Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 20/1

Ακόμη ένα blockbuster λίγο πριν μάς αποχαιρετήσει ο Ιανουάριος
20 Ιανουαρίου 2022 12:26
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 20/1

Διανύουμε πλέον την 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο οποίος όπως φάνηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, είχε αρκετές νέες ταινίες που παρακολουθήσαμε στις αίθουσες. Ωστόσο, από σήμερα, έχουμε μόνο μία blockbuster ταινία και ανήκει στον Guillermo Del Toro.

Ας τα δούμε όλα, όμως, αναλυτικά:


Nightmare Alley (Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών)

Ένας φιλόδοξος ακροβάτης τσίρκου με ταλέντο στη χειραγώγηση των ανθρώπων με τη χρήση μερικών προσεκτικά επιλεγμένων λέξεων, δημιουργεί δεσμό με μία γυναίκα ψυχίατρο, η οποία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από εκείνον.

Πρόκειται για ένα remake του Nightmare Alley που έπαιξε το 1947 και γράφτηκε από τον William Lindsay Gresham, με τον Cooper να υποδύεται τον Stanton Carlisle, ο οποίος μπλέκεται σε μπελάδες με την Dr. Lilith Ritter. Τελευταία φορά που ο Del Toro βρέθηκε στη σκηνοθετική καρέκλα, ήταν στο The Shape of Water, που κυκλοφόρησε το 2017 και έλαβε τέσσερα Όσκαρ, ανάμεσά τους της Καλύτερης Ταινίας εκείνης της χρονιάς.

Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν και οι Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen και David Strathairn.

Scenes From a Marriage (Σκηνές Από Ένα Γάμο)

Για τους περισσότερους, η Marianne (Liv Ullmann) και ο Johan (Erland Josephson) έμοιαζαν πάντα σαν το τέλειο ζευγάρι. Όταν όμως ο Johan αφήνει ξαφνικά τη Marianne για μια άλλη γυναίκα, το πέπλο της τελειότητας έχει σηκωθεί και αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τη διάλυση του γάμου τους.

 

The Wasteland (Έρημη Χώρα)

Σε ένα ιρανικό επαρχιακό εργοστάσιο, ο έμπειρος επιστάτης Λοτφολά μεταφέρει τις εντολές του ιδιοκτήτη στους εργάτες, προσπαθώντας να διατηρήσει όλες τις ισορροπίες. Όταν όμως διαπιστώνει πως η επιχείρηση είναι έτοιμη να κλείσει, πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις και παράλληλα να κρατήσει αλώβητο τον έρωτά του με τη γυναίκα που αγαπά.


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Scream

The 355 (Πράκτορες 355)

The King's Man (Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα)

Licorice Pizza (Πίτσα Γλυκόριζα)

The Matrix Resurrections

Σμύρνη μου Αγαπημένη

Moonbound (Φεγγαρόσκονη)

Spider-Man: No Way Home

Sing 2 (Τραγούδα! 2)