Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 01/08

Οι ταινίες της εβδομάδας
01 Αυγούστου 2019 09:59
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 01/08

Richard Says Goodbye | Ποτέ Δεν Είναι Αργά Κύριε Καθηγητά

Στο δράμα-κωμωδία Richard Says Goodbye του Wayne Roberts  (Katie Says Goodbye) ο Johnny Depp ζει τις δικές του «επιθυμίες στο παρά πέντε» και θέλει να απολαύσει στο έπακρο όσα αξίζουν για όσο ακόμα προλαβαίνει.

Ο διάσημος σταρ ενσαρκώνει τον ‘Richard’, έναν καθηγητή ο οποίος έχει νοσήσει από καρκίνο και μαθαίνει ότι του απομένουν μόνο έξι μήνες ζωής. Οπότε συμπεραίνει ότι το καλύτερο είναι να περάσει έντονα την κάθε στιγμή φυλάσσοντάς την στην μνήμη και την καρδιά του σαν να ‘ναι μοναδική, και πλέον δείχνει πολύ πιο ανοικτός στην προοπτική εναλλακτικών θεραπειών!

Συμμετέχουν επιπρόσθετα οι: Zoey Deutch, Rosemarie DeWitt, Ron Livingston, Justine Warrington, και ο Danny Huston.


The Current War | Η Μάχη της Επικράτησης

Το δράμα εποχής The Current War του Alfonso Gomez-Rejon τοποθετείται χρονικά στον 19ο αιώνα και πραγματεύεται τον ανταγωνισμό δύο ονομάτων-ορόσημων στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, του Thomas Edison και του George Westinghouse.

Tο κοινό θα παρακολουθήσει την αντιπαράθεση των δύο αυτών σπουδαίων εφευρετών για τις θεωρίες που υποστήριζε ο καθένας του περί της ροής του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Westinghouse τασσόταν υπέρ της προσέγγισής που εισήγαγε σαν όρο το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) εν αντιθέσει με τον Edison που επέμενε στην θέση του για το συνεχές ρεύμα (DC).

Ο Benedict Cumberbatch μας συστήνεται εδώ ως ο Thomas Edison, με πολύ πετυχημένη αμερικανική προφορά, ενώ ο Michael Shannon ως ο αντίπαλός του, George Westinghouse. Τα πράγματα εντείνονται ακόμη περισσότερο όταν στο προσκήνιο  εμφανίζεται ο Nikola Tesla τον οποίο υποδύεται ο Nicholas Hoult (τελευταία φορά αυτός ο ρόλος άνηκε στον David Bowie και την ταινία Prestige), οξύνοντας την επιστημονική αυτήν κόντρα για το ποιο σύστημα θα κυριαρχήσει επίσημα στον σύγχρονο πολιτισμό.

Τα κείμενα επεξεργάστηκε ο Michael Mitnick. Το cast συμπληρώνουν οι: Katherine Waterston, Tom Holland, Tuppence Middleton, και ο Matthew Macfadyen.


The Fall of the American Empire | La chute de l'empire américain

Στην αστυνομική action κωμωδία The Fall of the American Empire του δημιουργού Denys Arcand σε κεντρικές ερμηνείες παρακολουθούμε τους Alexandre Landry, Maxim Roy, Yan England, Éric Bruneau, Maripier Morin και τον  Rémy Girard να μπλέκουν σε σπαρταριστά αλλά και επικίνδυνα σκηνικά.

Η πλοκή αφορά τον ‘Pierre-Paul Daoust’ (Landry), έναν άνδρα με διδακτορικό τίτλο στην φιλοσοφία ο οποίος λόγω οικονομικής στενότητας εργάζεται ως κούριερ. Έπειτα από μία ένοπλη ληστεία στο Montreal, βρίσκει τυχαία δύο τσάντες με λεφτά αλλά δεν ξέρει τί να κάνει με όλα αυτά. Χωρίς να έχει άλλη εναλλακτική, τα τοποθετεί με κάθε επιφύλαξη μέσα στο φορτηγό του. Εντούτοις, δεν του φτάνει που τον κυνηγούν οι τύψεις για το ότι τα έκρυψε αλλά πλέον στο κατόπι του είναι και δύο ντεντέκτιβ! Πρέπει να βρει μία λύση προκειμένου να ξεφορτωθεί το ύποπτο φορτίο που κουβαλάει. Θα θελήσει να αποκαταστήσει τα πράγματα με την βοήθεια μίας ιερόδουλης και ενός πρώην ποδηλάτη που μόλις βγήκε από την φυλακή, ειδικά τώρα που ο μαφιόζος στον οποίο ανήκαν τα χρήματα τους καταδιώκει και δεν θα διστάσει ακόμη και να σκοτώσει όποιον παρατείνει αυτό το χάος.

 


New Biz in the Hood! | Jusqu' ici tout va bien

Ο Gilles Lellouche (Sink or Swim) πρωτοστατεί στην ανατρεπτική κωμωδία μυστηρίου New Biz in the Hood! του Mohamed Hamidi (One Man and His Cow) και εκεί μπαίνει σε μεγάλα μπλεξίματα!

