Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 4/5

Fast και Guardians of the Galaxy ξεχωρίζουν
04 Μαΐου 2023 12:09
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 4/5

Αν σκέφτεστε να πάτε απόψε ή μέσα στο Σαββατοκύριακο κινηματογράφο, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Σήμερα, 4 Μαίου έρχονται αρκετές νέες ταινίες στη χώρα μας, όπως το Guardians of the Galaxy Vol. 3 της Marvel και το Saison Morte, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε για ακόμη μία φορά τα δύο πρώτα Fast and Furious.

Ας δούμε τις ταινίες, όμως, πιο αναλυτικά:

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (Φύλακες του Γαλαξία 3)

Στη νέα ταινία των Marvel Studios, η αγαπημένη μας παρέα με τους ασυμβίβαστους ήρωες, είναι λίγο διαφορετική. Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του James Gunn. Παίζουν: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper, Sean Gunn, , Chukwudi Iwuji, Will Poulter και Maria Bakalova.

Just Super (Απλώς Υπέροχη)

Για άλλη μια φορά το Σούπερ Λιοντάρι σώζει την πόλη! Κανείς δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα, εκτός από την εντεκάχρονη Χέντβιχ. Επειδή το Σούπερ Λιοντάρι είναι ο πατέρας της και μια μέρα θα πάρει εκείνη τη θέση του. Κι εκείνη η μέρα φτάνει νωρίτερα απ’ όσο περίμενε. Αλλά η Χέντβιχ, που δεν έχει ούτε ακροβατικές ούτε αθλητικές ικανότητες, φαντάζει πολύ αδέξια στον πατέρα της για να γίνει υπερηρωίδα, ο οποίος αποφασίζει να παραδώσει τη στολή στον ξάδερφό της. Η Χέντβιχ πρέπει τώρα να αντιδράσει γρήγορα για να αποδείξει ότι είναι μια υπερηρωίδα.

Με γρήγορο ρυθμό και χιούμορ, η ταινία περιγράφει την ιστορία μιας οικογένειας αξιολάτρευτων, πεισματάρηδων υπερηρώων που ζουν σε μια μικρή πόλη και κληρονομούν τις υπερδυνάμεις τους από γενιά σε γενιά.

Saison Morte

Ένας άνδρας, ο Χρήστος καλεί την αστυνομία από το ξενοδοχείο Paradise που βρίσκεται σε μια ερημική, το χειμώνα, τοποθεσία του νησιού. Όταν φτάνει η αστυνομία, βρίσκει τον άνδρα τραυματισμένο, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δολοφονημένη και βίαια δολοφονημένο, επίσης, το συνάδελφο του άνδρα που τηλεφώνησε. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει τι έγινε στο ξενοδοχείο, πλην του Χρήστου, ο οποίος επιμένει να ζητάει, από το κρεβάτι του ιατρικού κέντρου που νοσηλεύεται, τη Νάντια, μια αναχωρήτρια από την Αθήνα, που ζούσε σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στο ξενοδοχείο.

Οι αστυνομικοί δεν βρίσκουν πουθενά τη Νάντια, άνοιξε η γη και την κατάπιε. Η θέση του Χρήστου επιδεινώνεται, δεν υπάρχει κανείς να επιβεβαιώσει την ιστορία του. Οι αστυνομικοί τον πιέζουν κι εκείνος με την αίσθηση ότι η ιστορία που θα τους πει δεν θα τους πείσει και τελικά θα κατηγορήσουν εκείνον για όλα, ξεκινάει να αφηγείται στους δύο αστυνομικούς μια ιστορία στην οποία κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται κι όλα και όλοι αλλάζουν ρόλους και θέσεις μέχρι την τελική ανατροπή.

Το Saison Morte είναι μια ιστορία για την εξαπάτηση. Για την αφήγηση που εξαπατά, χειραγωγεί και κατευθύνει – ακόμα και μέχρι τέλους και το θεατή της ταινίας. Επιμέρους συναισθηματική θεματική της είναι η απληστία, ο θυμός, ο πόθος, ο έρωτας, η απογοήτευση και η προδοσία.

The Fast and the Furious (επανέκδοση 2001)

Η περιπέτεια παρουσιάζει τον τρόπο ζωής των αντιπάλων ομάδων δρόμων του Λος Αντζελες, οι οποίες χρησιμοποιούν τις κόντρες αυτοκινήτων ως μέσο επιβολής δύναμης. Ενας αστυνομικός υποδυόμενος μέλος των συμμοριών εισβάλλει ανάμεσά τους με σκοπό να τους διασπάσει.

Παίζουν: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Paul Walker και Thom Barry.

2 Fast 2 Furious (επανέκδοση 2003)

Όταν ο Κάρτερ Βερόνε (Κολ Χάουσερ), ο βαρώνος των ναρκωτικών στο Μαϊάμι, ζητάει δυό γρήγορους οδηγούς για μια «ειδική» μεταφορά, το FBI βρίσκει την ευκαιρία να διεισδύσει στο παράνομο κύκλωμα. Θα πείσουν τον Μπράϊαν Ο Κόνερ (Πολ Γουόκερ), πρώην αστυνομικό που έχασε τη θέση του εξ αιτίας του πάθους του για τα γρήγορα αμάξια, και τον Ρόμαν Πηρς (Τιρές), να δουλέψουν σαν οδηγοί για τον Βερόνε. Οι δυό νέοι γνωρίζουν ότι, μετά την μεταφορά, ο Βερόνε σχεδιάζει να τους σκοτώσει. Και όμως αποδέχονται να το διακινδυνεύσουν... Για τους λάτρεις των «βελτιωμένων» γρήγορων αυτοκινήτων, σημειώνουμε ότι, τα μοντέλα Honda S-2000, 2002 Mitshubishi Edipse Spyder, 2002 Mitshubishi EVO, 2003 Dodge Viper, 1999 BMW M3 είναι μόνο μερικά από τα πολύ εντυπωσιακά αμάξια πού... «συμπρωταγωνιστούν» στην ταινία.

Πρωταγωνιστούν οι Cole Hauser, Paul Walker, Eva Mendes, Thom Barry και Tyrese Gibson.


Ταινίες που συνεχίζουν να παίζουν στην Ελλάδα:

  • Beau is Afraid ( Ο Μπο Φοβάται)
  • Little  Eggs (Κάτσε στ’ αβγά σου)
  • To Catch a Killer (Στα Ίχνη του Δολοφόνου)
  • Evil Dead Rise
  • Suzume
  • A Little White Lie (Συγγραφέας Κατά Λάθος)
  • Super Mario Bros. Movie
  • The Pope's Exorcist (Ο Εξορκιστής του Βατικανού)
  • Air (Air: Κυνηγώντας Ένα Θρύλο)
  • "Arte Povera" - The Documentary
  • John Wick: Chapter 4