Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 05/09

Οι ταινίες της εβδομάδας
05 Σεπτεμβρίου 2019 11:49
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 05/09

IT Chapter Two | Το Αυτό Κεφάλαιο 2

To φιλμ τρόμου IT: Chapter Two του Andres Muschietti, καταφτάνει ως η κινηματογραφική συνέχεια του Αυτό, όπου η επιστροφή της γνωστής συντροφιάς του λεγόμενου ‘Losers Club’ είναι γεγονός, όπως άλλωστε και αυτήν του τρομερού κλόουν-διώκτη τους, του ‘Pennywise’ (Bill Skarsgard).

Εδώ λοιπόν, θα ξαναδούμε την φονική αυτήν φιγούρα να κυνηγάει και πάλι τα μέλη της παραπάνω παρέας που έχει μεταβεί πια στην φάση της ενηλικίωσης και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ξανά την φρικιαστική νέμεση του παρελθόντος.

Έτσι λοιπόν, πέρα από τον James McAvoy (Glass, Split) που θα μας συστηθεί ως ο ‘Bill Denbrough’, συμμετέχουν και ο Bill Hader(Barry) ως ο ‘Richie’, η Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) ως η ‘Beverly’, ο James Ransone (The Wire) ως ο ‘Eddie’, ο Andy Bean (Power) ως ο ‘Stanley’, ο Jay Ryan (Mary Kills People) ως ‘Ben’, και ο Isaiah Mustafa (Shadowhunters) ως ο ‘Mike’.

Μεταξύ άλλων, εμφανίζονται και οι Xavier Dolan (The Death, and Life of John F. Donovan), Will Beinbrink (Queen of the South), Jaeden Lieberher, Wyatt Oleff, Sophia Lillis, Finn Wolfhard (Stranger Things), Jeremy Ray Taylor, Chosen Jacobs, και ο Jack Dylan Grazer.

 

Where'd You Go, Bernadette | Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ

Στην κωμωδία μυστηρίου Where’d You Go, Bernadette του Richard Linklater (Last Flag Flying, Everybody Wants Some!! ) σε κεντρικό ρόλο βλέπουμε την δις βραβευμένη από την Ακαδημία, Cate Blanchett (Blue Jasmine, The Aviator) να γίνεται άφαντη και αυτό για να ξαναβρεί την έμπνευσή της να δημιουργεί!

Το εν λόγω project αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Maria Semple το οποίο δημοσιεύθηκε το 2012. Εδώ η Blanchett ενσαρκώνει μία αγοραφοβική αρχιτέκτονα η οποία εξαφανίζεται απροειδοποίητα κάποια μέρα. Η δεκαπεντάχρονη κόρη (Emma Nelson) της και ο σύζυγός της (Billy Crudup) ξεκινούν να την αναζητούν, ενώ η ηρωίδα καλείται να πάρει ορισμένες αποφάσεις που θα την βοηθήσουν να κάνει ένα διάλειμμα από μέχρι πρότινος καθημερινότητά της ώστε να ξαναβρεί τον εαυτό της και την δημιουργικότητά της.

Το cast συναπαρτίζουν ακόμη οι: Kristen Wiig (Ghostbusters, Wonder Woman 1984), Laurence Fishburne (Black-ish, Last Flag Flying), Troian Bellisario (Pretty Little Liars), Judy Greer (Halloween), Zoe Chao και ο James Urbaniakk.

Ο Linklater επεξεργάστηκε το σενάριο μαζί με τους υποψήφιους για Όσκαρ, Michael H. Weber και Scott Neustadter (The Disaster Artist, The Spectacular Now).

 

Conviction | Une intime conviction

Ο Antoine Raimbault μας παραδίδει το Conviction, ένα δικαστικό δράμα που αντλεί έμπνευση από μία πρωτότυπη ιδέα των Karim Dridi και Isabelle Lazard αλλά και από τα πραγματικά συμβάντα μίας υπόθεσης που συγκλόνισε την Γαλλία.

Ο βασικός άξονας του έργου περιστρέφεται γύρω από τον Jacques Viguier (Laurent Lucas) έναν άνδρα ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την δολοφονία της συντρόφου του. Η Nora (Marina Foïs), μία γυναίκα που είναι ένορκος στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, πιστεύει πια ακράδαντα ότι είναι αθώος, και από φόβο μήπως ο Jacques φυλακιστεί, κινεί γη και ουρανό ώστε να του βρει έναν κατάλληλο συνήγορο υπεράσπισης, για να ζητήσουν έφεση. Όλοι τους ξεκινούν έναν σκληρό αγώνα, με τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα γύρω από τον άνδρα, και με την Nora να έχει βάλει σκοπό να τον απαλλάξει πάση θυσία από όσα τον βαραίνουν.

Παίζουν ακόμη οι: Olivier Gourmet, Philippe Uchan, Jean Benguigui, François Fehner, François Caron και ο Philippe Dormoy.

 

The Angry Birds Movie 2 | Angry Birds: H Tαινία 2

Ο Thurop Van Orman με τον συνεργάτη του, John Rice επιχειρούν το σκηνοθετικό τους ντεμπούτο  με την computer-animated μυθοπλασία The Angry Birds Movie 2, το sequel δηλαδή, της ομώνυμης ταινίας του 2016 που εμπνέεται από το αντίστοιχο βιντεοπαιχνίδι της Rovio Entertainment.

Η όλη πλοκή εστιάζει στα μονίμως θυμωμένα πουλιά ‘Red’, ‘Chuck’, και ‘Bomb’ που αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ‘Leonard’ και τα άλλα κατεργάρικα γουρούνια όταν στο προσκήνιο εμφανίζεται ένας τεράστιος κίνδυνος που απειλεί τα νησιά και των δύο μέχρι πρότινος αντιπάλων!

Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι Peter Ackerman, Eyal Podell, και ο Jonathon E. Stewart, με το κύριο cast να επανέρχεται δριμύτερο για να δανείσει τις φωνές του εν προκειμένω, ανάμεσα στους οποίους οι: Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Bill Hader και ο Peter Dinklage.

Στις νέες αφίξεις ηθοποιών ανήκουν οι: Leslie Jones, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, και ο Eugenio Derbez.

Απόψε, για ποιό φιλμ σχεδιάζετε να πάτε στο κοντινότερο σινεμά;