Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 14/03

Οι ταινίες της εβδομάδας
13 Μαρτίου 2019 08:27
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 14/03

The Sisters Brothers | Οι Αδερφοί Σίστερς

Στην μαύρη κωμωδία- περιπέτεια The Sisters Brothers του Jacques Audiard (Dheepan) με φόντο την Άγρια Δύση βλέπουμε τον Joaquin Phoenix (Walk the Line, Her, The Master) και τον John C. Reilly (Step Brothers, Wreck-It Ralph) να αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Patrick Dewitt, με τον Audiard να έχει επεξεργαστεί και το σενάριο από κοινού μαζί με τον Thomas Bidegain.

Η όλη πλοκή τοποθετείται χρονικά στο Oregon εν έτει 1851 με τον κεντρικό της άξονα να περιστρέφεται γύρω από δύο αδερφούς, τους λεγόμενους ‘Eli και Charlie Sisters’ οι οποίοι έχουν πληρωθεί για να σκοτώσουν έναν χρυσοθήρα που λήστεψε το αφεντικό τους.

Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν οι Jake Gyllenhaal (Nightcrawler, Prisoners) και Riz Ahmed (Rogue One, Four Lions).

 

 

Arctic 

To θρίλερ επιβίωσης Arctic σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Joe Penna, ιδιαίτερα γνωστός μέσω του MysteryGuitarMan, του καναλιού του στο YouTube, με επικεφαλής του cast τον Mads Mikkelsen (Hannibal).

Τον μίτο της υπόθεσης του συγκεκριμένου εγχειρήματος διαμόρφωσαν μαζί οι Penna και Ryan Morrison. Εδώ σε κυρίαρχη φιγούρα αναδεικνύεται ο επιζών (Mikkelsen) ενός αεροπορικού δυστυχήματος σε μία χιονισμένη βουνοπλαγιά, κάπου στην Αρκτική, ο οποίος επιστρατεύει την θέλησή του και όποιο χρήσιμο μέσο έχει στην διάθεσή του ώστε να παραμείνει ζωντανός μέχρι να σταλεί βοήθεια. Όταν εντούτοις μία ομάδα διάσωσης αδυνατεί να προσεγγίσει το σημείο λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, ο ήρωας καλείται να αποφασίσει για ένα σοβαρό ρίσκο: να παραμείνει στα ερείπια του αεροπλάνου μαζί με μία τραυματισμένη γυναίκα (Maria Thelma Smáradóttir) με την ελπίδα ότι κάποιος θα τους σώσει ή να αρχίσει μαζί της μία παράτολμη περιπλάνηση μέσα στο δριμύ ψύχος και το χιόνι έως ότου φανούν μπροστά τους τα πρώτα σημάδια πολιτισμού εκεί κοντά;

 

Shadow | Σκιά

Ο δημιουργός Zhang Yimou (Hero, House Of Flying Daggers) ενορχηστρώνει την δράση του ατμοσφαιρικού φιλμ περιόδου Shadow που ανατρέχει στο παρελθόν των Τριών Βασιλείων της Κίνας, αφηγούμενο γεγονότα από τον βίο ενός ισχυρού βασιλιά και του λαού του που έχουν εκτοπιστεί από την γενέτειρά τους αλλά σκοπεύουν να την ανακτήσουν.

Ο βασιλιάς τρέφει πολλές φιλοδοξίες και είναι αμείλικτος, όμως ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις βλέψεις και τα κίνητρά του. Ο αξιωματικός του πασχίζει να καταστρώσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο που θα τους οδηγήσει στην νίκη όμως πρέπει να χαράξει με απόλυτη μυστικότητα τις στρατηγικές τους. Οι γυναίκες της αυλής παλεύουν να διεκδικήσουν μία θέση σε μία κοινωνία όπου για εκείνες τα περιθώρια επιλογής στενεύουν. Την ίδια ώρα ένας κοινός θνητός έχει να αντιμετωπίσει έναν συσχετισμό δυνάμεων που δείχνουν να σχηματίζουν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω του.

Το cast συναπαρτίζουν οι: Deng Chao, Sun Li, Zheng Kai, Wang Qianyuan, Hu Jun, Guan Xiaotong, Leo Wu και ο Wang Jingchun.

 

Greta | Η Χήρα

Οι Chloe Grace Moretz και Isabelle Huppert πρωταγωνιστούν στο ψυχολογικό θρίλερ Greta από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Neil Jordan (The Crying Game), με τον Ray Wright να έχει επιμεληθεί τα κείμενα εν προκειμένω.

