Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 07/11

Οι ταινίες της εβδομάδας
07 Νοεμβρίου 2019 10:41
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 07/11

The Addams Family | Η Οικογένεια Άνταμς

Η μαύρη κωμωδία κινουμένων σχεδίων The Addams Family καταφτάνει από την MGM με σημείο αναφοράς την πιο ζωντανή και απίθανη φαμίλια από τον άλλο κόσμο, που ετοιμάζεται για μία ακόμη περιπέτεια στη μεγάλη οθόνη.

Τον φρέσκο αυτόν μύθο σκηνοθετεί ο συνδημιουργός του Sausage Party, Conrad Vernon (Shrek 2, Monsters vs. Aliens, Madagascar 3: Europe’s Most Wanted) και ο Greg Tiernan (Thomas & Friends, Day of the Diesels), με τον Matt Lieberman να έχει επιμεληθεί τους απολαυστικούς διαλόγους του έργου!

Στη σύγχρονη αυτή ιστορία αστείου και μακάβριου, είναι κυρίαρχη βεβαίως η πολυαγαπημένη μας αντισυμβατική εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως ‘Οικογένεια Addams’ που μας προσκαλεί σε μία καινούργια εξιστόρηση των κατορθωμάτων τους! Το έργο αυτό είναι φυσικά επηρεασμένο από την αυθεντική ομότιτλη δουλειά του αξιόλογου καρτουνίστα Charles Addams αλλά και από τα φιλμ του Barry Sonnenfeld.

Εν προκειμένω, ακούγονται οι φωνές των: Oscar Isaac (Star Wars: The Last Jedi, Annihilation) ως ο ‘Gomez Addams’, και η Charlize Theron (Atomic Blonde, Mad Max: Fury Road) ως η σύζυγος του ήρωα, η 'Morticia Addams’, η Chloë Grace Moretz (The Miseducation of Cameron Post, If I Stay) ως η κόρη τους ‘Wednesday Addams’, ο Finn Wolfhard (It, Stranger Things) ως ο αδερφός της, ο ‘Pugsley Addams’, ο Nick Kroll (Big Mouth, Sing) ως ο ‘Θείος Fester’, η Aimee Garcia (Lucifer, Supernatural) ως η ‘Denise’, η Bette Midler (Hocus Pocus, Beaches) ως η απίθανη Γιαγιά, και η βραβευμένη από την Ακαδημία, Allison Janney (I, Tonya) ως η εχθρός των παραπάνω χαρακτήρων, η ‘Margaux Needler’.

 

Doctor Sleep | Δόκτωρ ύπνος

Το φιλμ τρόμου Doctor Sleep του Mike Flanagan (Gerald's Game, Ouija: Origin of Evil), η κινηματογραφική διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Stephen King που εκδόθηκε το 2013, αποτελεί διάδοχο του μυθιστορήματος Η Λάμψη”, με τον Ewan McGregor να μεταμορφώνεται στον ‘Danny Torrance’  και να αγωνίζεται να ξορκίσει φαντάσματα του παρελθόντος.

Στο σύγχρονο sequel του The Shining που το 1980 μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον Stanley Kubrick, βλέπουμε τον ενήλικο πια ‘Danny’ (McGregor), γιο του ‘Jack Torrance’, που χρόνια έπειτα από την τραυματική εμπειρία που βίωσε με την οικογένειά του στο ‘Overlook Hotel’, στο Colorado, δεν έχει πάψει να βασανίζεται. Πασχίζοντας να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ, και να βρει μία παρήγορη διέξοδο, συνδράμει ως νοσηλευτής άτομα σε ένα άσυλο ανιάτων. Επιλέγει λοιπόν, να χρησιμοποιήσει το ιδιαίτερό του χάρισμα όταν συναντά ένα κορίτσι, την ‘Abra Stone’ που έχει και η ίδια μία σπάνια υπερφυσική ικανότητα για την οποία διώκεται από άλλους psychics.

