Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 25/04

Οι ταινίες της εβδομάδας
25 Απριλίου 2019 11:22
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 25/04

Avengers: Endgame | Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη

Η πολυαναμενόμενη υπερηρωική ταινία Avengers: Endgame κατέφτασε, με τους αδερφούς Anthony  και Joe Russo να ενορχηστρώνουν την δράση της, και να αφηγούνται πια στην μεγάλη οθόνη το τελευταίο κεφάλαιο των Εκδικητών της Marvel, σε σενάριο των Christopher Markus και Stephen McFeely.

Στους γνώριμους ρόλους τους επανέρχονται φυσικά δριμύτεροι οι: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, και ο Bradley Cooper.

Εδώ πλέον τα εναπομείναντα μέλη των ‘Εκδικητών’, έπειτα από τον κοσμικό όλεθρο που επέφερε ο πανίσχυρος τιτάνας ‘Thanos’ (Josh Brolin), θα πρέπει να παλέψουν μήπως μπορέσουν να βρουν μία λύση η οποία θα αντιστρέψει την καταστροφική έκβαση που κατέληξαν να πάρουν τα πράγματα.

 

Cats | Γάτος ο Φευγάτος

Το κινέζικο φιλμ κινουμένων σχεδίων Cats του Gary Wang έρχεται να μας βάλει σε απίθανες γατοπεριπέτειες και σκανταλιές!

Εν προκειμένω, ένας ναζιάρης σπιτόγατος, ο ‘Φευγάτος’, νιώθοντας ότι πλήττει μέσα στο διαμέρισμα του ιδιοκτήτη του, αποφασίζει να πάρει επιτέλους μία γεύση και από τον πραγματικό κόσμο, εγκαταλείποντας για λίγο την ασφάλεια και την βολή του σπιτιού του! Ωστόσο, ο πατέρας του, ο ‘Παντόφλας’, ο οποίος είχε μείνει για ένα διάστημα στους δρόμους και έχοντας επίγνωση πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι εκεί έξω, θα κάνει μία απόπειρα να τον εμποδίσει να φύγει. Κάποτε λοιπόν, ο ‘Φευγάτος’ το σκάει και βάζει μπρος να βρεθεί στην λεγόμενη «Γατοπία», ένα παραδεισένιο μέρος ειδικά για ψιψίνες! Στην διαδρομή του προς τα εκεί θα συναντήσει ρίσκα αλλά και συναρπαστικά σκηνικά τα οποία δεν θα βιώσει μόνον ο ίδιος, αλλά και ο γονιός του μιας και θα τον ακολουθήσει όντας έτοιμος να υπερασπιστεί το μοναχοπαίδι του απέναντι σε κάθε εχθρό!

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι ηθοποιοί: Άρης Γεροντάκης, Ηρώ Μπέζου, Σοφία Καψαμπέλη, Ντίνος Σούτης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ινώ Στεφανή, Δημήτρης Μάριζας, κ.ά.

 

Στα Αρβανίτικα

Η Κατερίνα Κλαρκ κάθεται στην καρέκλα της σκηνοθεσίας παραδίδοντας στο κοινό το ντοκιμαντέρ Στα Αρβανίτικα. Έτσι, με την δουλειά της αυτή επιχειρεί μέσα από τον κινηματογραφικό της φακό να φέρει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα διάσωσης μίας γλώσσας που κινδυνεύει να χαθεί και να φωτίσει περαιτέρω την ταυτότητα, τις ρίζες, την πολιτιστική κληρονομιά των Αρβανιτών και την σημαντική συμμετοχή τους σε γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ό,τι και αν επιλέξετε να δείτε, σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα, με υγεία σε εσάς και τους αγαπημένους σας!