Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 2/05

Οι ταινίες της εβδομάδας
02 Μαΐου 2019 19:37
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 2/05

Teen Spirit

Στο μιούζικαλ-δράμα Teen Spirit ο Max Minghella επωμίζεται για πρώτη φορά καθήκοντα σκηνοθέτη και σεναριογράφου πέρα από τα βήματά του στην ηθοποιία δεδομένης και της συμμετοχής του στην δυστοπικά φουτουριστική σειρά The Handmaid’s Tale.

Εδώ, η Elle Fanning (Maleficent) θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το χάρισμά της στο τραγούδι, ξεκινώντας δειλά δειλά ως μία συνεσταλμένη έφηβη εν ονόματι ‘Violet’ που ζει μαζί με την μητέρα της (Agnieszka Grochowska) σε μία φάρμα στο Isle of Wight, και που πάντα λαχταρούσε να εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο όνομα της pop. Η γεμάτη όνειρα κοπέλα θα αποπειραθεί να κάνει το ντεμπούτο της σε εκείνο τον καλλιτεχνικό χώρο, περνώντας από διάφορες καταστάσεις που θα την βοηθήσουν να ωριμάσει και να κυνηγήσει με ακόμη πιο βαθιά προσήλωση αυτήν της την επιθυμία.

Με μάνατζέρ και οδηγό της μία πρώην επιτυχημένη μορφή της όπερας, τον ‘Vlad’ (Zlatko Buric), θα κινητοποιηθεί να μπει σε ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού αλά ‘American Idol’ τύπου και θα επιδείξει το ταλέντο της στο μέγιστο για να πραγματοποιήσει όσα οραματίζεται παρά τις όποιες δυσκολίες.

Στο συγκεκριμένο εγχείρημα κάνουν την εμφάνισή τους και αρκετοί δημοφιλείς ερμηνευτές όπως οι: Robyn, Ellie Goulding, Ariana Grande, Katy Perry, Tegan & Sara, Annie Lennox, Orbital, Alice Deejay, The Undertones, Major Lazer, Grimes, Whigfield, και η Sigrid, ενώ το μουσικό θέμα του φιλμ θα το ακούσουμε από την Fanning.

 

Cliffs of Freedom | Οι Βράχοι της Ελευθερίας

Η ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή εποχής Cliffs of Freedom του Van Ling, αντλεί έμπνευση από το ρομαντικό ιστορικό μυθιστόρημα “Daughter of Destiny” της Marianne Metropoulos, με πρωταγωνιστές την Tania Raymonde (Goliath, Lost) και τον Jan Uddin (Lies We Tell).

Η υπόθεση λαμβάνει χώρα στις απαρχές του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, δηλαδή γύρω στο 1821, με σημείο αναφοράς το απαγορευμένο ειδύλλιο που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μία Ελληνίδα της υπαίθρου και ενός Τούρκου συνταγματάρχη. Ο δεσμός τους αυτός θα προξενήσει αντιδράσεις στις δύο αντίπαλες μεριές, με τους Οθωμανούς να προχωρούν σε ένα πολύ βάναυσο περιστατικό με στόχο την οικογένεια της κοπέλας. Η ίδια ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για το συμβάν αυτό, και επιλέγει να βοηθήσει την επανάσταση με κάθε τρόπο. Ο άλλοτε αγαπημένος της λοιπόν, θα βρεθεί σε ένα τρομερό δίλημμα: να υπακούσει στις διαταγές των ανωτέρων του και να την συλλάβει ή να την κρατήσει σώα και αβλαβή διακινδυνεύοντας τα πάντα;

Το cast συναπαρτίζουν επιπλέον οι:Raza Jaffrey, Patti LuPone, και ο Christopher Plummer.

 

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου

Ο Γιάννης Λαπατάς διασκευάζει στην μεγάλη οθόνη το ομώνυμο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη, παραδίδοντας ένα συγκινητικό δράμα που πραγματεύεται το βίωμα της απώλειας, της συνακόλουθης οδύνης και την ανθρωπιά.

Εδώ κυρίαρχη φιγούρα αναδεικνύεται ένας μοναχός (Θοδωρής Αντωνιάδης), σχεδόν ερημίτης, ο οποίος δοκιμάζει το πνεύμα και τις αντοχές του μέσα από τον ασκητικό βίο που εκείνος επέλεξε. Θα κληθεί ωστόσο να ξεπεράσει την θλίψη και τον δυσβάσταχτο πόνο για άλλη μία φορά ύστερα από τον απροσδόκητο θάνατο του ζώου που είχε μοναδική του παρέα, μία σκυλίτσα.

Στο project βλέπουμε μεταξύ άλλων και τους: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Κώστας Λάσκος, Λάμπρος Σταυρινόπουλος κ.ά

 

Une vie violente | Ο Κορσικανός

Ο Thierry de Peretti κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το θρίλερ-δράμα Une vie violente, με τον ίδιο να συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Guillaume Bréaud, και τον Jean Michelangeli να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο εν προκειμένω.

