Dark Souls 2: The Crown of the Ivory King - Review

Dark Souls 2: The Crown of the Ivory King - Review

07 Νοεμβρίου 2014 01:01
"But in the end, he never took the true throne"

Όσο κι αν θέλω να μετακομίσω την gaming μου δραστηριότητα αποκλειστικά στα νέα συστήματα, περιπτώσεις σαν το Dark Souls 2 δε μου επιτρέπουν να το κάνω. Όχι ότι έχω κάτι με τα προηγούμενης γενιάς μηχανήματα, απλά θέλω να έχω μία πιο ξεκάθαρη εικόνα κάτω από την τηλεόρασή μου. Τα DLCs του αγαπημένου τίτλου της FromSoftware έθεσαν και πάλι σε λειτουργία το PlayStation 3. Αφού κατέθεσα την άποψή μου για τα δύο πρώτα επεισόδια της τριλογίας DLC ονόματι “The Lost Crowns”, έφτασε η στιγμή του τρίτου και τελευταίου μέρους. To The Crown of the Ivory King κυκλοφόρησε εδώ και μερικές εβδομάδες, ωστόσο τώρα βρήκα χρόνο να ασχοληθώ μαζί του. Φυσικά άξιζε τον κόπο μιας και πρόκειται για το καλύτερο DLC των τριών και συνολικά μία εμπειρία που θα πρέπει να βιώσουν όλοι όσοι αγαπούν τα παιχνίδια της FromSoftware. Ας το δούμε, όμως, λιγάκι πιο αναλυτικά.

Crown of the Lost Iron King - Review                           Crown of the Sunken King - Review

Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε έναν εγκαταλελειμμένο ναό ο οποίος έχει θαφτεί από το ψύχος των πάγων και των χιονιών. Σκοπός του παίκτη είναι, όπως και στα προηγούμενα επεισόδια, η εύρεση της τρίτης κορόνας η οποία ανήκει στον Ivory King. Πρόσβαση στις νέες περιοχές δίνεται μέσω του Shrine of Winter, της πύλης δηλαδή που οδηγεί στο Frozen Eleum Loyce. Θα έλεγα πως οι νέες περιοχές είναι ίσως και ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει να δείξει, όχι μόνο το DLC αλλά και ολόκληρος ο τίτλος. Τεράστια, αχανή τείχη, επιβλητικά κτήρια, μνημεία θεοτήτων και βασιλέων που προκαλούν ρίγος και θέα που κόβει την ανάσα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα εντελώς “Souls” σκηνικό. Φανταστείτε ένα μεγαλοπρεπές Boletarian Palace (Demon’s Souls), παντρεμένο με ένα παγωμένο Anor Londo (Dark Souls), πλούσιο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ασανσέρ, παγίδες και γενικά μπόλικα τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμα προς εξερεύνηση.

Το ευχάριστο είναι ότι το The Crown of the Ivory King επενδύει περισσότερο στο σενάριο και στο lore απ΄ ότι θα περίμενα. Μου άρεσε πολύ –και η αλήθεια είναι ότι ολόκληρο το παιχνίδι χώλαινε σε αυτό- το γεγονός ότι μέσω ορισμένων σκηνικών δόθηκε μία πανέμορφη ατμοσφαιρική πινελιά στο σύνολο, σκηνικά τα οποία δε σκοπεύω να αναφέρω για τους προφανείς λόγους. Γενικότερα, ένιωσα πως στο τρίτο DLC η FromSoftware δούλεψε περισσότερο από τα προηγούμενα. Αυτό αποδεικνύεται και από κάποιες προσθήκες που η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δω, όπως το απίστευτο και άκρως αληθοφανές εφέ όταν ο παίκτης κάνει roll πάνω σε παχύ χιόνι και η στολή του γεμίζει νιφάδες, για να λιώσει σταδιακά στην πορεία.

Ακόμη και η τελευταία μάχη, ζητάει και αυτή κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο στα Souls παιχνίδια –επειδή δεν είμαι σίγουρος αν θα θεωρηθεί spoiler, καλύτερα να σας αφήσω να τα δείτε οι ίδιοι. Για την ιστορία, το DLC δίνει πρόσβαση σε τέσσερις ολοκαίνουργιες περιοχές, με πολλά shortcuts και ευφάνταστα μυστικά δωμάτια.

Όπως και στα δύο πρώτα επεισόδια, έτσι και εδώ υπάρχει μπόλικο νέο περιεχόμενο σε όλους τομείς. Συγκεκριμένα, οι παίκτες θα βρουν έξι νέες ψυχές που μπορούν να γίνουν trade για νέα όπλα, έξι νέα δαχτυλίδια, τρία νέα spells, δέκα νέες πανοπλίες και σετ, δεκατέσσερα νέα όπλα όλων των κατηγοριών και τέσσερις νέες ασπίδες. Επιπλέον στο The Crown of the Ivory King υπάρχουν και είκοσι νέα mobs, κάποια εκ των οποίων είναι ευφάνταστα και απόκοσμα, όπως αρμόζει στα Souls. Τέλος, στο τρίτο μέρος σας περιμένουν και τρεις επικές μάχες με ισάριθμα bosses, το ένα εκ των οποίων είναι προαιρετικό αλλά απαιτεί μία «γλυκιά» ταλαιπωρία σε ένα από τα καλύτερα σκηνικά που προσωπικά είδα στο Dark Souls 2.

Όσον αφορά την πρόκληση, για να είμαι ειλικρινής δε με παίδεψε όσο το δεύτερο The Crown of the Old Iron King και το βρήκα σε γενικές γραμμές πιο βατό. Θα έλεγα και ως προς τη διάρκεια το The Crown of the Ivory King είναι ελαφρώς μικρότερο από τα δύο προηγούμενα. Έχει όμως τόσα «νέα» να σου δώσει στο μάτι που τα παράπονα αυτά σχεδόν προσπερνιούνται.

Συνοψίζοντας : Τι λέει η ετυμηγορία για το σύνολο της The Lost Crowns τριλογίας; Ομολογώ πως με τα DLCs ως φαινόμενο προσωπικά δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά, μιας και θεωρώ πως σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν «καρκίνωμα» για το μέσο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Θα ήταν σαφέστατα πιο τίμιο αν αυτά ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτών που είδαμε στα τρία DLCs ήταν μέρος του παιχνιδιού. Είμαι πεπεισμένος ότι η όποια γκρίνια υπήρξε για το Dark Souls 2 που αφορούσε στα ελλιπή περιβάλλοντα και στα λίγα νέα στοιχεία σε σχέση με το πρώτο Dark Souls με το περιεχόμενο των DLCs θα ήταν αισθητά μικρότερη. Από την άλλη, στη βιομηχανία του 2014 είναι αστείο να θεωρεί κάποιος ελλιπές ένα παιχνίδι σαν το Dark Souls 2. Εν κατακλείδι, νομίζω πως αν σας άρεσε και απολαύσατε τον πρόσφατο τίτλο της FromSoftware, είστε σχεδόν υποχρεωμένοι να δώσετε τα €24.99 που ζητάει το season pass της The Lost Crowns τριλογίας. <br />  <br />A true monarch is much more than a ruler of men.A true monarch carries the weight of their souls.The last king of this land, King Vendrick, as he was called…He was less of a king than you might imagine.He found the strength to rule his people, and when the Undead were born, cursed…He found more strength, to face them.But in the end, he never took the true throne.
Box Art
Tested on : PS3
Developer : FromSoftware
Publisher : Bandai Namco Games
Available for : PC, PS3, Xbox 360
Release date : 2014-01-01
Tags: