Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 17/10

Οι ταινίες της εβδομάδας
17 Οκτωβρίου 2019 11:53
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 17/10

Parasite | Παράσιτα

Στο βραβευμένο φέτος με Χρυσό Φοίνικα, οικογενειακό δράμα-θρίλερ Parasite του Κορεάτη δημιουργού Bong Joon-ho (Snowpiercer, Okja) ξετυλίγεται το κουβάρι μίας πολύ ιδιαίτερης αφήγησης για την σύγχρονη πραγματικότητα. 

Το έργο επικεντρώνεται σε έναν άνεργο πατέρα, τον ‘Kim Ki-taek’ (Kang-ho Song) και την οικογένειά του η οποία όμως δείχνει να γίνεται αρκετά εμμονική με την ζωή των ευκατάστατων γειτόνων τους, των  ‘Parks’. Κάποια μέρα λοιπόν, η συγκυρία το φέρνει έτσι που τα πράγματα μπερδεύονται επικίνδυνα και ο έλεγχος της κατάστασης δεν αργεί να χαθεί και από τα δύο σπίτια έπειτα από ένα αναπάντεχο μακάβριο συμβάν.

Εδώ παίζουν επίσης οι: Jang Hye-jin, Park So-dam, Choi Woo-shik, Lee Sun-kyun και η Jo Yeo-jeong.

 

Synonymes | Συνώνυμα

Ο φετινός νικητής της Χρυσής Άρκτου και του βραβείου FIPRESCI Synonyms του Nadav Lapid (The Kindergarten Teacher, Policeman), συνιστά ένα μοντέρνο δράμα που μας διηγείται μία διαφορετική ιστορία αυτοανακάλυψης, με τους Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte, Uria Hayik, Olivier Loustau και την Léa Drucker να έχουν κεντρικές ερμηνείες εν προκειμένω.

Η υπόθεση σχετίζεται με τον ‘Yoav’ (Mercier) έναν εβραϊκής καταγωγής νεαρό που καταφεύγει στο Παρίσι για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε μία προσπάθεια να βρει από την αρχή όσα τον προσδιορίζουν πέρα από την εθνικότητά του, με την βοήθεια του γαλλο-ισραηλινού λεξικού του.

 

Maleficent: Mistress of Evil | Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους

Το φιλμ φαντασίας Maleficent: Mistress of Evil της Walt Disney Pictures το sequel της πρώτης αντίστοιχης ταινίας του 2014, μας ρωτάει αν ξέρουμε την αλήθεια πίσω από κάθε παραμύθι, και μας καλεί να βρούμε τις απαντήσεις παρέα με την Angelina Jolie στον ρόλο της ‘κακιάς μάγισσας’ και την Elle Fanning σε αυτόν της ‘Πριγκίπισσας Aurora’.

Τώρα πια και η Michelle Pfeiffer (Murder on the Orient Express, Ant-Man and the Wasp), καταφτάνει  ως η ‘Βασίλισσα Ingrith’, ενώ ο Harris Dickinson (The Darkest Minds, Trust) ως ο ‘Πρίγκιπας Phillip’, ο αγαπημένος της «Ωραίας Κοιμωμένης».

Συμμετέχουν επιπλέον οι: Chiwetel Ejiofor (Doctor Strange, 12 Years a Slave), Ed Skrein (Deadpool, Game of Thrones), και ο Robert Lindsay (My Family, Wimbledon). Εκείνοι πάντως, που επανεμφανίζονται είναι οι: Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple, και η Lesley Manville.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Joachim Rønning (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Kon-Tiki) ενώ το σενάριο επιμελήθηκαν οι Linda Woolverton (Alice in Wonderland, Beauty and the Beast), Micah Fitzerman-Blue και ο Noah Harpster (Transparent).

 

Hustlers | Επικίνδυνες Κυρίες

Το δράμα-κωμωδία Hustlers της Lorene Scafaria, αντλεί έμπνευση από το άρθρο “The Hustlers at Scores” της Jessica Pressler που δημοσιεύτηκε το 2015 στο περιοδικό New York, με τις Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart, Lizzo, και η Cardi B να πρωταγωνιστούν στο κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα.

To project αυτό εστιάζει σε μία παρέα γυναικών οι οποίες θέλουν επιτέλους να γυρίσει ο τροχός και για τις ίδιες. Πρώην εργαζόμενες σε ένα strip club, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πιάσουν την καλή με ένα ‘κόλπο’ που θα αλλάξει προς δικό τους όφελος τους όρους των συναλλαγών που έχουν με τους πελάτες τους από την Wall Street.

Εσείς, τί λέτε να παρακολουθήσετε στο σινεμά;