Η όλη πλοκή εστιάζει στον ‘Stephane’ ο οποίος μετακομίζει στο Παρίσι θέλοντας να δραπετεύσει από φαντάσματα του παρελθόντος του. Εντούτοις, ο θάνατος ενός συμπολεμιστή του θα ξυπνήσει σε αυτόν μνήμες από την μετατροπή του από έναν μεσαίας τάξης νεαρό με συμβατικές φιλοδοξίες σε έναν ριζοσπαστικοποιημένο ακτιβιστή με επικίνδυνες διασυνδέσεις. Ο άνδρας αυτός γυρίζει πίσω στην Κορσική για την κηδεία του φίλου του, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η επιστροφή του αυτή μπορεί κάλλιστα να του στοιχίζει τη ζωή.

Εμφανίζονται επίσης οι: Henri-Noël Tabary, Cédric Appietto, Marie-Pierre Nouveau και η Délia Sepulcre-Nativi.

 

C'est ça l'amour | Αγάπη Είναι

Το οικογενειακό δράμα C'est ça l'amour της Claire Burger αφηγείται μία μοντέρνα ανθρώπινη ιστορία ενός γονιού που πασχίζει να αναθρέψει μόνος τα δυο του παιδιά, με φόντο την πόλη Forbach, στην ανατολική Γαλλία.

Αφότου η σύζυγος του άνδρα αυτού επέλεξε να τους αφήσει, ο ‘Mario’ καλείται να διαχειριστεί εξ’ ολοκλήρου το μεγάλωμα των δύο κοριτσιών, της δεκατετράχρονης ‘Frida’ η οποία του επιρρίπτει τις ευθύνες για την φυγή της μητέρας της, και της δεκαεπτάχρονης ‘Niki’ που εδώ και καιρό λαχταράει να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο ήρωας παλεύει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των νέων δεδομένων που προέκυψαν ενώ προσμένει την σύντροφό του να έρθει και πάλι σπίτι.

Παίζουν οι: Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg και η Cécile Rémy-Boutang.

 

The Announcement | Το Πραξικόπημα

Το πολιτικό δράμα-κωμωδία The Announcement του Mahmut Fazil Coskun είναι επηρεασμένο από αληθινά γεγονότα, συνιστώντας μία ιδιότυπη σατυρική σκιαγράφηση του παλαιότερου αλλά και πιο σύγχρονου ασταθούς πολιτικού γίγνεσθαι στην Τουρκία.

Το εν λόγω φιλμ που έκανε ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα από το τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ της Βενετίας, επικεντρώνεται στο χρονικό αποκλειστικά μίας και μόνο νύχτας, της 22ης Μαΐου του 1963 κατά την διάρκεια της οποίας μία ομάδα αξιωματικών του στρατού ετοιμάζει πραξικόπημα στην Άγκυρα, όντας ξεκάθαρα αντίθετοι με τις κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ισχύουσα τάξη πραγμάτων στην χώρα τους.

Το επιτελείο των ηθοποιών συγκροτούν οι: Ali Seckiner Alici, Tarhan Karagöz, και ο Murat Kiliç.

 

Raoul Taburin | Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης

Η οικογενειακή κωμωδία Raoul Taburin του Pierre Godeau, σε σενάριο του Guillaume Laurant, βασίζεται σε μία ιστορία του δημιουργού comics, Sempé, μία από τις δουλειές του οποίου είναι και “Ο μικρός Νικόλας”.

Ουσιαστικά, η ταινία φέρνει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της φιλίας, της τρυφερότητας και της ειλικρίνειας καθώς περιστρέφεται γύρω από έναν πολύ γνωστό μηχανικό ποδηλάτων (Benoît Poelvoorde) και αγαπητό από τους συμπολίτες του. Μολονότι χρόνια τώρα κρατάει καλά κρυμμένη μία μεγάλη αλήθεια για τον ίδιο, κάποτε φτάνει η ώρα που το μυστικό του αγγίζει τα όρια του να αποκαλυφθεί εξαιτίας ενός φωτογράφου: τί θα πουν άραγε όλοι αν μάθουν ότι δεν ξέρει να κάνει ποδήλατο;!

Συμμετέχουν ακόμη οι: Edouard Baer, Suzanne Clément, Victor Assié, Grégory Gadebois, και η Ilona Bachelier.

 

Supa Modo | Σούπα Μόντο

Το δράμα Supa Modo του Likarion Wainaina ήταν η επίσημη πρόταση της Κένυας στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 91η Τελετή των Βραβείων της Ακαδημίας, με τις Stycie Waweru, Marrianne Nungo και Nyawara Ndambia να ηγούνται του cast.

Στην παρούσα περίπτωση το κοινό παρακολουθεί ένα εννιάχρονο κορίτσι, την ‘Jo’, που ζει σε ένα μικρό χωριό της Κένυας. Απ’ όταν θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει μία υπερηρωίδα. Δυστυχώς, όμως τα «φτερά» της ψαλιδίζονται από το ότι έχει διαγνωστεί με μία σοβαρότατη ασθένεια εξαιτίας της οποίας της απομένουν λίγοι μόλις μήνες. Η μητέρα της έχει γίνει ακόμη πιο υπερπροστατευτική. Παρόλαυτα, η αδερφή της την παρακινεί να εμπιστευτεί τις υπερφυσικές της δυνάμεις και πείθει την κοινότητά τους να συνδράμει στο να εκπληρωθεί η επιθυμία της ‘Jo’ δίνοντας διέξοδο στην φαντασία και την μαγεία του να ονειρεύεσαι.

Εσείς, για ποιό απ’ όλα θα κατευθυνθείτε στο κοντινότερο σινεμά;