Fat Princess Adventures Review

Fat Princess Adventures Review

16 Δεκεμβρίου 2015 08:43
Τα πάχη μου, τα κάλλη μου...

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, πρωταρχικός σκοπός κάποιων βιντεοπαιχνιδιών είναι να προσφέρουν αγνή διασκέδαση. Το Fat Princess Adventures προσφέρει ακριβώς αυτό: καθαρή διασκέδαση! Είναι ένας τίτλος που στον ελεύθερό σας χρόνο, σε αυτόν δηλαδή που δεν ασχολείστε με κάποιο ΑΑΑ τίτλο, θα σας προσφέρει μερικές όμορφες χαλαρές στιγμές διασκέδασης. Ας πούμε πρώτα όμως δύο λόγια για τη σειρά, μιας και το Adventures δεν είναι η πρώτη περιπέτεια της Παχουλής Πριγκίπισσας! Το πρώτο Fat Princess κυκλοφόρησε στο PlayStation 3 το 2009 από την Titan Studios και εκδόθηκε από την Sony Computer Entertainment, ενώ κυκλοφόρησε και ένας τίτλος για το PSP ονόματος Fat Princess: Fistful of Cake το 2010. Αργότερα, το 2013 το Fat Princess συμπεριλήφθηκε και στην συλλογή "Best of PlayStation Network Vol. 1". Ο τίτλος τότε είχε καταφέρει να σημειώσει αναπάντεχη επιτυχία και αγαπήθηκε πολύ από τους gamers, για τη διασκέδαση που προσέφερε, αλλά και για το ιδιαίτερο χιούμορ του. Είναι στην ουσία ένα action real-time strategy game, που ο σκοπός του ήταν να σώσουμε μία ευτραφή πριγκίπισσα, μέσα από μια ομαδική εργασία μιας και ο τίτλος ήταν μια multiplayer εμπειρία.

Στο Fat Princess, οι παίκτες έπαιζαν ως μέλη μιας ομάδας. Υπήρχαν δύο ομάδες, η κόκκινη και η μπλε, με έως και 16 μέλη η κάθε μία (32 παίκτες στο σύνολο). Για να κάνουν το έργο των αντιπάλων τους πιο δύσκολο, οι παίκτες μπορούσαν να ταΐσουν την πριγκίπισσα που είχαν σε αιχμαλωσία με μεγάλα κομμάτια κέικ. Με κάθε φέτα, η πριγκίπισσα γινόταν πιο βαριά και πιο δύσκολη στο να μεταφερθεί πίσω στο αντίστοιχο κάστρο της. Με την πάροδο του χρόνου, η δράση του κέικ εξασθενούσε. Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός σκοπός του παιχνιδιού. Το Fat Princess Adventures είναι λιγάκι διαφορετικό, και θα το αναλύσουμε παρακάτω. Το studio πίσω από την ανάπτυξη του είναι η Fun Bits Interactive με εκδότη και πάλι την Sony. Ο τίτλος κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PlayStation 4, μέσω του PSN. Η διαφορά με το πρώτο παιχνίδι είναι πως εδώ υπάρχει πλέον ένα ολοκληρωμένο story mode, εκτός του βασικού multiplayer και του co-op, ενώ είναι περισσότερο Action-RPG παρά action real-time strategy. Η αρχικακός του παιχνιδιού είναι η Bitter Queen, η οποία έχει απαγάγει τις στρουμπουλές πριγκίπισσες και εμείς πρέπει να αναλάβουμε να τις ελευθερώσουμε, σκοτώνοντας ορδές από εχθρούς στην Titania, την χώρα όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα του παιχνιδιού.

