Κινηματογραφικές Προβολές - Δεκέμβριος 2018

Η χρονιά μας αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο!
03 Δεκεμβρίου 2018 17:07
Κινηματογραφικές Προβολές - Δεκέμβριος 2018

Το 2018 κλείνει με έναν γεμάτο Δεκέμβρη που αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο στις μεγάλες αίθουσες των κινηματογράφων. Συγκεκριμένα, μέσα στο μήνα αναμένονται από εντυπωσιακές ταινίες δράσης μέχρι πανέμορφα animated δημιουργήματα.

Ξεκινώντας, το Aquaman θα είναι μια από τις εμπορικότερες ταινίες του μήνα. Η νέα προσπάθεια της DC θα κάνει το ντεμπούτο της στη χώρα μας στις 13 Δεκεμβρίου. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει o James Wan που μετά την επιτυχία που σημείωσε στις ταινίες τρόμου Conjuring, αλλάζει ρότα. Στον ομώνυμο ρόλο βρίσκουμε τον σκληροτράχηλο Jason Momoa και πλάι του την εκθαμβωτική Mera της Amber Heard. Οι δύο τους θα πρέπει να σώσουν την Ατλαντίδα από τον εμφύλιο πόλεμο και να αποκατασταθεί ο θρόνος της στον νόμιμο διάδοχο των επτά θαλασσών.

Ίδιο ενδιαφέρον προκαλεί και το Mortal Engines, το οποίο θα είναι ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που και αυτό καταφθάνει την ίδια μέρα. Σε παραγωγή του Peter Jackson του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", η ταινία μας τοποθετεί σε ένα post-apocalyptic κόσμο, όπου οι πόλεις έχουν τοποθετηθεί πάνω σε ρόδες και μάχονται η μία με την άλλη για επιβίωση. Τα trailers μέχρι στιγμής έχουν αποκαλύψει μερικά πολύ εντυπωσιακά σκηνικά και είναι ενδεικτικά της μεγάλης κλίμακας της ταινίας.

Συνεχίζοντας, το Spider-Man: Into the Spider-Verse αναμένεται και αυτό στις 13 του μηνός και μέχρι στιγμής έχει σαρώσει στις πρώτες κριτικές. Αποτελεί την ξεχωριστή animated περιπέτεια που εμπνεύστηκαν οι Phil Lord και Chris Miller λίγο μετά την αποχώρησή τους από το Solo: A Star Wars Story και μάλιστα ανέπτυξαν μια ξεχωριστή τεχνολογία σκίτσου, δίνοντας μια μοναδική ομορφιά σε κάθε καρέ της. Τι γίνεται όμως όταν ο Spider-Man συναντιέται με τους Spider-Men και..."women" των άλλων διαστάσεων; Θα πρέπει να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους και να αφήσουν πίσω τις διαφορές τους για να σώσουν την ανθρωπότητα.

Παράλληλα, το Bumblebee είναι το πρώτο spin-off τou Transformers franchise που δεν σκηνοθετείται από τον Michael Bay, αλλά από τον Travis Knight του Kubo and the Two Strings. Η ταλαντούχα Hailee Stanfield αγοράζει κατά τύχη έναν κίτρινο "σκαραβαίο", ο οποίος δεν είναι συνηθισμένο αυτοκίνητο αλλά ο αγαπητός Bumblebee. Στο κατώφλι τους όμως φτάνουν σύντομα οι Decepticons και ο Agent Burns του John Cena και τότε είναι που η φιλία του κοριτσιού με το ρομπότ αλλά και η ανθρωπότητα θα ισορροπήσουν σε μια κλωστή.

Στις 20 Δεκεμβρίου έρχεται στα ελληνικά σινεμά και το Mary Poppins Returns. Πρόκειται για το πολύχρωμο sequel της κλασικής ταινίας του 1964 και το οποίο έρχεται δια χειρός Disney και Rob Marshall. Η Emily Blunt διαδέχεται την Julie Andrews στο ρόλο της μαγικής νταντάς και μαζί με τον φανοκόρο του Lin-Manuel Miranda θα προσπαθήσουν να φέρουν φως στην δυστυχισμένη οικογένεια των Banks.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το The Grinch που είναι το animated remake της ομώνυμης live-action ταινίας με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey. Αυτή τη φορά στο ρόλο του πρασινωπού γκρινιάρη βρίσκουμε τον Benedict Cumberbatch. Άξιο αναφορά είναι και το “Ο Κοσμος σου Ανηκει /The World is Yours” του Ρομέν Γαβρά, γιό του Κώστα Γαβρά, το οποίο μάλιστα προβλήθηκε στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επίσης μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στο The Front Runner με τον Hugh Jackman.


Αναλυτικά όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους ακολουθούν παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακόλουθες ημερομηνίες σηματοδοτούν τις επίσημες πρεμιέρες των ταινιών στις ελληνικές αίθουσες, ωστόσο από περιοχή σε περιοχή οι ημερομηνίες ενδέχεται να διαφέρουν.

06 Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου