Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 14/10

The Last Duel και Dune ξεχωρίζουν αυτή τη βδομάδα
14 Οκτωβρίου 2021 11:19
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 14/10

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα με περισσότερες νέες ταινίες απ’ ότι την προηγούμενη Πέμπτη. Έτσι, μέσα στο μεγάλο χαμό του Οκτωβρίου, σήμερα έχουμε δύο πολύ σημαντικές πρεμιέρες που δεν είναι άλλες από το Dune του Denis Villeneuve με τους Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac και Rebecca Ferguson ανάμεσα σε ένα επικό cast, καθώς και το The Last Duel του Ridley Scott, με τους Adam Driver, Ben Affleck και Matt Damon.

Ωστόσο, μερικοί κινηματογράφοι της χώρας μας θα προβάλλουν και το Sin Senas Particulares (Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα), μια μεξικανοισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Fernanda Valadez.

Ας περάσουμε στις αποψινές πρεμιέρες:


DUNE

Περίληψη:

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη το Dune "διηγείται την ιστορία του χαρισματικού νεαρού Paul Atreides, ο οποίος γεννιέται με ένα πεπρωμένο πέρα από κάθε φαντασία του. Θα ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και των ανθρώπων του. Με τις μεγάλες δυνάμεις να παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για το Spice του πλανήτη Arrakis, την πιο πολύτιμη ουσία που υπάρχει και μπορεί να ξεκλειδώσει τις εξαιρετικές ικανότητες της ανθρωπότητας, μόνο αυτοί που θα δαμάσουν τον φόβο τους θα επιβιώσουν."

Ο Timothée Chalamet υποδύεται τον πρωταγωνιστή Paul Atreides και εκτός αυτού, συμμετέχει ένα υπέρλαμπρο cast ηθοποιών με τους: Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides), Oscar Isaac (Duke Leto Atreides), Josh Brolin (Gurney Halleck), Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya (Chani), Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa (Duncan Idaho) και ο Javier Bardem.

The Last Duel (Η Τελευταία Μονομαχία)

Σύνοψη:

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία με φόντο τη Γαλλία του 14ου αιώνα. Ακολουθεί τη ζωή του Jean De Carrouges και του Jacques Le Gris, δύο φίλων που τελικά γίνονται εχθροί αφού η σύζυγος του Carrouges, Marguerite, πέφτει θύμα βιασμού από τον Le Gris. Έτσι, ο Carrouges μπαίνει μπροστά θέλοντας να υπερασπιστεί την τιμή της συζύγου του και καλεί τον πρώην φίλο του σε μία μάχη που μόνο ένας θα μείνει ζωντανός.

Ο Matt Damon υποδύεται τον Jean De Carrouges, ενώ ο Adam Driver παίζει τον Jacques Le Gris. Η Jodie Comer είναι η Marguerite de Carrouges και πλάι τους βρίσκεται ο Ben Affleck ως Count Pierre d’Alençon. Το φιλμ είναι βασισμένο στα βιβλία του Eric Jager, The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal και Trial by Combat in Medieval France by Eric Jager.

 

Colectiv (Κολέκτιβ)

Σύνοψη:

Ο σκηνοθέτης Alexander Nanau ακολουθεί μια ομάδα ερευνητών στη ρουμανική εφημερίδα Gazeta Sporturilor καθώς προσπαθούν να αποκαλύψουν μια τεράστια απάτη στην υγειονομική περίθαλψη που εμπλούτισε μεγιστάνες και πολιτικούς και οδήγησε στο θάνατο αθώων πολιτών.

Condorito: The Movie (Κοντορίτο)

Σύνοψη:

Ο Κοντορίτο ξεκινά μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για να σώσει τον πλανήτη και τους αγαπημένους του από έναν κακό εξωγήινο.  

Sin Senas Particulares / Identifying Features (Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα)

Σύνοψη:

Μια μητέρα ταξιδεύει σε όλο το Μεξικό αναζητώντας τον γιο της για τον οποίο οι αρχές λένε ότι πέθανε ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

NO TIME TO DIE | Είδος: Περιπέτεια Δράσης

Man of God (Ο Άνθρωπος του Θεού) | Είδος: Κοινωνική

Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών | Είδος: Περιπέτεια φαντασίας

Spirit: Ο Ατίθασος (Μεταγλωττισμένο) | Είδος: Κινούμενα σχέδια

Luca (Λούκα) (Μεταγλωττισμένο) | Είδος: Κινούμενα σχέδια

Paw Patrol: Η Ταινία (Μεταγλωττισμένο) | Είδος: Κινούμενα σχέδια

Dragon Rider (Ταξίδι με τον Δράκο μου – Μεταγλωττισμένο) | Είδος: Κινούμενα σχέδια

Around The World / Ο Γύρος Του Κόσμου Σε 80 Ημέρες (Μεταγλωττισμένο) | Είδος: Κινούμενα σχέδια