όταν τελειώσετε το story mode, όπου μπορείτε να παίξετε με όλους τους χαρακτήρες της σειράς.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του τίτλου, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια θεωρείται ξεπερασμένο, είναι τα Quick Time Events του. Μπορεί εν έτη 2021 να ακούγεται τραγελαφικό ένα παιχνίδι να έχει ένα τέτοιο σύστημα, αλλά πιστέψτε με είναι το highlight του Demon Slayer. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα και μπορώ να πω πως μου είχαν λείψει και λίγο τα QTEs, τα οποία πρέπει όμως να αναφέρουμε πως είναι προσεγμένα, χωρίς φαμφάρες, και όσα πρέπει. Δίνουν στις μάχες μια κινηματογραφική νότα δράσης που θα ξυπνήσει μνήμες σε όσους έχουν παρακολουθήσει την σειρά, αλλά και θα εντυπωσιάσει τους υπόλοιπους.

Ο τεχνικός τομέας από την άλλη είναι μια χαρά, με τα anime γραφικά και ειδικά στην PS5 έκδοση όπου έπαιξα τον τίτλο, όλα έτρεχαν νεράκι, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ειδικά όταν οι χαρακτήρες εξαπολύουν τις εντυπωσιακές τους super moves με τα διάφορα elements που διαθέτει ο καθένας τους, πχ. νερό, φωτιά κτλ. το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με μια πανδαισία χρωμάτων στις οθόνες μας!

Όταν δεν πολεμάτε, μπορείτε να ανακεφαλαιώσετε την ιστορία του Demon Slayer στο The Hinokami Chronicles, μέσω ενός διαδραστικού πίνακα ιστοριών. Θα εμφανιστούν όλα τα Arcs στην οθόνη και μπορείτε απλά να περπατήσετε από το σημείο Α στο Β κατά τη προβολή μερικών cutscenes, παρακολουθώντας το ταξίδι του Tanjiro να εκτυλίσσεται ενώ τρέχει μέσα από τοπικές περιοχές από το manga του Gotouge που αναδημιουργήθηκαν ως ψηφιακά περιβάλλοντα.

Αυτές τις ιστορίες τις ξεκλειδώνουμε μέσω των collectables που προανέφερα. Καθώς σαρώνετε τις πόλεις και την ύπαιθρο του παιχνιδιού, πέφτετε πάνω σε λαμπερά αντικείμενα που μοιάζουν με βότσαλα, τα οποία ξεκλειδώνουν αυτές τις σκηνές.

Το μοναδικό παράπονο από τον τίτλο για μένα είναι πως αν δεν έχεις δει την σειρά, δύσκολα θα ακολουθήσεις και θα καταλάβεις την ιστορία του. Άλλα βλέπεις μέσα από το playthrough και άλλα από τα collectables, με συνέπια να μη “δένουν” όλα με τον σωστό τρόπο. Σε αυτό συμβάλει και η μικρή του διάρκεια. Όσοι ξέρουν την σειρά θα το ευχαριστηθούν, οι υπόλοιποι μην περιμένετε να κατανοήσετε την ιστορία μέσα από το παιχνίδι, δε θα τα καταφέρετε.

Συνοψίζοντας : Το Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά με μικρή διάρκεια. Μεταφέρει με μαεστρικό τρόπο το κλίμα και την δράση της σειράς στις κονσόλες μας. Είναι ένα must-have για τους λάτρεις του anime, άλλα νομίζω πως δεν είναι για όλους. Όπως είπα και παραπάνω, μην προσπαθήσετε να γνωρίστε το Demon Slayer μέσα από το παιχνίδι, παρακολουθήστε πρώτα τη σειρά, βυθιστείτε στον μαγευτικό της κόσμο της και μετά θα το ευχαριστηθείτε πολύ περισσότερο!
Box Art
Tested on : PS5
Developer : CyberConnect2
Publisher : BANDAI NAMCO Entertainment
Available for : PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC
Release date : 13-10-2021