Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 23/05

Οι ταινίες της εβδομάδας
23 Μαΐου 2019 13:58
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 23/05

Aladdin | Αλαντίν

Η πολυαναμενόμενη live-action διασκευή Aladdin του Guy Ritchie (Sherlock Holmes, The Man from U.N.C.L.E.) η οποία μας προσκαλεί να επιστρέψουμε στην Agrabah με τον Mena Massoud (Jack Ryan) να είναι ο οδηγός μας εδώ ως ο ομώνυμος ήρωας.

Ο εν λόγω ηθοποιός εν προκειμένω συμπρωταγωνιστεί με τον δις υποψήφιο για Χρυσό Αγαλματίδιο, Will Smith (Ali, Men in Black) που μας συστήνεται ως το τζίνι του λυχναριού, αλλά και με την Naomi Scott (Power Rangers) που ερμηνεύει την Πριγκίπισσα Γιασμίν!

Σε σενάριο πια του John August (Dark Shadows, Big Fish), η πιο φρέσκια αφήγηση του κλασικού παραμυθιού της Disney που το 1992 ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, έρχεται να μας συνεπάρει με τον πιο κατεργάρη αλλά και καλόκαρδο θρυλικό κλέφτη, ‘Aladdin’. Αυτός, το μαϊμουδάκι του, ο ‘Abu’, ένα μαγικό χαλί και το τζίνι θα μπουν σε απίστευτες περιπέτειες. Ωστόσο, ο παραπάνω νεαρός θα ερωτευτεί την κόρη του Σουλτάνου (Navid Negahban) και θα προκαλέσει τον φθόνο ενός πανίσχυρου μάγου, του ‘Jafar’ (Marwan Kenzari) που θα θελήσει να  αναλάβει εκείνος τα ηνία της εξουσίας στο βασίλειο.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Nasim Pedrad (Saturday Night Live), Billy Magnussen (Into the Woods), και ο Numan Acar (Homeland), και ο Alan Tudyk (Wreck-It Ralph).


The Beach Bum | Ο Παραλίας

Ο Harmony Korine (Spring Breakers) σκηνοθετεί την κωμωδία The Beach Bum όπου σε κεντρικό ρόλο βλέπουμε τον βραβευμένο με Όσκαρ, Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, True Detective) να υποδύεται έναν πολύ ασυμβίβαστο άνδρα και πιστό λάτρη των διασκεδάσεων.

Ο διάσημος σταρ ενσαρκώνει τον ‘Moondog’, έναν τύπο με ελεύθερο πνεύμα που κοιτάζει να απολαύσει την κάθε στιγμή αλλά κυρίως μέσα από την δική του οπτική. Ουσιαστικά βιώνει την ζωή σαν ένα ξέφρενο πάρτι. Ενίοτε όταν προκύπτουν θέματα επιστρατεύει τον δικό του τρόπο για να τα αντιμετωπίζει. Πάντως δεν τον πτοεί τίποτα μπροστά στην ευχαρίστηση καλού φαγητού, ποτού, ψυχαγωγίας και κάποιων ακαταμάχητων πειρασμών με φόντο ηλιόλουστες παραλίες και μία πολύχρωμη μέθη.

Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι: Snoop Dogg, Martin Lawrence, Zac Efron, Jonah Hill, Isla Fisher, και ο Jimmy Buffett.


Brightburn | Brightburn: Ζωντανή Κόλαση

To sci-fi θρίλερ τρόμου Brightburn του David Yarovesky θα μπορούσε να αποτελέσει την ανεστραμμένη όψη της ιστορίας του Superman εφόσον μας παρουσιάζει μία τελείως διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων όπου ένας υπερήρωας μπορεί κάλλιστα να υποκύψει στην πιο σκοτεινή πλευρά του.

Η όλη πλοκή εστιάζει σε ένα παιδί προερχόμενο από έναν άλλον κόσμο, το οποίο μυστηριωδώς καταφτάνει στην Γη, όμως κάθε άλλο παρά έχει ειρηνικές και καλοπροαίρετες διαθέσεις απέναντι στην ανθρωπότητα. Μάλιστα, όχι μόνο δεν σκοπεύει να σταθεί στο πλευρό της αλλά μοιάζει υπερβολικά πρόθυμος να ελευθερώσει τις πανίσχυρες δυνάμεις του εναντίον της απειλώντας να φέρει τον όλεθρο.

Πίσω από την παραγωγή του φιλμ βρίσκονται οι James Gunn και Kenneth Huang.

Παίζουν οι: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Matt Jones, και η Meredith Hagner.


Everything Is Wonderful

Η Pia Mechler σκηνοθετεί την κωμωδία Everything Is Wonderful, όπου και ηγείται του επιτελείου των ηθοποιών, μεταξύ των οποίων βλέπουμε την Τόνια Σωτηροπούλου, τον Αλέξη Γεωργούλη και την Hannah Herzsprung.

