Divinity: Original Sin Enhanced Edition Review

Divinity: Original Sin Enhanced Edition Review

17 Νοεμβρίου 2015 08:39
Ένα από τα καλύτερα RPG των τελευταίων χρόνων

Νομίζω ότι οι εισαγωγές και τα "καλωσορίσματα" σε περιπτώσεις σαν και αυτή του Divinity: Original Sin είναι περιττές. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, λίγοι είναι οι αυθεντικοί fans των RPG που δεν γνωρίζουν το παιχνίδι και προσωπικά πιστεύω ότι βιβλιοθήκες (φυσικές ή ψηφιακές) από τις οποίες λείπει ο συγκεκριμένος τίτλος είναι λίγο φτωχότερες, μιας και πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι των cRPGs. Ο τίτλος κυκλοφόρησε από την Larian Studios, μια εταιρία ανάπτυξης που έχει έδρα στο Βέλγιο, για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και απέκτησε πολλά και σημαντικά βραβεία από αναγνωρισμένους θεσμούς και sites. Όπως έχει συμβεί σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, το Divinity: Original Sin, ξεκίνησε τη χρηματοδότησή του από το Kickstarter, τον Μάρτιο του 2013 και μέσα σε ένα μία κατάφερε να μαζέψει 1.000.000 δολάρια. Το ευχάριστο είναι ότι εμπορικά, δεδομένων των αναλογιών, το παιχνίδι πήγε καλά, κάτι που έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της ανάπτυξης ενός sequel, το οποίο αναμένεται το Δεκέμβριο του 2016. Στα χέρια μου έχω την Enhanced Edition του παιχνιδιού και παρακάτω θα δούμε όλες τις αλλαγές και προσθήκες που αυτή φέρνει στο αρχικό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι λίγο ή πολύ ξέραμε τι να περιμένουμε. Η Larian είχε ανακοινώσει την υποστήριξη χειριστηρίων, αφού η Enhanced Edition κυκλοφορεί και για PS4 και Xbox One, γνωρίζαμε για τη δυνατότητα local co-op με splitscreen και πολλές ακόμα νέες λειτουργίες που κατά καιρούς ανακοινώνονταν.

Το τελικό όμως προϊόν που εγώ πήρα στα χέρια μου και έπαιξα, πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Πρόκειται για μία ολοκαίνουργια και άκρως ανανεωμένη εμπειρία με πλήθος βελτιώσεων σε όλους τους τομείς του αρχικού παιχνιδιού. Ο τεχνικός τομέας είναι δουλεμένος όλος από την αρχή, έχουν προστεθεί ορισμένα εντυπωσιακά οπτικά εφέ και animations που κάνουν τον κόσμο του Divinity: Original Sin πολύ πιο ζωντανό και όμορφο. Έχουν ενσωματωθεί voice overs για κάθε μία γραμμή διαλόγου, τόσο των ηρώων όσο και των NPCs. Μεγάλο μέρος των διαλόγων έχουν γραφτεί διαφορετικά, με σκοπό να δώσουν μεγαλύτερο βάθος και ποικιλία στις επιλογές του παίκτη.

Η ιστορία έχει επίσης αλλαχθεί σε πολλά σημεία, ώστε να είναι ευκολότερο για τον παίκτη να ακολουθήσει τη ροή των γεγονότων, κάτι που στο αρχικό παιχνίδι για κάποιους ήταν πρόβλημα. Ωστόσο δεν αποκλίνει σημαντικά από την αρχική και παραμένει μία εξίσου καλά δομημένη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Έχουν προστεθεί και νέα επίπεδα δυσκολίας για αυτούς που θέλουν να βιώσουν μία πιο hardcore εμπειρία.

Όπως αναφέρθηκε και πριν, λόγω της κυκλοφορίας της Enhanced Edition για κονσόλες, το παιχνίδι πλέον υποστηρίζει χειριστήρια και όπως ήταν αναμενόμενο, μπορείτε πλέον να παίξετε local co-op με τους φίλους σας, στην ίδια οθόνη μέσω της τεχνολογίας splitscreen. Προσωπικά, ήταν ένα από το πρώτα πράγματα που έκανα όταν άνοιξα το παιχνίδι και δηλώνω ενθουσιασμένος γιατί προσφέρει (λόγω και της φύσης του τίτλου) ένα από τα πιο διασκεδαστικά co-op modes που έχω παίξει ποτέ. Τέλος, πολλές είναι και οι τεχνικές βελτιώσεις που έχουν γίνει και στοχεύουν στην πιο σταθερή απόδοση και την ομαλή λειτουργία του παιχνιδιού (bug fixes).

Συνοψίζοντας : Συνολικά, η Enhanced Edition του Divinity: Original Sin φέρνει περισσότερες από 1,000 αλλαγές και προσθήκες σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το αρχικό παιχνίδι ήταν αριστουργηματικό και ένας από τους σημαντικότερους cRPG τίτλους των τελευταίων χρόνων, τότε η Enhanced Edition υπόσχεται να απογειώσει την εμπειρία όλων όσων ασχοληθούν μαζί της. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι είχατε αγοράσει το Divinity: Original Sin για το PC, μπορείτε να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν τη νέα έκδοση μέσω του Steam. Όσοι από την άλλη είστε κάτοχοι κονσόλας και έχετε τη δυνατότητα να την αποκτήσετε, προτείνω να προβείτε άμεσα σε μία αγορά.
Box Art
Tested on : PC
Developer : Larian Studios
Publisher : Larian Studios
Available for : PC, Xbox One, PS4
Release date : 2015-10-27