Ξεκινάμε με τη διαδικασία δημιουργίας του χαρακτήρα. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερις κατηγορίες και συγκεκριμένα μεταξύ Warrior (Πολεμιστής), Mage (Μάγος), Archer (Τοξότης) ή Engineer (Μηχανικός) με μοναδικές ικανότητες και ξεχωριστή πορεία για τον καθένα. Μπορούμε να τους εξοπλίσουμε με πανοπλίες, όπλα και άλλα αξεσουάρ έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την επιτυχία στο ταξίδι μας. Υπάρχει αρκετή ποικιλία από όπλα και πανοπλίες, οι οποίες μάλιστα μπορούν και να αναβαθμιστούν στους διάφορους Vendors που υπάρχουν διασκορπισμένοι στην Great Bitten, την κεντρική πόλη του παιχνιδιού, αλλά και στις άλλες περιοχές της Titania. Άσχετα από την κλάση του χαρακτήρα που έχουμε επιλέξει να ξεκινήσουμε, έχουμε την δυνατότητα να τον αλλάξουμε με άλλον στα διάφορα check points που βρίσκουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Έτσι μπορούμε να δοκιμάσουμε όλες τις κλάσεις και να επιλέξουμε αυτήν που μας ταιριάζει καλύτερα.

Πέρα από το story mode, το οποίο είναι λιγάκι μικρό σε διάρκεια, υπάρχουν και αρκετά side quests, τα οποία μπορούν να επεκτείνουν την ενασχόλησή σας με τον τίτλο αλλά και το co-op, όπου μπορούμε να πολεμήσουμε, είτε με φίλους μας, είτε με διάφορους άλλους παίκτες παγκοσμίως. Πριν αρχίσουμε να γκρινιάζουμε με τη διάρκεια, να αναφέρουμε πως πρόκειται για έναν indie τίτλο, ο οποίος “ζητάει” μόνο €19.99, και €17.99 για τους συνδρομητές του PS Plus, οπότε δε μπορούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι. Μην ξεχνάμε ότι τίτλοι των €69.99 διαρκούν το ίδιο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, οπότε ας μην επεκταθούμε.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του παιχνιδιού είναι τα boss fights. Πραγματικά έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα, μιας και οι μάχες είναι ευφάνταστες και πανέξυπνες. Ξεκινώντας τον τίτλο τίποτα δεν σε προϊδεάζει ότι οι μάχες με τα αφεντικά εξελίσσονται έτσι. Εκεί που νομίζεις πως απλά θα πρέπει να αρχίσεις το ανελέητο button mashing για να βγεις νικητής στη μάχη με το αφεντικό, διαψεύδεσαι πανηγυρικά. Οι μάχες είναι πανέξυπνα σχεδιασμένες, αφού πρέπει πρώτα να βρούμε το αδύναμο σημείο του εκάστοτε αφεντικού πριν αρχίσουμε την επίθεση. Τα πάντα μπορεί να παίξουν ρόλο, από τους εχθρούς μέχρι τα περιβάλλοντα. Μία πραγματικά ευχάριστη πινελιά από τους δημιουργούς, σε ένα ήδη διασκεδαστικό παιχνίδι, που προσφέρει θετικούς πόντους στο σύνολο.

Όπως προανέφερα, υπάρχει και co-op τεσσάρων παικτών, δίνοντας τη δυνατότητα να σας βοηθήσει κάποιος άλλος παίκτης κατά τη διάρκεια της περιπέτειά σας ή και το αντίστροφο. Υπάρχει επίσης και το Grindhouse, ένα mode όπου μπορείτε να επαναλάβετε κάποιες αποστολές, κερδίζοντας διάφορα βραβεία, από χρήματα μέχρι πανοπλίες και όπλα.

Συνοψίζοντας : Το Fat Princess Adventures προσφέρει άφθονο, έξυπνο και ανάλαφρο χιούμορ σε μία ιδιαίτερη και όμορφη κωμική περιπέτεια. Ρίχνεστε στη μάχη με έως τρεις φίλους σας σε μια προσπάθεια να εξολοθρεύσετε τέρατα, να κλέψετε λάφυρα, να σώσετε πριγκίπισσες, να καταβροχθίσετε τούρτες και να νικήσετε τη μοχθηρή Bitter Queen. Όλα αυτά συνεπάγονται με αγνή διασκέδαση και με τιμή μόνο €19.99, μάλλον έχετε βρει ήδη το χριστουγεννιάτικο δωράκι σας!
Box Art
Tested on : PS4
Developer : Fun Bits Interactive
Publisher : SCEA
Available for : PS4
Release date : 2015-12-05