Η Lena (Mechler) δυσανασχετεί με την φαινομενικά τέλεια ζωή της στο όμορφο διαμέρισμά της στο Brooklyn όπου έχει την οικονομική άνεση να κάνει ό,τι θέλει. H ‘Maria’ πάλι αισθάνεται απογοητευμένη από την εργασία της ως σερβιτόρα καθώς και από το γεγονός ότι η λαχτάρα της να ασχοληθεί με την υποκριτική παραμένει ένα άπιαστο όνειρο. Αφότου η ‘Lena’ ανακαλύπτει ότι ο σύντροφός της την απατά, αποφασίζει η ίδια και η ‘Maria’ να πάνε μία εκδρομή για να ξεφύγουν από όσα τις στενοχωρούν. Ξεκινούν λοιπόν, ένα ταξίδι που θα τις κάνει να συνειδητοποιήσουν πολλά για τους εαυτούς τους, για την φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το θέμα εντούτοις, είναι ότι όλα αυτά σύντομα θα πάρουν απροσδόκητη τροπή.


The Trouble with You | En liberté!

Η αστυνομική κωμωδία The Trouble with You του Pierre Salvadori, μας καλώς ορίζει σε ένα ιδιότυπο μυστήριο με φόντο την Γαλλική Ριβιέρα, και με ξεναγούς μας την Adèle Haenel και τον Pio Marmaï.

Τους διαλόγους επεξεργάστηκε ο Benjamin Charbit βασιζόμενος σε μία πρωτότυπη ιδέα του Benoît Graffin.

Μία επιθεωρητής και χήρα ενός αστυνομικού που θεωρείται πια τοπικός ήρωας, θα διαπιστώσει ότι ο σύζυγός της ευθύνεται για τον εγκλεισμό ενός αθώου στην φυλακή ώστε να αποσιωπήσει δικές του παραβάσεις. Η γυναίκα νιώθοντας τύψεις για ό,τι έγινε, βάζει μπρος να διορθώσει το σφάλμα αυτό και να πλησιάσει τον άνθρωπο που κρίθηκε άδικα ένοχος.


Rebels | Rebelles

Οι Cécile de France, Yolande Moreau, Audrey Lamy και ο Simon Abkarian συμμετέχουν στην κωμωδία καταστάσεων Rebels του Allan Mauduit, σε σενάριο του Jérémie Guez.

Ο βασικός άξονας του έργου περιστρέφεται γύρω από την ‘Sandra’, μία κοπέλα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το νότο της Γαλλίας για να γλιτώσει από έναν βάναυσο σύζυγο. Έτσι, ύστερα από δέκα πέντε χρόνια γυρίζει στην πόλη όπου μεγάλωσε, στο Boulogne-sur-Mer. Ξανασυναντά την μητέρα της και όλα όσα άφησε τότε. Ελλείψει χρημάτων, προσλαμβάνεται σε μία κονσερβοποιία θαλασσινών όπου γνωρίζεται με δύο συναδέλφους της. Όμως κάποια μέρα διαπληκτίζεται με το αφεντικό της και κατά λάθος τον σκοτώνει. Μαζί με τις φίλες της από το εργοστάσιο που είναι παρούσες στο συμβάν μαθαίνουν ότι ο άνδρας αυτός είχε κάνει κρυφά τεράστια περιουσία την οποία πλέον θα θελήσουν να μοιραστούν. Και από το σημείο αυτό θα αρχίσουν να προκύπτουν τα προβλήματα και μπόλικα σουρεάλ σκηνικά.


The Bra

Ο Veit Helmer παραδίδει μία ιδιαίτερη κινηματογραφική μυθοπλασία, το The Bra, μία αισθηματική κωμωδία-δράμα, με τις ερμηνείες των Predrag 'Miki' Manojlovic, Denis Lavant, και της Paz Vega να ξεχωρίζουν εδώ.

Ο Nurlan, ένας μηχανοδηγός, μία ημέρα πριν την συνταξιοδότησή του, κάνει μία τελευταία διαδρομή προς το Baku. Καθ’ οδόν βρίσκει σκαλωμένο πάνω στο τρένο ένα δαντελωτό, γαλάζιο σουτιέν για το οποίο δεν μπορεί καν να φανταστεί πώς κατέληξε εκεί. Για να βγει λιγάκι από το γνώριμο, μοναχικό μοτίβο της καθημερινότητάς του επιλέγει να ψάξει για την ιδιοκτήτρια του εσωρούχου. Νοικιάζει ένα μικρό δωμάτιο σε εκείνο το μέρος και βάζει στόχο να την εντοπίσει πάση θυσία!


A Faithful Man | L'homme fidèle

Το ρομαντικό δράμα A Faithful Man του Louis Garrel, σε σενάριο του ίδιου και τους Jean-Claude Carrière μας διηγείται μία περίπτωση απαγορευμένου ειδυλλίου, αγάπης, προδοσίας και εξιλέωσης.

Με αφορμή την κηδεία του ‘Paul’, του πρώην καλύτερού του φίλου, ο ‘Abel’ ανταμώνει και πάλι με την ‘Marianne’ (Laetitia Casta), οκτώ έτη αφότου τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους μιας που η ίδια τον είχε απατήσει με τον κολλητό του. Ο ‘Abel’ μετά από τόσο καιρό πιστεύει ότι του δίνεται μία νέα ευκαιρία να την διεκδικήσει ξανά. Βέβαια, θα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του ένα τέτοιο σχέδιο αφού ο ‘Joseph’ (Joseph Engel), ο γιος του ‘Paul’ και η αδελφή του, ‘Eve’ (Lily-Rose Depp), επινοούν χίλιους δυο  τρόπους να εμποδίσουν την μητέρα τους να συνάψει σχέση μαζί του.


Ήρθε και σε εσάς η όρεξη για σινεμά;