Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 24/01

Οι ταινίες της εβδομάδας
23 Ιανουαρίου 2019 17:58
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 24/01

Το Νησί της Αποπλάνησης | Serenity

Το Serenity συνιστά ένα φρέσκο ψυχολογικό-αστυνομικό θρίλερ που φέρει την υπογραφή του Steven Knight (Peaky Blinders, Locke, Eastern Promises) όπου σε πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον βραβευμένο από την Ακαδημία, Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, True Detective) και την επίσης νικήτρια του Χρυσού Αγαλματιδίου, Anne Hathaway (Les Misérables, The Dark Knight Rises).

Μετά την συνεργασία τους στο Interstellar, οι δύο ηθοποιοί ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στο πανί της μεγάλης οθόνης, με τον πρώτο να υποδύεται τον ‘Baker Dill’, καπετάνιο ενός σκάφους που ζει στο Plymouth, και την άλλη να ερμηνεύει την πρώην σύζυγό του, ‘Karen’, που του ζητάει να την βοηθήσει σε ένα πολύ σκοτεινό της σχέδιο.

Του λέει ότι σκοπεύει να απαλλαγεί μια για πάντα από τον νυν της σύντροφό της (Jason Clarke), ο οποίος κακομεταχειρίζεται την ίδια και τον γιο της με τον ‘Dill’. Έχει αποφασίσει λοιπόν, να προσλάβει κάποιον για να τον σκοτώσει, αμείβοντάς τον με $10 εκατ. Έτσι απευθύνει την πρότασή της και στον ήρωα που θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό ηθικό δίλημμα καθώς το παρελθόν του έρχεται να επισκιάσει την ήρεμη καθημερινότητά του και να απειλήσει την τωρινή γαλήνη του.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Diane Lane, Djimon Hounsou, Jeremy Strong και ο Rafael Sayegh.

 

On the Basis of Sex | Η Αρχή της Ισότητας

Στο κοινωνικό-βιογραφικό δράμα On the Basis Of Sex σε κεντρική ερμηνεία βλέπουμε την υποψήφια για Όσκαρ, Felicity Jones (The Theory of Everything, Rogue One: A Star Wars Story), ενώ μαζί της παίζει και ο Armie Hammer (Call Me By Your Name, The Man from U.N.C.L.E. ).

Η νεαρή ηθοποιός μας συστήνεται ως η τότε νεότερη εκδοχή της Ruth Bader Ginsburg, μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α η οποία υπερασπίστηκε σθεναρά την ισοτιμία μεταξύ των δύο φύλων. Ο Armie ενσαρκώνει εδώ τον Martin Ginsburg, δηλαδή τον σύζυγο της εν λόγω σπουδαίας φυσιογνωμίας.

Η συγκεκριμένη ιστορία πραγματεύεται το πώς αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού οι δύο παραπάνω φιγούρες επενδύοντας σε πρωτοβουλίες και δράσεις για την κατοχύρωση επαναστατικών αλλαγών τόσο μέσα στα δικαστήρια χάρη στην εκδίκαση ανάλογων υποθέσεων όσο και έξω από αυτά, παλεύοντας έναντι του ανισοτήτων που συνέχισαν να διαιωνίζονται ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Η βραβευμένη με Emmy, Mimi Leder επιμελήθηκε την σκηνοθεσία ενώ ο Daniel Stiepleman, ο ανιψιός της Ginsburg, επεξεργάστηκε το σενάριο.

Το cast συγκροτούν επίσης οι: Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor, Stephen Root, και η Cailee Spaeny.

 

Mary, Queen of Scots | Βασίλισσα της Σκωτίας

Στο βιογραφικό δράμα περιόδου Mary, Queen of Scots της Josie Rourke, πρωταγωνιστούν η Saoirse Ronan (Ladybird, Hanna) ως Mary, και η Margot Robbie (I, Tonya, The Wolf of Wall Street) ως η Βασίλισσα Ελισάβετ I.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος “My Heart is My Own: The Life of Mary Queen of Scots” του John Guy, με το σενάριο να έχουν προσαρμόσει κατάλληλα ο δημιουργός του The Tudors και του Vikings, Michael Hirst και ο υποψήφιος για Όσκαρ και Emmy, Beau Willimon (The Ides of March, House of Cards).

Η Mary (Saoirse Ronan), λοιπόν, η Βασίλισσα της Σκωτίας, επί του 16ου αιώνα, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την διεκδίκηση του στέμματος ενώ μόλις στα 18 της χρόνια καταδικάστηκε εις θάνατον. Η κατηγορία που αντιμετώπισε προερχόταν από την αυταρχική εξαδέλφη της, την Βασίλισσα Ελισάβετ  (Margot Robbie) που ισχυρίστηκε ότι η συγγενής της αυτήν αποπειράθηκε να την δολοφονήσει.

Το κύριο cast συγκροτούν επίσης ο Jack Lowden (Dunkirk, England is Mine) ως Λόρδος Darnley, και ο Joe Alwyn (The Sense of an Ending,Billy Lynn's Long Halftime Walk) ως Robert Dudley.

Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν και οι: Martin Compston (Sweet Sixteen, Line of Duty), Gemma Chan (Captain Marvel), Ismael Cordova (The Catch), Ian Hart (The Terror), Adrian Lester (Riviera), James McArdle (Star Wars: The Force Awakens), Brendan Coyle (Downton Abbey, Me Before You), David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) και ο Guy Pearce (Memento, LA Confidential, The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert).