Το έργο επικεντρώνεται στην ‘Frances’ (Moretz), μία φιλήσυχη κοπέλα που βρίσκει μία τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και προθυμοποιείται να την επιστρέψει στο άτομο όπου ανήκει. Φτάνοντας στο Brooklyn, εκεί θα χτυπήσει την πόρτα της ‘Greta’ (Huppert), μίας μεσήλικης δασκάλας πιάνου και κάτοχο του παραπάνω αντικειμένου.

Η ‘Frances’ σε πρώτη φάση πιστεύει ότι η νέα της φίλη έχει κάτι καλοσυνάτο που θυμίζει την ζεστασιά της μητρικής φιγούρας που ποτέ δεν είχε, όμως γρήγορα η πραγματικότητα θα της αποδείξει το αντίθετο. Η ‘Greta’ είναι δέσμια μίας φοβερής εμμονής που μπορεί κάλλιστα να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης για όποιον την γνωρίσει προσωπικά. Έχει βρει διάφορες μεθόδους να παρουσιάζεται συμπαθής στα υποψήφια θύματά της, και να τα κάνει να αισθανθούν οικεία μαζί της, ώστε να θέσει σε εφαρμογή μία νοσηρή και σαδιστική μορφή από το παιχνίδι του ποντικού και της γάτας.

Παίζουν επιπλέον οι: Maika Monroe, Colm Feore, και ο Stephen Rea.

 

Nos batailles | Οι Αγώνες Μας

Το σύγχρονο κοινωνικό-οικογενειακό δράμα Nos batailles του Guillaume Senez φέτος συγκέντρωσε δύο υποψηφιότητες στα βραβεία César, αυτήν της Καλύτερης Ταινίας, και του Καλύτερου ηθοποιού για την εξαιρετική ερμηνεία του Romain Duris (Populaire).

Ο διάσημος σταρ μας συστήνεται στην περίπτωση αυτήν ως ο ‘Olivier’, ο πατέρας δύο παιδιών που εργάζεται σε ένα εργοστάσιο και δίνει καθημερινά μάχες στην δουλειά για τις αδικίες που υφίσταται το υπόλοιπο προσωπικό εκεί. Ωστόσο, τα θεμέλια της οικογενειακής του ζωής θα ταράξει η ξαφνική και ανεξήγητη φυγή της συζύγου του, ‘Laura’ (Lucie Debay), από το σπίτι.  Συνειδητοποιεί λοιπόν, ότι πρέπει στο εξής να φροντίσει μόνος του τα παιδιά, επωμιζόμενος πολλές περισσότερες ευθύνες και προσπαθώντας να ανακαλύψει την χρυσή τομή ανάμεσα στις υποχρεώσεις του σπιτιού του, τα προσωπικά του θέλω και τις απαιτήσεις από το εργασιακό του περιβάλλον.

 

Wonder Park | Το Πάρκο των Θαυμάτων

Το Wonder Park είναι μία φρέσκια 3D computer animated μυθοπλασία με ζωάκια που θα συνεπάρει μικρούς και  μεγάλους σε ένα φαντασμαγορικό ταξίδι με σημείο αναφοράς ένα θεματικό πάρκο που όμοιό του δεν υπάρχει!

Το σενάριο υπογράφουν οι Josh Appelbaum και André Nemec, οι συνδημιουργοί του Zoo του CBS.

Η ταινία εστιάζει στην ‘June’, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι που βρίσκει τυχαία ένα ξεχασμένο θεματικό πάρκο το οποίο λέγεται “Wonderland” και κάποτε είχε γνωρίσει λαμπρές μέρες με παιχνίδια και ξέφρενη διασκέδαση για τους μικρούς του επισκέπτες. Ξαφνικά όλα μοιάζουν σαν να ξυπνούν από έναν λήθαργο και το μέρος πάλι αρχίζει να σφύζει από ζωή. Οι χώροι του γεμίζουν για ακόμη μία φορά με κόσμο και τα διάφορα ζώα του που μπορούν και μιλούν, υποδέχονται το πλήθος με εύθυμη διάθεση και πολύ κέφι.

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Brianna Denski, Jennifer Garner, Ken Hudson Campbell, Kenan Thompson, Mila Kunis, John Oliver, Ken Jeong, Matthew Broderick, Kath Soucie, και ο Norbert Leo Butz.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Γιώργος Λιανός, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Θάνος Λέκκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Άγγελος Λιάγκος, Φώτης Πετριδης, Άριελ Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνος Λάγκος, και ο Μάρκος Σιώνης.

 

Εσείς, τί έχετε σκοπό να δείτε;