Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 11/11

Το “Καλάβρυτα 1943” ξεχωρίζει αυτήν την εβδομάδα
11 Νοεμβρίου 2021 09:55
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 11/11

Βρισκόμαστε -σχεδόν- στα μισά του Νοεμβρίου, ο οποίος είναι κυριολεκτικά γεμάτος πρεμιέρες, αφού την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε τους Eternals της Marvel, το Last Night in Soho και άλλες. Παρ’ όλα αυτά και αυτή την εβδομάδα έχετε κάτι να παρακολουθήσετε στους κινηματογράφους, μιας και κάνει πρεμιέρα το “Καλάβρυτα 1943” του Νικόλα Δημητρόπουλου, η οποία ταινία αναμένεται να κόψει πολλά εισιτήρια στη χώρα μας λόγω της ιδιαίτερης θεματολογίας της. Επίσης, πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει και μία ταινία για τους μικρούς -και μεγάλους- μας φίλους, το The Boss Baby: Family Business.

 

Καλάβρυτα 1943

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Νικόλας Δημητρόπουλος, ενώ πρωταγωνιστούν οι Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος και Τάσος Καρλής.

The Boss Baby: Family Business (Αρχηγός Από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση)

Στο The Boss Baby: Family Business επιστρέφουν οι αγαπητοί μικροί ήρωες-κατάσκοποι έχουν ενηλικιωθεί και δυστυχώς χαθεί ο ένας από τον άλλον. Όμως, ένας νέος αρχηγός από κούνια, με δυναμική προσέγγιση θα προσπαθήσει να τους ενώσει ξανά σε μία οικογενειακή υπόθεση.

Το Boss Baby κυκλοφόρησε το 2017 με τον Alec Baldwin να δανείζει τη φωνή του στον «μικρό σκανδαλιάρη» και από εκείνη τη στιγμή έμελλε να ακολουθήσει μια μεγάλη επιτυχία, αφού εκτός από το 2ο κεφάλαιο που προβάλλεται από σήμερα, το franchise έχει ανοίξει τους ορίζοντές του με μία τηλεοπτική σειρά που σαρώνει στις μικρές ηλικίες.

Antlers

Στην ταινία Antlers, η δασκάλα της μικρής και απομονωμένης πόλης του Όρεγκον (Keri Russell) και ο αδελφός της (Jesse Plemons), ο τοπικός σερίφης, ανακάλυψαν ότι ένας νεαρός μαθητής (Jeremy T. Thomas) κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό με τρομακτικές συνέπειες.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Scott Cooper, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas, Graham Greene, Scott Haze, Rory Cochrane και Amy Madigan.

Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Eternals | Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Venom 2 (Venom: Let There Be Carnage) | Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Last Night in Soho (Συνέβη στο Σόχο) | Είδος: Θρίλερ

TITANE | Είδος: Θρίλερ

Respect | Είδος: Δράμα

Madres Paralelas (Παράλληλες Μητέρες) | Είδος: Δράμα

DUNE | Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

NO TIME TO DIE | Είδος: Περιπέτεια Δράσης