Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 28/02

Οι ταινίες της εβδομάδας
28 Φεβρουαρίου 2019 10:02
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 28/02

Sunset | Δύση Ηλίου

To δράμα περιόδου Sunset φέρει την υπογραφή του βραβευμένου από την Ακαδημία, László Nemes (Son of Saul) ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται συνεχίζει τα στιβαρά του βήματα στον χώρο της 7ης Τέχνης με ένα ακόμη δυνατό φιλμ, γεμάτο συγκίνηση.

Το φρέσκο αυτό project που απέσπασε και το βραβείο  FIPRESCI στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας, εστιάζει στην ‘Írisz Leiter’ την οποία εδώ ενσαρκώνει η ταλαντούχα ηθοποιός Juli Jakab που συμμετείχε στο cast τόσο του Son of Saul όσο και του Two Hookers and a Bitch.  

Η όλη πλοκή λοιπόν, τοποθετείται στην Βουδαπέστη του 1913, με την Jakab να μας συστήνεται ως μία αινιγματική κοπέλα η οποία αναζητά απαντήσεις γύρω από καθοριστικά συμβάντα που σχετίζονται με τις ρίζες της, μαθαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν γίνεται να δουλέψει στο κατάστημα με τα καπέλα το οποίο ανήκε κάποτε στους δικούς της.

Ο νέος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Oszkár Brill (Vlad Ivanov), την διώχνει εν όψει μίας δεξίωσης που ετοιμάζει για να υποδεχτεί τους επίτιμους προσκεκλημένους του, γόνους εύπορων και αριστοκρατικών οικογενειών. Εκεί ένας άνδρας την πλησιάζει λέγοντάς της ότι αναζητά τον Kálmán Leiter, τον αδερφό της. Ο ξένος αυτός θα μπορούσε να είναι ο σύνδεσμός της με το παρελθόν της αλλά και ο προάγγελος των συνταρακτικών εξελίξεων που έρχονται για την ουγγρική πρωτεύουσα.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Evelin Dobos, Marcin Czarnik, Levente Molnár, Julia Jakubowska, Mihály Kormos και ο Christian Harting.

 

Η Δουλειά της

Η αυλαία για το κοινωνικό δράμα Η Δουλειά της του Νίκου Labôt άνοιξε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ του Τορόντο, διαπρέποντας όμως και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης απ’ όπου έφυγε με το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την πρωταγωνίστριά του, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Τον σεναριακό μίτο, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, επιμελήθηκε ο ίδιος ο δημιουργός μαζί και με την Κατερίνα Κλειτσιώτη. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην Παναγιώτα, μία γυναίκα λίγο πριν μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της, σχεδόν αναλφάβητη που ασχολείται με οικιακά. Όταν ο άντρας της μείνει άνεργος, η ηρωίδα αντιλαμβάνεται πως για χάρη της επιβίωσης των δύο παιδιών τους και των ίδιων χρειάζεται να ψάξει και εκείνη για δουλειά κάτι που θα επιχειρήσει για πρώτη φορά. Έτσι, μία ιδιωτική επιχείρηση καθαρισμού θα την προσλάβει σε ένα νέο εμπορικό κέντρο. Στον χώρο αυτόν παρά τις απερίγραπτες εργασιακές συνθήκες, η Παναγιώτα θα νιώσει πιο ανεξάρτητη, ενώ δοκιμάζει τα όρια των δυνατοτήτων της όπως ποτέ άλλοτε και τα καταφέρνει, σαν να πνέει ήδη ένας άλλος αέρας στην καθημερινότητά της. Ό,τι όμως και αν προκύψει από εκείνο το σημείο και ύστερα, θα βρει την ίδια εντελώς αλλαγμένη.

Συμμετέχουν ακόμη οι: Μαρία Φιλίνη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Πριμάλη, Ορφέας Αγγελόπουλος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Ειρήνη Ασημακοπούλου, και η Αρετή Σεϊνταρίδου.

 

Zoe | Ζωή

O βραβευμένος το 2011 από την επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών, Drake Doremus (Like Crazy) σε σενάριο του Richard Greenberg ενορχηστρώνει την δράση του Zoe, μίας διαφορετικής επιστημονικής φαντασίας ταινίας με έμφαση και στο ρομαντικό στοιχείο.

