Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 28/03

Οι ταινίες της εβδομάδας
27 Μαρτίου 2019 14:43
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 28/03

Dumbo | Ντάμπο

Η live action μεταφορά Dumbo της Disney, μας διηγείται μέσα από την ματιά του Tim Burton, μία ταινία για μικρούς και μεγάλους για έναν από τους πιο διάσημους και λατρεμένους χαρακτήρες των κλασικών παραμυθιών της, το πιο αξιαγάπητο ελεφαντάκι του κόσμου!

Το σενάριο του σύγχρονου ομώνυμου κινηματογραφικού remake επεξεργάστηκε ο Ehren Kruger. Στην φρέσκια και εντυπωσιακή αυτή εκδοχή του μύθου που παραδίδεται στο κοινό, πρωταγωνιστεί ο Colin Farrell υποδυόμενος τον σταρ ενός τσίρκου που ύστερα από τον πόλεμο επανέρχεται στο προηγούμενο πόστο του. Εκεί παίρνει υπό την φροντίδα του ένα τρισχαριτωμένο μωρό-ελέφαντα του οποίου τα υπερμεγέθη αυτιά γίνονται διαρκώς η αιτία για τα πειράγματα και τα αστεία όλου του υπόλοιπου θιάσου.

Το cast συναπαρτίζουν επιπλέον οι: Alan Arkin, Eva Green, Michael Keaton, Finley Hobbins, Nico Parker και ο Danny DeVito.

 

The Hummingbird Project | Κωδικός Κολιμπρί

Στο σατυρικό δράμα The Hummingbird Project του Καναδού δημιουργού Kim Nguyen (War Witch, Two Lovers And A Bear) πρωτοστατούν ο Jesse Eisenberg (Now You See Me movies, Zombieland) και ο Alexander Skarsgard (The Little Drummer Girl, Big Little Lies).

Ο βασικός άξονας του φιλμ περιστρέφεται γύρω από δύο ξαδέρφια, τον  ‘Vincent’ (Eisenberg) και τον ‘Anton’ (Skarsgard) που ασχολούνται με την κατασκευή δικτύων οπτικών ινών. Φιλοδοξούν λοιπόν, να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά των μετοχών, αποκτώντας προβάδισμα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους με ένα νέο προηγμένο μοντέλο σύνδεσης που σκοπεύουν να εγκαταστήσουν από το Kansas μέχρι το New Jersey.

Οι άνδρες για να ταράξουν τα νερά της Wall Street αποφασίζουν να προωθήσουν τις διαδικασίες εγκαθίδρυσης της δική τους επιχείρησης στην εποχή της διασυνδεσιμότητας και της ψηφιακής επικοινωνίας. Ξεκινούν λοιπόν, την δική τους δονκιχωτική περιπέτεια, αλλά το θέμα είναι ότι το προηγούμενο αφεντικό τους, η ‘Eva Torres’ (Salma Hayek) μόλις το πληροφορείται κηρύσσει πόλεμο εναντίον τους.

 

The Professor and the Madman | Ο Καθηγητής και ο Τρελός

Το ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα The Professor and the Madman, βασιζόμενο στο best-seller μυθιστόρημα “The Surgeon of Crowthorne” του Simon Winchester, αφηγείται αληθινά γεγονότα που αφορούν τα υπαρκτά πρόσωπα του καθηγητή James Murray και του ψυχικά ασθενούς W.C. Minor για την συγγραφή του Λεξικού Oxford της Αγγλικής.

Το εν λόγω λεξικό ξεκίνησε να γράφεται το 1857 και υπήρξε ένα από τα πιο φιλόδοξα και ρηξικέλευθα πονήματα που επιχειρήθηκαν ποτέ. Ο καθηγητής James Murray (Mel Gibson) πήρε την πρωτοβουλία για αυτήν την προσπάθεια επιμελούμενος ένα από τα πιο αξιόλογα λεξικά που βγήκαν ποτέ, γνωρίζοντας παρόλαυτα ότι θα του έπαιρνε σ’ εκείνον και στην ομάδα του πάνω από έναν αιώνα να συγκεντρώσουν όλες τις έννοιες των λέξεων που θα καταγράφονταν. Καθώς προχωρούσε η διαδικασία με διάφορους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να διευκολύνουν και οι ίδιοι το έργο αυτό, δίνοντας τις σημασίες για ένα πλήθος όρων, ο καθηγητής Murray, ανακάλυψε ότι από έναν άνδρα εν ονόματι Dr. W.C. Minor (Sean Penn), είχαν συλλέξει παραπάνω από δέκα χιλιάδες λήμματα. Όταν η κοινότητα επέμεινε να τον τιμήσουν για αυτήν του την συμβολή, ήρθαν αντιμέτωποι  με μία συνταρακτική αλήθεια. Το άτομο αυτό ήταν ένας Αμερικανός βετεράνος του Εμφυλίου πολέμου που είχε καταδικαστεί για φόνο και έκτοτε κρατούνταν σε ένα άσυλο για λόγους ψυχιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας.

