Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 9/12

West Side Story, Don’t Look Up και Black Bachelor ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα
09 Δεκεμβρίου 2021 11:59
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 9/12

Πάμε σινεμαδάκι; Φτάσαμε αισίως στην 2η Πέμπτη του Δεκεμβρίου και αυτό σημαίνει ότι έχουμε κινηματογραφικές πρεμιέρες. Και σήμερα, όπως θα δείτε και εσείς παρακάτω, θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές και διαφορετικές σε είδος ταινίες για να παρακολουθήσετε. Αρχικά, σήμερα, στους κινηματογράφους της χώρας μας, θα κάνει πρεμιέρα το West Side Story, του Steven Spielberg, που θέλει να σας ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη του 1950.

Επίσης, ντεμπούτο κάνει σήμερα και το The Black Bachelor του Γιάννη Παπαδάκο, καθώς και το Don’t Look Up, του Adam McKay, με ένα εκπληκτικό cast που αποτελείται από τους Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep και άλλους.


West Side Story

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο μιούζικαλ του 1957 το West Side Story μεταφέρει το κλασικό ρομάντζο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στους σκληρούς και ρεαλιστικούς δρόμους του Upper West Side, στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια μιας έντονης έχθρας μεταξύ των συμμοριών Jets και Sharks, ο Τόνι ερωτεύεται την αδερφή του εχθρού του, τη Μαρία. Ενώ η έχθρα μεταξύ των συμμοριών γίνεται ακόμα πιο βίαιη, η αγάπη του Τόνι και της Μαρία ανθίζει μέρα με τη μέρα ενώ ταυτόχρονα απειλεί να χωρίσει στα δύο τη γειτονιά.

Με πρωταγωνιστές τους Ansel Elgort και Rachel Zegler, σε σενάριο του Tony Kushner.

Είδος: Μιούζικαλ

The Black Bachelor

Αυτή την φορά η γνωστή παρέα ταξιδεύει στη Μάνη για να φέρει εις πέρας άλλον ένα γάμο, ωστόσο όλα θα πάνε στραβά – και πάλι- όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και πιο ‘’σκοτεινή’’ Μανιάτικη οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Ηθοποιοί: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νίκος Βουρλιώτης, Βίβιαν Κοντομάρη, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Τάκης Παπαματθαίου, Μελέτης Ηλίας, Κατερίνα Στικούδη, Παντελής Καναράκης, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Βασίλης Γιακουμάρος, Κάτια Ταραμπάνκο.

Είδος: Κωμωδία

Don't Look Up (Μην Κοιτάτε Πάνω)

Η Κέιτ Ντιμπιάσκι (Τζένιφερ Λόρενς), φοιτήτρια αστρονομίας και ο καθηγητής της Δρ. Ράνταλ Μίντι (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) κάνουν μια εκπληκτική ανακάλυψη ενός κομήτη που περιφέρεται γύρω από το ηλιακό σύστημα. Το πρόβλημα είναι πως βρίσκεται σε πορεία άμεσης σύγκρουσης με τη Γη. Το άλλο πρόβλημα; Κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά. Αποδείχθηκε ότι η προειδοποίηση της ανθρωπότητας για έναν πλανητικό δολοφόνο στο μέγεθος του Έβερεστ αποτελεί ένα άβολο θέμα προς συζήτηση.

Με τη βοήθεια του Δρ Oglethorpe (Rob Morgan), η Kate και ο Randall ξεκινούν μια περιοδεία στα μέσα ενημέρωσης που τους μεταφέρει από το γραφείο της αδιάφορης Προέδρου Orlean (Meryl Streep) και του συκοφαντικού γιου της και επιτελάρχη, Jason (Jonah Hill) και στη συχνότητα του The Daily Rip, μια αισιόδοξη πρωινή εκπομπή που φιλοξένησαν οι Brie (Cate Blanchett) και Jack (Tyler Perry).

Με μόλις έξι μήνες να απομένουν μέχρι ο κομήτης να προσκρούσει, η διαχείριση του κύκλου ειδήσεων 24 ωρών και η προσοχή του κοινού με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης προτού να είναι πολύ αργά, αποδεικνύεται συγκλονιστικά κωμικοτραγική -τι θα χρειαστεί άραγε για να κάνει τον κόσμο να κοιτάξει ψηλά ;!

Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Meryl Streep, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Rob Morgan και Cate Blanchett.

Είδος: Δραματική

C'mon C'mon (Η Ζωή Συνεχίζεται)

 

Το C'mon C'mon πέρασε από το Telluride Film Festival και για πολλούς μπαίνει από τώρα στη λίστα των πιο αναμενόμενων ταινιών της χρονιάς, ενώ άλλοι το βάζουν και στην κούρσα των ερχόμενων βραβείων Oscars. Ο Joaquin Phoenix μπαίνει στο ρόλο ενός καλλιτέχνη, ο οποίος χτίζει μια ιδιαίτερη και στενή σχέση με τον μικρό του ανιψιό (Woody Norman) και μαζί ταξιδεύουν από τη μία άκρη των ΗΠΑ στην άλλη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν και οι: Jaboukie Young-White, Gaby Hoffmann, Scoot McNairy.

Είδος: Δραματική

Ailleurs, Partout (Αλλού, Παντού)

Ένας νεαρός άνδρας σ’ ένα δωμάτιο κάπου στην Αγγλία. Σε μια οθόνη υπολογιστή, εικόνες απ’ όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η αφήγηση του περιπετειώδους ταξιδιού του Σαχίν, ενός εικοσάχρονου Ιρανού που εγκατέλειψε την πατρίδα του μόνος, ξετυλίγεται σε κομμάτια.

Είδος: Ντοκιμαντέρ


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

  • House of Gucci (Ο Οίκος Gucci)
  • Encanto (Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός)
  • Ένας Ήσυχος Άνθρωπος
  • Κλαδί στη Φωτιά
  • Λούγκερ
  • Karditsa Forever
  • The Power of the Dog (Η Εξουσία του Σκύλου)
  • The Many Saints of Newark (Οι Άγιοι της Μαφίας)
  • Benedetta (Μπενεντέτα)
  • Καλάβρυτα 1943
  • Antlers
  • Eternals | Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας
  • Venom 2 (Venom: Let There Be Carnage)