Ο βασικός άξονας της αφήγησης περιστρέφεται γύρω από τον ‘Cole’ (Ewan McGregor), έναν μηχανικό τεχνητής νοημοσύνης του οποίου η εταιρεία επενδύει σε τεχνολογικά ευρήματα για αισθηματικές σχέσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα ενός επιτυχημένου δεσμού, με πιο πρόσφατη ανακάλυψη του εν λόγω ειδικού να είναι η κατασκευή τεχνητών ανθρώπων που έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να συνιστούν τον τέλειο σύντροφο για κάποιον. Ο ήρωας ερωτεύεται με μία συνεργάτη του, την ‘Zoe’ (Léa Seydoux), όμως αυτήν η εξέλιξη σταδιακά αρχίζει να επιδρά και στην μελλοντική πορεία της εταιρείας καθώς και στα προϊόντα που παράγει.

Το επιτελείο των ηθοποιών συναπαρτίζουν και οι: Christina Aguilera, Theo James, Rashida Jones, Miranda Otto, και ο Matthew Gray Gubler.

 

Happy Death Day 2U | Γενέθλια θανάτου 2

To sequel Happy Death Day 2U της ομώνυμης horror παρωδίας που τον Οκτώβριο του 2017 σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων ξεπερνώντας τα $122 εκατ, προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο στο συγκεκριμένο franchise της Universal Pictures

Ο Christopher Landon κάθεται για ακόμη μία φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ δριμύτερη επανέρχεται στον κεντρικό της ρόλο και η Jessica Rothe. Η διάσημη ηθοποιός ερμηνεύει την ‘Tree Gelbman’, μία φοιτήτρια η οποία δολοφονείται όμως βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο σε έναν αέναα επαναλαμβανόμενο κύκλο αναβίωσης της τελευταίας ημέρας της ζωής της μέχρι να ανακαλύψει το άτομο που ευθύνεται για τον φρικτό θάνατό της.

Παίζουν επιπλέον οι: Israel Broussard, Suraj Sharma, και η Sarah Yarkin.

 

Tall Tales | Ο Μαγικός Κήπος

Η μυθοπλασία κινουμένων σχεδίων Tall Tales των Arnaud Buron και Antoon Krings μας προσκαλεί σε μία απίθανη ζουζουνο-περιπέτεια όπου ένα ολόκληρο βασίλειο από έντομα θα έρθει αντιμέτωπο με ένα τεράστιο μπλέξιμο, την απαγωγή της Βασίλισσάς τους!

Μόλις ο ‘Apollo’(Justin Long), ένας καλοπροαίρετος πλανόδιος καλλιτέχνης φτάνει σε εκείνη την περιοχή που κατοικείται από τα Ζουζούνια, σύντομα τα πάντα έρχονται άνω κάτω. Τον επισκέπτη αυτόν θα ξεγελάσει η ‘Wendy’ (Céline Melloul), η ζηλιάρα και κατεργάρα ξαδέρφη της Υψηλοτάτης ‘Marguerite’ (Anne Tilloy) της οποίας τα ίχνη χάνονται ξαφνικά. Όσον αφορά την συμφορά αυτήν, οι υποψίες όλων αρχίζουν σιγά σιγά να στρέφονται εναντίον του νεοαφιχθέντα στον τόπο τους, αφού το χάος βαθμιαία εξαπλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Στην πραγματικότητα, η Μεγαλειοτάτη είναι όμηρος των Ζιζάνιων που έχουν συμμαχήσει με την ‘Wendy’ η οποία θέλει να πάρει το στέμμα. Ο ‘Apollo’ αποφασίζει μαζί με τους καινούργιους του φίλους να επαναφέρουν την τάξη και έτσι οργανώνουν ένα επικίνδυνο εγχείρημα για την διάσωση της Βασίλισσας και την εξασφάλιση της σωτηρίας του μελισσιού.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Θοδωρής Τσουανάτος, Έλενα Δελακούρα, Τάνια Παλαιολόγου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Βασίλης Μήλιος, Βαγγέλης Ζάπας, Χρήστος Θάνος, Χρήστος Παπαμιχαήλ, Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Ρία Απέργη.

Εσείς, ποιό από τα παραπάνω σκέφτεστε να δείτε;!