Παίζουν επίσης οι: Natalie Dormer, Jennifer Ehele, Jeremy Irvine, Eddie Marsan, Ioan Gruffudd, και ο Steve Coogan.

 

The Hole in the Ground trailer | Η Τρύπα

Στο ιρλανδικού θρίλερ The Hole in the Ground του Lee Cronin (Ghost Train) που διαγωνίστηκε στο φετινό Sundance Film Festival, κεντρικούς ρόλους αναλαμβάνουν η Seána Kerslake και ο James Quinn Markey

Η όλη πλοκή εστιάζει σε μία μονογονεϊκή οικογένεια. Η νεαρή μητέρα εν ονόματι ‘Sarah O’Neill’ (Kerslake) από έναν περίπατο στο δάσος κοντά στην κατοικία της χάνει για λίγο από τα μάτια της, τον γιο της, ‘Chris’ (Markey). Τον ξαναβρίσκει, ωστόσο δίπλα σε μία τεράστια τρύπα στο έδαφος που οδηγεί βαθιά στην γη. Έκτοτε εξαιτίας ορισμένων αλλόκοτων συμβάντων που σχετίζονται με το αγόρι της γεννάται η υποψία πως η ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του οφείλεται στο ότι κάτι άλλο το έχει αντικαταστήσει, κάτι ανατριχιαστικά σκοτεινό και απόκοσμο που έχει δεθεί μαζί της.

Μεταξύ άλλων εμφανίζονται επίσης οι James Cosmo (Braveheart) και Kati Outinen (The Man without a Past).

 

Captive State | Πόλη Υπό Κατοχή

Στο μεταποκαλυπτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Captive State του Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes, The Gambler) ξεχωρίζουν οι ερμηνείες των John Goodman και Ashton Sanders.

Τους διαλόγους επεξεργάστηκε ο ίδιος ο Wyatt μαζί με την Erica Beeney (The Battle of Shaker Heights) με την υπόθεση να διαδραματίζεται μία δεκαετία αφότου έχουν εισβάλει στην Γη εξωγήινοι που επέβαλλαν καθεστώς τυραννικής εξουσίας στην ανθρωπότητα. Με σημείο αναφοράς το Σικάγο, ξυπνάει σιγά σιγά η αντίσταση και ένα πεδίο μάχης στήνεται ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα που έχουν πιστούς ακολούθους αλλά και προδότες.

Συμμετέχουν επιπλέον οι: John Goodman (10 Cloverfield Lane, Trumbo), Ashton Sanders (The Equalizer movies, Moonlight), Jonathan Majors, Colson Baker, και η Vera Farmiga (Bates Motel, The Conjuring movies).

 

The Angel | Ο Άγγελος

Το βιογραφικό δράμα The Angel του Luis Ortega πραγματεύεται το χρονικό της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου Carlos Robledo Puch ο οποίος την δεκαετία του 1970 ξεκίνησε να διαπράττει δεκάδες φρικτά αδικήματα από ληστείες μέχρι βιασμό και φόνους.

Με φόντο το Buenos Aires μεταφερόμαστε στο 1971, όταν ο 20χρονος Carlitos τον οποίο υποδύεται εν προκειμένω ο Lorenzo Ferro, μπαίνει στον χώρο της παρανομίας και του εγκλήματος. Τα αβρά χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης παραπλανούν, αφού κάθε άλλο παρά μαρτυρούν ένα άνθρωπο ικανό ακόμη και να σκοτώσει. Το 1972 συνελήφθη από τις αρχές και ήρθε στο φως ότι κρυβόταν πίσω από δέκα επτά ληστείες και έντεκα ανθρωποκτονίες, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη. Ο Τύπος αναφερόταν σε αυτόν ως «Άγγελο του Θανάτου». Σαράντα πέντε χρόνια αργότερα η φήμη του εξακολουθεί να στοιχειώνει την Αργεντινή, με τον ίδιο να συνιστά τον κακοποιό με την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης μέχρι τώρα στην χώρα αυτήν.

Το cast συγκροτούν και οι: Chino Darín, Mercedes Morán, Daniel Fanego, Luis Gnecco, Peter Lanzani, Cecilia Roth και η Malena Villa.