Η Rebecca Ferguson υποδύεται την ‘Rose the Hat’, την όμορφη επικεφαλής μίας αίρεσης γνωστής και ως “True Knot”. Ο Zahn McClarnon (Westworld) ερμηνεύει τον έμπιστο και εραστή της, δηλαδή τον ‘Crow Daddy’, ένα πανούργο άνδρα τον οποίο θα πρέπει να πολεμήσει ο Danny. Η Alex Essoe (Starry Eyes) μας συστήνεται ως η μητέρα του κεντρικού δρώντα, δηλαδή ως η ‘Wendy Torrance’.

 

Zombieland: Double Tap | Zombieland: Διπλή Βολή

Ο Ruben Fleischer ενορχηστρώνει την δράση της μεταποκαλυπτικής κωμωδίας Zombieland: Double Tap, το αμέσως επόμενο κεφάλαιο του δημοφιλούς σπαρταριστού franchise με ζόμπι, με την γνωστή παρέα κυνηγών ζωντανών-νεκρών να επιστρέφει για τα καλά! 

Στην συγκεκριμένη παραγωγή της Sony Pictures, το σενάριο επιμελήθηκαν οι συνεργάτες και σεναριογράφοι του Deadpool I,II, Rhett Reese και Paul Wernick.

Η συνέχεια της δυστοπικής αυτής περιπέτειας καλεί πίσω τους σταρ του 1ου blockbuster φιλμ, δηλαδή τους: Jesse Eisenberg (Now You See Me) ως ο ‘Columbus’, Woody Harrelson (True Detective, The Hunger Games movies) ως ο ‘Tallahassee’, Emma Stone (La La Land, The Favourite) ως η ‘Wichita’ και την Abigail Breslin (Scream Queens) ως η αδερφή της, ‘Little Rock’.

Οι παραπάνω ήρωες θα πρέπει να σώσουν τους εαυτούς τους από μία 2η επέλαση αιμοδιψών πλασμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το πάρουν κατάκαρδα επειδή ήρθε εκεί ένας Αρμαγεδώνας!

 

Richard Says Goodbye | Ποτέ Δεν Είναι Αργά Κύριε Καθηγητά

Στο δράμα-κωμωδία Richard Says Goodbye (πρωτότυπος τίτλος: The Professor) του Wayne Roberts  (Katie Says Goodbye) πρωταγωνιστεί ο Johnny Depp ως ένας άνδρας που ζει τις δικές του «επιθυμίες στο παρά πέντε» και θέλει να γευτεί στο έπακρο όσα αξίζουν για όσο ακόμα προλαβαίνει!

Ο διάσημος ηθοποιός ενσαρκώνει τον ‘Richard’, έναν καθηγητή ο οποίος έχει νοσήσει από καρκίνο και μαθαίνει ότι του απομένουν μόνο έξι μήνες ζωής. Ύστερα από αυτό, αποφασίζει να απολαύσει την κάθε στιγμή σαν να ‘ναι μοναδική δείχνοντας στο εξής πολύ πιο ανοικτός στην προοπτική εναλλακτικών θεραπειών!

Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι: Zoey Deutch, Rosemarie DeWitt, Ron Livingston, Justine Warrington, και ο Danny Huston.

 

Out Stealing Horses | Κλέφτης Αλόγων

Ο Hans Petter Moland μας παραδίδει το βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο δράμα Out Stealing Horses, που έπειτα από την επιτυχία του στο 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου, θα εκπροσωπήσει την Νορβηγία στην επερχόμενη 92η διοργάνωση των Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Διεθνούς Φιλμ.

Ο εν λόγω δημιουργός αντλώντας υλικό από το αντίστοιχο βιβλίο του Per Petterson, επιστρατεύει τους Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, και τον Tobias Santelmann σε μία ιδιαίτερη, συγκινητική αφήγηση. Η πλοκή εκτυλίσσεται χρονικά εν έτει 1999, όταν ο 67χρονος ‘Trond’ (Skarsgård) μετά τον θάνατο της συζύγου του, διάγει πλέον έναν μοναχικό βίο και προετοιμάζεται να περάσει μόνος του την άφιξη της νέας Χιλιετίας, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μία από εκείνες τις μέρες διαπιστώνει ότι έχει γείτονα έναν γνώριμό του από το παρελθόν, κάποιον που ήξερε απ’ όταν ήταν έφηβος, όταν το καλοκαίρι του 1948 ο πατέρας του ‘Trond’ εγκατέλειψε την οικογένειά του. Εκείνη την περίοδο ο ήρωας είχε νιώσει και το πρώτο ερωτικό σκίρτημα για την ίδια γυναίκα με την οποία θα έφευγε ο γονιός του.

