Saints Row: Gat out of Hell - Review

Saints Row: Gat out of Hell - Review

26 Ιανουαρίου 2015 01:26
Press E to punch Satan

Τι κοινό έχουν ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ο Βλαντ ο Ανασκολοπιστής και ο πειρατής Μαυρογένης; Και οι τρεις θα συμμαχήσουν με τον Gat ώστε να ρίξουν τον Διάβολο από το θρόνο του και να πάρουν υπό τον έλεγχό τους την κόλαση. Το Gat out of Hell αποτελεί ένα standalone expansion του Saints Row IV, αναπτύχθηκε από την Volition και την High Voltage, ενώ εκδόθηκε από την Deep Silver. Σε PC, PS3, Xbox 360 κυκλοφορεί ψηφιακά (€19.99), ενώ σε PS4 και Xbox One κυκλοφορεί bundled με την Re-Elected έκδοση του Sain't Row IV.Όλα αρχίζουν όταν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πνευματιστικής δέλτου (Ouija board στα αγγλικά) μια πύλη ανοίγει και ο πρόεδρος/ θεός/ αυτοκράτορας ονόματι “The Boss” εξαφανίζεται. Με μια δεύτερη πύλη, ο Gat και η Kinzie τον ακολουθούν στην κόλαση, όπου συναντούν τον Dane Vogel (από το Saints Row 2), ο οποίος τους ενημερώνει ότι ο Διάβολος, εντυπωσιασμένος από το χάος που έχει δημιουργήσει ο The Boss, τον θέλει για γαμπρό του και τους προτείνει να συμμαχήσουν ώστε να τον εκθρονίσουν και να σώσουν το φίλο τους.

Στην ομάδα προστίθενται και άλλα πρόσωπα που έχουν οικονομικά οφέλη από την καθαίρεση του Σατανά, διάσημες φυσιογνωμίες, μεταξύ αυτών ο Κόμης Δράκουλας και ο Σαίξπηρ, καθώς και εχθροί και φίλοι από προηγούμενους τίτλους της σειράς (όπως η Kiki και η Viola). Σε επίπεδο gameplay, το Gat out of Hell είναι σε όλους τους τομείς πανομοιότυπο με το Saint's Row IV. Οι υπερδυνάμεις αυτήν τη φορά προέρχονται από το ραγισμένο φωτοστέφανο του Λούσιφερ, είναι ίδιες με αυτές του Saint's Row IV (αλλάζουν μόνο τα elements) και το gliding αντικαταστάθηκε από την -πιο δύσκολη αλλά απολαυστική- “angelic flight” (πτήση με φτερά αγγέλου). Η καινούργια υπερδύναμη “Summoning” βρίσκεται στη θέση της “Telekinesis” και επιτρέπει στον παίκτη να καλεί τα minions του Blackbeard για να τον βοηθήσουν στη μάχη του. Ικανοποιητική είναι, επίσης, και η ποικιλία των όπλων. Πιο αξιοσημείωτα είναι αυτά που βασίζονται στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και προσωπικό αγαπημένο το, εμπνευσμένο από την οκνηρία, Armchair-a-geddon.

Τα αυτοκίνητα στο Gat out of Hell, είναι για άλλη μια φορά απλά διακοσμητικά, αφαιρέθηκε η δυνατότητα customization τους και η χρήση τους απαιτείται μόνο για τη συμπλήρωση κάποιων δευτερευόντων challenges. Σε γενικές γραμμές ανακύκλωση επικρατεί και στα activities, ενώ στις νέες προσθήκες έχουμε τα Extraction Facilities -ο παίκτης πρέπει να έχει υπό την κυριαρχία του τρία σημεία ταυτόχρονα) και τα Marshalling Grounds -περιοχές γεμάτες δαίμονες που όταν απελευθερώνονται ξεκλειδώνονται ως Teleportation Points. 

Η κόλαση, New Hades, χωρίζεται σε πέντε περιοχές και πρακτικά είναι ένα reskin του Steelport, με ενδιαφέρον να έχουν λίγες μόνο γωνιές όπου κυριαρχεί ένα πιο μεσαιωνικό και γκόθικ στιλ αρχιτεκτονικής. Τα collectables είναι λίγα παραπάνω από 1000, ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών είναι τα clusters που -όπως και στο Saint's Row IV- χρησιμοποιούνται για αναβάθμιση των δυνάμεων και αρκετά audio logs που αφηγούνται την ιστορία των υπόλοιπων χαρακτήρων στην κόλαση.

Στα αρνητικά, και δυστυχώς είναι αρκετά, δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας χαρακτήρα, αν και εν μέρει είναι δικαιολογημένο καθώς παίζεις ως ο Johnny Gat ή η Kinzie Kensington. Η απουσία της δυνατότητας αλλαγής ρούχων ή αξεσουάρ, από την άλλη, είναι τελείως αδικαιολόγητη και αποπνέει προχειρότητα. Δεν υπάρχουν campaign αποστολές, τα cutscenes ξεκλειδώνονται και η πλοκή προχωράει όσο ο παίκτης δημιουργεί πανικό στην πόλη, ολοκληρώνοντας activities ή εξοντώνοντας δαίμονες. Η πρόκληση, από την πλευρά της, ακόμα και στο τελικό boss, είναι ελάχιστη και η διάρκεια μετα βίας ξεπερνά τις τέσσερις ώρες.

Συνοψίζοντας : Κλείνοντας, αυτό που πρέπει να αναλογιστεί κανείς είναι το αν είναι διατεθειμένος να δώσει €19.99 για μισή ντουζίνα cutscenes, τις καλύτερες στιγμές των οποίων τις έχουμε δει ήδη σε trailer, ένα νέο skin της πόλης Steelport και γενικότερα ένα φτωχότερο -κυρίως ποσοτικά- Saints Row IV. Συστήνεται ανεπιφύλακτα μόνο για co-op σε όσους έχουν εξαντλήσει το 3ο και το 4ο μέρος της σειράς περισσότερες από μία φορές.
Box Art
Tested on : PC
Developer : Volition/ High Voltage
Publisher : Deep Silver
Available for : PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360
Release date : 2015-01-20
Tags: