Τι παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 1/9

Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής, Καραβίδες που τραγουδούν και πολλά ακόμη...
01 Σεπτεμβρίου 2022 17:33
Τι παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 1/9

Επιστροφή από τις διακοπές και κάθε κατεργάρης στο πάγκο του πλέον, καθώς οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες κάνουν ποδαρικό παράλληλα με το νέο μήνα. Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου φέρνει αρκετές νέες ταινίες για σινεφίλ και όχι μόνο με προτάσεις φαντασίας, ρομάντζο, θρίλερ και άλλα πολλά. 

Αναλυτικότερα οι νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας (1/09):


Τρεις Χιλιάδιες Χρόνια Προσμονής (Three Thousand Years of Longing)

Η Τίλντα Σουίντον (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν) και ο Ίντρις Έλμπα (TV Luther) πρωταγωνιστούν στη θεαματική, μαγική περιπέτεια του εξαιρετικού Τζορτζ Μίλερ (Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής). Το καταιγιστικό και εντυπωσιακό θέαμα θυμίζει τις Χίλιες και Μία Νύχτες σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή με την παραμυθένια διάσταση της ιστορίας να απογειώνεται από το σουρεαλιστικό όραμα του δημιουργού.

Ένα σαγηνευτικό, επικό ψηφιδωτό από ιστορίες που μας ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το παλάτι του Σουλεϊμάν και την αυλή της βασίλισσας του Σαβά.

Σύνοψη

Η Δρ. Αλήθεια Μπίνι (Τίλντα Σουίντον) είναι μία ακαδημαϊκός ικανοποιημένη από τη ζωή της, ένα πλάσμα ταγμένο στη λογική.  Ενώ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο, συναντά ένα Τζίνι (Ίντρις Έλμπα) που της προσφέρει τρεις ευχές με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Όμως, η πρόταση του πέφτει πάνω σε δύο εμπόδια. Πρώτον, εκείνη αμφιβάλλει ότι είναι αληθινός και δεύτερον, ούσα ακαδημαϊκός στον τομέα των μύθων και της ιστορίας, γνωρίζει καλά ότι όλες οι διηγήσεις με τις ευχές που εκπληρώνονται δεν έχουν καλό τέλος. Το Τζίνι υπερασπίζεται τη θέση του εξιστορούμενο φανταστικές ιστορίες από το παρελθόν του. Τελικά, την παρασύρει και εκείνη κάνει μια ευχή που εκπλήσσει και τους δύο.με τις διδακτικά σύγχρονες παραπομπές της.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ

Σενάριο (βασισμένο σε διήγημα της Αντόνια Σούζαν Μπάιατ): Τζορτζ Μίλερ, Ογκάστα Γκορ

Πρωταγωνιστούν: Ίντρις Έλμπα, Τίλντα Σουίντον, Ααμίτο Λαγκούμ, Νικολά Μουάβαντ

Εκεί που Τραγουδάνε Οι Καραβίδες (Where The Crawdads Sing) 

Μια σαγηνευτική ιστορία μυστηρίου βασισμένη στο όμωνυμο best seller μυθιστόρημα, η ταινία Εκεί Που Τραγουδάνε Οι Καραβίδες (Where The Crawdads Sing), αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που εγκαταλείφθηκε τους ανθρώπους και μεγάλωσε μέχρι την ενηλικίωση στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Για χρόνια, οι φήμες για την «Πιτσιρίκα του Βάλτου» στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την ευαίσθητη κι έξυπνη Κάια από την κοινότητά της. Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία την βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στο βάλτο.

Σκηνοθεσία: Olivia Newman

Σενάριο: Lucy Alibar Βασισμένο στο βιβλίο από την Delia Owens

Πρωταγωνιστούν: Daisy Edgar – Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer Jr. και David Strathairn.

 

Πτώση (Fall)

Για τις κολλητές φίλες Μπέκι (Γκρέις Κάρολαϊν Κάρεϊ) και Χάντερ (Βιρτζίνια Γκάρντνερ), η ζωή είναι να κατακτάς τους φόβους σου και να ξεπερνάς τα όριά σου. Όμως, αφού αποφασίσουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή ενός απομακρυσμένου και εγκαταλελειμμένου πύργου 600 μέτρων, δεν θα έχουν τρόπο να κατέβουν. Τώρα, οι αναρριχητικές δεξιότητες των δύο θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται απεγνωσμένα για να επιβιώσουν από τα στοιχεία της φύσης, την έλλειψη προμηθειών και τα ιλιγγιώδη ύψη, σε αυτό το γεμάτο αδρεναλίνη θρίλερ με συμπρωταγωνιστή τον Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Μαν

Ηθοποιοί: Γκρέις Κάρολαϊν Κάρεϊ, Βιρτζίνια Γκάρντνερ, Μέισον Γκούντινγκ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν

Εκκόλαψη (Hatching /Pahanhautoja) 

Στο πνεύμα σύγχρονων μικρών θαυμάτων του φανταστικού σινεμά, όπως τα Άσε το Κακό να Μπει και Babadook, μια απρόσμενη έκπληξη από τη Φινλανδία αναμιγνύει τις ταινίες ενηλικίωσης με το body horror, σε μια «εκκόλαψη» που γεννά μια συναρπαστική νέα σκηνοθετική φωνή, αυτή της Χάνα Μπέρχολμ.

Σκηνοθεσία: Χάνα Μπέρχολμ 

 


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

  • Nope (ΟΥΤΕ ΚΑΝ)
  • After Ever Happy (After 4: Για Πάντα Μαζί)
  • Maigret (Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας)
  • Alcarràs (Οι Ροδακινιές του Αλκαράς)
  • Minions: The Rise of Gru (Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου)
  • Bullet Train
  • Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (Le Trésor du Petit Nicolas)
  • Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα (Bigfoot Family)
  • Thor: Love and Thunder
  • Ooops! The Adventure Continues (Ουπς! 2 Ο Νώε Ξαναέφυγε...)
  • The Black Phone (Νεκρό Τηλέφωνο)
  • Lightyear
  • Jurassic World: Dominion (Jurassic World: Κυριαρχία)
  • Top Gun: Maverick