Συμμετέχουν ακόμη οι: Danica Curcic, Pål Sverre Hagen, και ο Anders Baasmo Christiansen.

 

Captain Sabertooth and the Treasure of Lama Rama | Ο Πίνκι και οι Πειρατές

Η οικογενειακή ταινία Captain Sabertooth and the Treasure of Lama Rama των John Andreas Andersen και Lisa Marie Gamlem, μας καλεί να ξανοιχτούμε στις θάλασσες με συνεπιβάτες μας τους ηθοποιούς Tuva Novotny, Vinjar Pettersen, Kyrre Haugen Sydness, Jon Øigarden, και τον Anders Baasmo Christiansen.

Η υπόθεση εστιάζει σε ένα ορφανό αγόρι, τον ‘Pinky’ (Pettersen) το οποίο σαλπάρει μαζί με τον θρυλικό καπετάνιο ‘Μαυροδόντη’ (Sydness), έναν πειρατή που χρόνια τώρα διασχίζει πέλαγα και ωκεανούς με το πειρατικό του καράβι. Το νεαρό αγόρι με συντροφιά του τον ατρόμητο αυτόν κουρσάρο θα πραγματοποιήσει ένα απίστευτο και γεμάτο κινδύνους ταξίδι με τελικό προορισμό το βασίλειο της Lama Rama για να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό του ‘Βασιλιά Rufus’ (Christiansen) και να μάθουν τί απέγινε ο πατέρας του μικρού.

 

Sorry We Missed You | Δυστυχώς, Απουσιάζατε

Το Sorry We Missed You του Ken Loach, ο φετινός νικητής του Βραβείου Κοινού ως Καλύτερο Ευρωπαϊκό Φιλμ στο San Sebastián International Film Festival, σε σενάριο του Paul Laverty διατυπώνει ένα ενδιαφέρον σχόλιο όσον αφορά τις απαιτητικές εργασιακές συνθήκες του σήμερα και το πώς επηρεάζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις των ατόμων.

Ο ‘Ricky’ (Kris Hitchen), οδηγός μίας εταιρείας ταχυμεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο, και η οικογένειά του παλεύουν να βγάλουν τα προς το ζην για να ξεπληρώσουν το χρέος που τους βαραίνει ήδη από το 2008, δηλαδή από την αρχή της ύφεσης. Μόλις προκύπτει μία δελεαστική οικονομική ευκαιρία αποφασίζουν να την αδράξουν παρά την πίεση που θα τους φέρει στην καθημερινότητά τους. Η ενότητα του σπιτικού τους είναι ισχυρή όμως θα δοκιμαστεί όταν οι ρυθμοί της καινούργιας τους απασχόλησης αρχίσουν να εντείνονται ολοένα και περισσότερο.

Παίζουν οι: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, και η Nikki Marshall.

 

Donbass | Η Δύναμη της Αλήθειας

Στο Donbass του Sergey Loznitsa, οι Tamara Yatsenko, Irina Zayarmiuk, και ο Grigory Masliuk αποκαλύπτεται μία αφοπλιστικά ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας με φόντο την ανατολική Ουκρανία, όπου η ποιότητα του κοινωνικού γίγνεσθαι τίθεται υπονομεύεται εξαιτίας των προπαγανδιστικών και δημαγωγικών μεθόδων που αρχίζουν να κερδίζουν μεγαλύτερο έδαφος στην αναδυόμενη εποχή της μετα-αλήθειας.

Εσείς, για ποιό φιλμ έχετε κανονίσει;