Συγκεκριμένα, υποδύεται τον ‘Frederic Bartel’, έναν επιχειρηματία που σύντομα θα βρεθεί σε σοβαρούς μπελάδες! Έχοντας προχωρήσει στην σημαντικότερη επαγγελματική συμφωνία της καριέρας του, δέχεται επισκέψεις από απεσταλμένους της εφορίας που του γνωστοποιούν ότι κινδυνεύει να μπει λουκέτο στην εταιρεία του εξαιτίας μίας φορολογικής απάτης ενώ αυτό που του προτείνουν για την αποφυγή μιας τέτοιας έκβασης είναι χειρότερο και από την ίδια αυτήν την κατάληξη. Ο ‘Frederic’ και οι υπάλληλοί του χρειάζεται να μεταφέρουν τα γραφεία τους στην συνοικία La Courneuve, μία υποβαθμισμένη περιοχή του Παρισιού, όπου οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν με εκείνους από εμπόρους ναρκωτικών, κακοποιούς και ενός σεκιούριτι που θα κάνει τα πάντα για να τον προσλάβουν.


When Mom Is Away | 10 giorni senza mamma

Η οικογενειακή κωμωδία When Mom Is Away του Alessandro Genovesi, σε σενάριο του ίδιου και του Giovanni Bognetti μας επιβεβαιώνει με χιουμοριστικό τρόπο ότι πέραν από τις χαρές, το να παίρνει κανείς μια γεύση και από τα βάρη του οικογενειακού βίου είναι κάτι το αναπόφευκτο!

Έτσι, όταν μία μητέρα συνεχώς παρούσα στην ζωή των τριών παιδιών της, επιλέξει να φύγει απροειδοποίητα για δέκα μέρες, τότε ο κάπως απορροφημένος στον μικρόκοσμό του πατέρας θα κληθεί να αναλάβει την φροντίδα τους αλλά και το τιμόνι του σπιτιού τους.

Παίζουν οι: Fabio De Luigi, Valentina Lodovini, Angelica Elli, Bianca Usai, Matteo Castellucci, Diana Del Bufalo και ο Niccolò Senni. 


Yuli

Το βιογραφικό δράμα Yuli του Icíar Bollaín, εστιάζει στον παγκοσμίου φήμης Κουβανό χορευτή Carlos Acosta ή αλλιώς ‘Yuli’, έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη στον χώρο του, η ιστορία του οποίου αποδεικνύεται πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα.

Ο σπουδαίος αυτός εκπρόσωπος του μπαλέτου μεγάλωσε στους δρόμους της Κούβας, ξεκινώντας τα πρώτα του βήματα της λαμπρής του σταδιοδρομίας από το National Dance School, για να παίξει στη συνέχεια σε παραστάσεις στο Royal Ballet του Λονδίνου.

Εμφανίζονται οι: Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edlison Manuel Olbera Núñez και η Laura De la Uz.


Blood Will Tell | La Misma Sangre

Ο Miguel Cohan (No Return) μας παραδίδει την νέα κινηματογραφική του δουλειά, το ψυχολογικό θρίλερ Blood Will Tell, με τους Oscar Martínez, Paulina García, και την Dolores Fonzi να ηγούνται του cast.

Ύστερα από την απώλεια της ‘Adriana’ (García), της συντρόφου του ‘Elías’ (Martínez), οι μέχρι τότε δυνατοί δεσμοί της οικογένειάς του αρχίζουν να κλονίζονται. Οι ευαίσθητες ισορροπίες έχουν διασαλευθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε τα πάντα να φαντάζουν μάταια και αβέβαια.


Escape Plan: The Extractors | Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση

Το action φιλμ Escape Plan: The Extractors του John Herzfeld συνιστά το 3ο κεφάλαιο στο αντίστοιχο franchise το οποίο εγκαινιάστηκε από το Escape Plan (2013), με το 2ο sequel, το Escape Plan 2: Hades να ακολουθεί λίγα χρόνια αργότερα, το 2018.

Εν προκειμένω, επανέρχονται στους γνώριμους ρόλους τους οι Sylvester Stallone, Dave Bautista, Curtis "50 Cent" Jackson και η Jaime King.

Αφότου ο ιδρυτής της Breslin Security, ‘Ray Breslin’ (Stallone), προσλαμβάνεται για να σώσει την απαχθείσα κόρη ενός μεγάλου επιχειρηματία στο Hong Kong, την ίδια στιγμή και η φιλενάδα του ήρωα (King) γίνεται η όμηρος κάποιου άλλου. Ο άνθρωπος πίσω από τις απαγωγές αυτές είναι ο γιος ενός πρώην φίλου και αργότερα εχθρού του ‘Breslin’. Πλέον, η ομάδα του ‘Ray’ καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μία κρίσιμη αποστολή διάσωσης και να καταπολεμήσουν τον αντίπαλό τους ό,τι και αν χρειαστεί.

Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν επίσης οι Max Zhang, Harry Shum, Jr. και ο Devon Sawa.

Εσείς, πού θα δώσετε ραντεβού για την προβολή σας: κάτω από τον καλοκαιρινό, έναστρο ουρανό ή σε μία δροσερή αίθουσα;