 

Happy as Lazzaro | Ευτυχισμένος Λάζαρος

Το ιταλικό κοινωνικό δράμα Happy as Lazzaro της Alice Rohrwacher (The Wonders, Heavenly Body) το οποίο απέσπασε πέρυσι στις Κάννες βραβείο καλύτερου σεναρίου, αποτελεί μία ιδιαίτερη αλληγορική εξιστόρηση περιόδου με προεξάρχουσα την αδερφή της δημιουργού, Alba Rohrwacher, να πλαισιώνεται υποκριτικά από τους Nicoletta Braschi, Adriano Tardiolo, Sergi López και τον Luca Chikovani.

Ένας καλοκάγαθος χωρικός στο άνθος της νιότης του εν ονόματι ‘Λάζαρο’, τον οποίο συχνά οι συγχωριανοί του τον θεωρούν λιγάκι αφελή, κάποια στιγμή φεύγει από την ιταλική επαρχία για να επισκεφθεί ένα πολύβουο αστικό κέντρο όπου οι ρυθμοί και οι παραστάσεις απέχουν πολύ σε σύγκριση με ό,τι έχει συνηθίσει μέχρι πρότινος. Καλείται συνεπώς να βγει έξω από τα νερά της ήσυχης ρουτίνας του και να εγκλιματιστεί με ένα ανοίκειο προς αυτόν περιβάλλον, δεχόμενος πρωτόγνωρα ερεθίσματα και αποκτώντας συναναστροφές με διαφορετικής κουλτούρας άτομα πολύ μακριά από την δική του ηθική, νοοτροπία και εμπειρίες. 

 

Mektoub, My Love: Canto Uno | Mektoub, Αγάπη μου

Ο Abdellatif Kechiche (Blue Is the Warmest Colour) με το Mektoub, My Love: Canto Uno, μας παρουσιάζει την διασκευή του μυθιστορήματος “La Blessure, La Vraie” του François Bégaudeau, ουσιαστικά μία καλοκαιρινή ιστορία ενηλικίωσης στην οποία έχει προσθέσει και αυτοβιογραφικά στοιχεία συναφή με την γαλλο-τυνησιακή του προέλευση.

Κατά τους θερινούς μήνες του 1994, ένας νεαρός εσωστρεφής σεναριογράφος και πρώην φοιτητής της ιατρικής, ο ‘Amin’ (Shaïn Boumédine) έπειτα από ένα έτος που πέρασε στο Παρίσι, γυρίζει στο πατρικό του, σε μία παράκτια πόλη της Γαλλίας για να ανταμώσει και πάλι με τους οικείους του. Στο μέρος αυτό μαζί με τον ξάδερφό του, ‘Tony’ (Salim Kechiouche), και την παιδική του φίλη Ophélie (Ophélie Bau), ο ήρωας θα περάσει τις μέρες του στο τυνησιακό εστιατόριο των γονιών του, σε κέντρα διασκέδασης και σε όμορφες παραλίες. Εντούτοις, όταν νιώσει ότι ο έρωτας ξυπνάει εντός του θα πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις για την πορεία που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα μιας που η ξεγνοιασιά και η δελεαστική ραστώνη του καλοκαιριού πλησιάζουν προς το τέλος τους.

 

Instant Family | Στιγμιαία Οικογένεια

Στην κωμωδία Instant Family του Sean Anders, ο Mark Wahlberg και η Rose Byrne θα μας συστηθούν ως ένα ανδρόγυνο που λόγω των συνθηκών θα αποκτήσουν παιδιά από το πουθενά και θα μπουν για τα καλά στον ρόλο του γονέα!

Όταν ο ‘Pete’ (Wahlberg) και η Ellie ‘Wagner’ (Byrne) καταλήγουν στο ότι θέλουν να γίνουν πατέρας και μητέρα, σκέφτονται το ενδεχόμενο της υιοθεσίας. Και κάπως έτσι απροσδόκητα θα βρεθούν στον δρόμο τους τρία πιτσιρίκια, μία 15χρονη (Isabela Moner) που κάνει μετάβαση στην δύσκολη φάση της εφηβείας και τα δύο μικρότερα σκανταλιάρικα αδέρφια της (Gustavo Quiroz, Julianna Gamiz). Το ζευγάρι θα συνειδητοποιήσει ότι μπαίνουν σε πιο βαθιά νερά αλλά και το πώς είναι στ’ αλήθεια το να μεγαλώνει κανείς παιδιά. Τα ευτράπελα και οι αναπάντεχες εκπλήξεις φυσικά δεν λείπουν από το όλο σκηνικό μιας και η ιδιότυπη αυτήν φαμίλια θα έρθει πιο κοντά ο ένας στον άλλον και μέσα από τέτοιες στιγμές.

Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν και οι: Margo Martindale, Julie Hagerty, Tig Notaro, και η Octavia Spencer.

Εσείς, τί λέτε να παρακολουθήσετε;