 

Stan & Ollie | Xοντρός και Λιγνός

Ο Jon S. Baird σκηνοθετεί την κινηματογραφική βιογραφία του «Χοντρού και του Λιγνού» με τον Steve Coogan να παρουσιάζεται εδώ ως τον Stan Laurel και ο John C. Reilly ως ο Oliver Hardy, ενσαρκώνοντας το πιο αξέχαστο κωμικό δίδυμο.

Η ιστορία του πιο αλησμόνητου αυτού ντουέτου του σινεμά έρχεται για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο μιας που η εν λόγω μυθοπλασία εστιάζει, στην γνωριμία, την συνεργασία και την απίθανη φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο αυτών βετεράνων ηθοποιών καθώς επίσης και στα σκαμπανεβάσματα που είχαν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Το cast συναπαρτίζουν και οι Shirley Henderson, Nina Arianda και Danny Huston.

Woman at War | Γυναίκα σε πόλεμο

Το ισλανδικό δράμα Woman at War σκηνοθέτησε ο Benedikt Erlingsson. Η εν λόγω κινηματογραφική μυθοπλασία έκανε ένα πέρασμα στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο όπου κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου.

Η υπόθεση του έργου εστιάζει στην πενηντάχρονη ‘Halla’ (Halldóra Geirharðsdóttir), ένα ανεξάρτητο άτομο που εργάζεται ως δασκάλα μουσικής. Ωστόσο, παρά την φιλήσυχη εντύπωση που δίνει η ρουτίνα της, εκείνη δραστηριοποιείται ενεργά και ως περιβαλλοντική ακτιβίστρια γνωστή στους ομοϊδεάτες της ως “Η Γυναίκα του Βουνού”. Η ίδια παλεύει να εμποδίσει την λειτουργία της τοπικής βιομηχανίας αλουμινίου, καταφέρνοντας να παγώσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των στελεχών του νέου χυτηρίου που πρόκειται να ανοίξει στην περιοχή.

Ξαφνικά ενώ η ηρωίδα σχεδιάζει το επόμενό της βήμα, ειδοποιείται ότι η αίτηση για την υιοθεσία παιδιού που είχε υποβάλει έχει εγκριθεί και ένα κοριστάκι την περιμένει στην Ουκρανία. Εν όψει λοιπόν, του ρόλου της μητέρας που θα αναλάβει εφεξής αποφασίζει να  επιχειρήσει μία τελευταία δύσκολη αποστολή, με τις αρχές να βρίσκονται κιόλας στα ίχνη της.

Το cast συναπαρτίζουν επιπλέον οι Jóhann Sigurðarson και Davíð Þór Jónsson.

Replicas | Πιστό Αντίγραφο

Το sci-fi θρίλερ Replicas του Jeffrey Nachmanoff (The Day After Tomorrow), μοιάζει με μία δυστοπία με επίκεντρο την A.I, όπου πρωταγωνιστική ερμηνεία έχει εδώ ο Keanu Reeves.

Ο παραπάνω διάσημος ηθοποιός ενσαρκώνει έναν νευροεπιστήμονα, τον ‘William Foster’ που βρίσκεται μπροστά σε μία κοσμοϊστορική ανακάλυψη, όταν αναπάντεχα χάνει την οικογένειά του σε ένα θανατηφόρο δυστύχημα. Μέσα στην απόγνωσή του ο ήρωας πασχίζει να τους επαναφέρει στην ζωή. Αποφασίζει λοιπόν, να πάει παρακάτω την έρευνά του για την μεταφορά της ανθρώπινης συνείδησης σε ένα ρομπότ, απευθυνόμενος και σε έναν συνέταιρό του, τον ‘Ed Whittle’ (Thomas Middleditch) για να τον συνδράμει στην απόπειρά του να δημιουργήσουν όμοια αντίγραφα των οικείων του που απεβίωσαν. Εντούτοις, διαπιστώνει ότι η ελεύθερη επιλογή δεν επιδέχεται καμία διαδικασία αλλοίωσης ή κλωνοποίησης χωρίς καταστροφικές συνέπειες.

Το σενάριο του εν λόγω δυσοίωνα φουτουριστικού φιλμ έχει επεξεργαστεί ο Chad St. John (London Has Fallen).

Το cast συμπληρώνουν και οι Alice Eve, Emily Alyn Lind, Thomas Middleditch, και ο John Ortiz.

 

Dilili à Paris | H Dilili στο Παρίσι

Η ιδιαίτερη ταινία κινουμένων σχεδίων ‘H Dilili στο Παρίσι’ μας μεταφέρει σε μία αλλοτινή, ρετρό εποχή στην Πόλη του Φωτός, στο Παρίσι της Belle Époque. Εκεί χάρη στην βοήθεια ενός φίλου της η μικρούλα Dilili ξεκινάει να ψάχνει απαντήσεις για τις ανεξήγητες εξαφανίσεις κοριτσιών που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο καθώς περνάει ο καιρός. Στην αναζήτησή της αυτή θα συναντήσει δεκάδες απίθανες φιγούρες μεταξύ των οποίων και διάσημες μορφές του πεδίου των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως π.χ τον Monet, τον Proust, τον Pasteur, και τον Debussy, την Colette, κ.α., ενώ μάλιστα θα γίνει  φίλη με την Marie Curie. Θα κάνει μία σύντομη στάση στο γραφείο του Gustave Eiffel στην κορυφή του περίφημου πύργου του, ενώ ο αξιωματικός και μηχανολόγος Ferdinand Von Zeppelin θα της παραχωρήσει για λίγο το αερόπλοιό του. Κάθε μία από αυτές τις εξέχουσες προσωπικότητες της αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες που συνεισφέρουν στην προσπάθειά της.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Michel Ocelot, ενώ από αύριο η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες και μεταγλωττισμένη.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, καλή σας θέαση!